Przemek Przybulewski Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 Pierwsze fotki w sztucznym świetle wyglądają "trupio" ale ta ostatnia już całkiem dobrze. Przy jakim świetle sklejasz/malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Lutego 2018 Autor Share Napisano 23 Lutego 2018 Pierwsze fotki w sztucznym świetle wyglądają "trupio" ale ta ostatnia już całkiem dobrze.Przy jakim świetle sklejasz/malujesz? Pierwsze fotki są wybielone przez imgura Sklejam/maluje przy 2 x lampka biurkowa z jasnymi żarówkami chyba 6500 lm. Zdjęcia bez rozjaśnienia : Żadne wiadro i żaden cleanlux, walcz z nim dalej Jeszcze troszkę Ciekawe jak z olejami dam Eee, no bez przesady Jak dla mnie nie jest źle Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 No właśnie, mówiłem że "trupio". Ale o światło, to miałem na myśli jaka temperatura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Lutego 2018 Autor Share Napisano 23 Lutego 2018 Masz na myśli temperaturę barwy ? Zimna dzienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Lutego 2018 Autor Share Napisano 27 Lutego 2018 I po lakierze : jeszcze parę rzeczy do poprawki i mogę zacząć brudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Ładnie czym ostatecznie pociągnąłeś szybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Mam wrażenie, że to czaro-białe cieniowanie jednak to nie jest najlepszy pomysł. Nadaje całemu modelowi taki mocno szary zgaszony ton, w dodatku odcienie żółtego położone na czarny nabierają zielonego. Biały na środku paneli powoduje, że kolor jest odrobinę spłowiały. Chyba lepiej jest dodawać cienie bardziej w tonie koloru podstawowego. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Lutego 2018 Autor Share Napisano 27 Lutego 2018 Ładnie czym ostatecznie pociągnąłeś szybki? Tak jak pisałeś X25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Fajnie jest. czekam na dalsze etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Podoba się, oszklenie wymalowane bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 3 Marca 2018 Share Napisano 3 Marca 2018 Jest cool man. Teraz go pobrudz, jeżdził przecież po sawannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Marca 2018 Autor Share Napisano 3 Marca 2018 Podoba się, oszklenie wymalowane bardzo ładnie Jest do poprawki - malowane pędzlem Jest cool man. Teraz go pobrudz, jeżdził przecież po sawannie. Będzie czysty, no dobra "delikatnie" ubrudzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Marca 2018 Autor Share Napisano 4 Marca 2018 Dobry, wrzucam parę zdjęć z aktualnego stanu - oglądacie na własną odpowiedzialność miejscami mi się podoba - w innych nie (wieża nie była brudzona, tylko wash w niektórych miejsach). Starałem się nie przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Hmmm...nie wiem, jak ten pojazd był eksploatowany i w jakich warunkach wykorzystywany. Teraz trochę przypomina mi styranego w Iraku Bradley’a. Na moje oko brakuje kurzu na oponach. Muszę poczytać gdzie to cudo jeździ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Marca 2018 Autor Share Napisano 4 Marca 2018 Dalej jest to dla mnie poligon do ćwiczenia. Wyjdzie jak wyjdzie Wiadomo, że ktoś będzie chciał liczyć nity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Zgadzam się z Makinen, więcej kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Marca 2018 Autor Share Napisano 8 Marca 2018 Jest "troszkę" więcej - i chyba koniec, więcej nie umiem/nie potrafię/nie mam chemii/nie wiem jak (skreślcie co chcecie). Mógłbym porobić zbliżenia i itp, ale nie sądzę iż ucieszyłyby wasze oczy dlatego tylko jedno z bliska może w Bytomiu albo w Warszawie będzie do zobaczenia. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Ładnie i ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Fajny. Może trochę za ciemny ale ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Ja bym trochę przykurzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 Ładnie i ciekawie dziękuje Tomku Fajny. Może trochę za ciemny ale ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Ja bym trochę przykurzył Jeszcze przykurzyć ? Naprawdę mam obawy, że zaraz przesadzę No dobra, co mi tam szkodzi spróbować, możesz/możecie wskazać które miejsca bardziej przykurzyć i ewentualnie jak (być może źle robię to odpoczątku ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 To Twój model, jeśli uważasz, że jeszcze coś trzeba dodać to znak że wystarczy. Ja tylko mówię że "ja" bym przykurzył, chociaż sam nie jestem fanem modeli jak posypanych mąką. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 To Twój model, jeśli uważasz, że jeszcze coś trzeba dodać to znak że wystarczy.Ja tylko mówię że "ja" bym przykurzył, chociaż sam nie jestem fanem modeli jak posypanych mąką. ;-) Może to wina zdjęć ale wydaję mi się że jeśli jeszcze troszkę go przykurzę to przesadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 No więc wystarczy. A strzel fotę na ciemnym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 No więc wystarczy. A strzel fotę na ciemnym tle. I dodatkowo zdjęcia do galerii Za temat i wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Konstrukcja nietypowa i arcyciekawa, wykonanie modelu też fajne, tylko faktycznie nieco ciemny się wydaje, no ale może to już kwestia zdjęć, bo one też nieco ciemne są. Przydałoby się też nieco bardziej przykurzyć górne, płaskie powierzchnie, zwłaszcza w zakamarkach ale co kto lubi. Ogólnie podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi