Solo Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Tu masz jeszcze pomysł jak ewentualnie cieniować ten kamuflaż: http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?/topic/300234-egg-plant-paint-from-mr-color/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Malowałem Akanem rozcieńczonym levelling thinneren i było OK. Ale... malowałem małe powierzchnie emeraldem (jedyny akan kupiony w tym celu) w kabinie, więc fluki nie zdążyły mi przeszkodzić. Musiałem jednak po powrocie na gunze c umyć aerograf, bo normalne farby nie mogły się przebić przez gluty zalegające przed dyszą. Przypuszczam, że przy malowaniu większych powierzchni miałbym szansę na duże wnerwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 No dobra Solo - chyba jestem słaby z internetu i nie odrobiłem pracy domowej Dzięki za rady Kupuję Mr Color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Bardzo dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Gdzie kupujesz te kolory z tej serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Kupiłem kilka takich farb w MojeHobby, ale zdaje się że akurat tego koloru nie mają w ofercie, choć może coś mi umknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 No dobra Solo - chyba jestem słaby z internetu i nie odrobiłem pracy domowej Dzięki za rady Kupuję Mr Color. Zdaje się że w polskich sklepach nie kupisz tej farby Gunze, przynajmniej ja nigdzie jej nie widzę. W tej sytuacji polecam Mr. Paint 205, farby zresztą lepsze od Gunze, choć znacznie droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Tutaj problemem nie jest producent, a zły typu farby. Masz linię do pędzla, więc ciężko wymagać, żeby malowało się nią super za pomocą aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Zara moment ! Czerwona seria Hataki jest do pędzla a nie do Aero? Na etykiecie jest napisane "airbrush tested"... wydawalo mi się że seria czerwona jest do aero... i ze ta konkretna farba też jest z serii czerwonej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Ponoć z Hataki do aerka to się nadaje jedynie pomarańczowa seria, choć też różne opinie słyszałem co do jej jakości. Ja nie próbowałem i nie planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 No dobra Solo - chyba jestem słaby z internetu i nie odrobiłem pracy domowej Dzięki za rady Kupuję Mr Color. Zdaje się że w polskich sklepach nie kupisz tej farby Gunze, przynajmniej ja nigdzie jej nie widzę. W tej sytuacji polecam Mr. Paint 205, farby zresztą lepsze od Gunze, choć znacznie droższe. Też spędziłem trochę czasu na szukaniu i Gunze w pl nie znalazłem. 205tka jest za 25 zeta (farba na górę i drugą na dół i wychodzi tyle co za model dałem...) Może jakoś to przeboleję... Czy dobrze czytam, że Mr. Paint'ami maluje się prosto że słoiczka? A jeśli rozcieńczac To? Leveling Thinnerem tak jak gunze czy trzeba jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Prosto ze słoiczka, raczej nie sądzę żebyś musiał ją rozcieńczać, ale jakbyś musiał to Leveling Thinner jest w sam raz do tego. Jak dla mnie ta marka to na razie są farby idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Ponoć z Hataki do aerka to się nadaje jedynie pomarańczowa seria, choć też różne opinie słyszałem co do jej jakości.Ja nie próbowałem i nie planuję. Cholera... życie było prostsze jak do malowania były tylko humbrolki w pobliskim sklepie modelarskim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Pamiętam to jak dzisiaj, choć to już chyba ze 70 lat minęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Z Hataka roznie jest, ale fakt dzisiaj malowałem ową farbą i też mam mieszane uczucia do niej akurat do tej jednej pod Su. Mam jeszcze inna i była zupełnie inna. Pod Twojego Su odpowiednikiem z palety Gunze jest C37. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 No dobra Solo - chyba jestem słaby z internetu i nie odrobiłem pracy domowej Dzięki za rady Kupuję Mr Color. Zdaje się że w polskich sklepach nie kupisz tej farby Gunze, przynajmniej ja nigdzie jej nie widzę. W tej sytuacji polecam Mr. Paint 205, farby zresztą lepsze od Gunze, choć znacznie droższe. Farbki tej serii są w Martwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 No dobra Solo - chyba jestem słaby z internetu i nie odrobiłem pracy domowej Dzięki za rady Kupuję Mr Color. Zdaje się że w polskich sklepach nie kupisz tej farby Gunze, przynajmniej ja nigdzie jej nie widzę. W tej sytuacji polecam Mr. Paint 205, farby zresztą lepsze od Gunze, choć znacznie droższe. Farbki tej serii są w Martwili. I jest 06 do Su-34 :-) Z Hataka roznie jest, ale fakt dzisiaj malowałem ową farbą i też mam mieszane uczucia do niej akurat do tej jednej pod Su. Mam jeszcze inna i była zupełnie inna. Pod Twojego Su odpowiednikiem z palety Gunze jest C37. Ale to na górę czy na spód ? Widzę, że to szarość jakaś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Tylko o który samolot chodzi. Do tego i do tego postaram się wam pomóc, który pierwszy ma być malowany?? Jeśli pierwszy z Woroneża to góra odpowiada C37. Co do dołu poszperam w swoich zasobach i pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 Na pierwszy ogień idzie cały szaroniebieski z Woroneża, aczkolwiek do niego zamówiłem ta farbę MrColor Eggplant coś tam dedykowana do Su-34. Pod spod zdaje sie idzie niebieski H323 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 Tak ta niebieska jak najbardziej jest zbliżona do tej kolorystyki. Co do testowego malowania to jestem w trakcie odkopywania materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 Farby zamówione, więc żeby nie marnować czasu tylko na picie piwa ulepiłem drabinę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Za krótka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Nie wydaje mi się ;-) Musze ja jeszcze tylko od góry wykończyć tak jak na załączonym zdjęciu - na szczęście nie jest jeszcze za późno, bo przyklejona była tylko na chwilkę do zdjęcia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 A zgadza się, ja się sugerowałem tym testowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 To zadanie dla mojego ziomusia - on robi prototyp :-D Fakt - teraz pomyślałem, że to, że relacja jest podwójna może wprowadzać w błąd :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi