Piotr Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Witam Przedstawiam kolejny model jest to Renault Magnum firmy Italeri (pierwszej generacji) Model jest po sporych przeróbkach które przedstawie na fotkach(późniejszych postach). Magnumka jest na rosyjskich blachach, a tam jakie drogi są każdy wie dla tego model jest mocno przykurzony(pigmenty, farby dla plastyków). Podstawka nie jest od tego modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisa Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Z......y I to jest auto po przejechaniu kilkuset kilometrów Albo i więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateus_z Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Cudo, jak prawdziwy! A mam z czym porównać, bo mój tata ciągle jeszcze takim jeździ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Fajnie styrana! Zwłaszcza podoba mi się ten zaciek wkoło znaczka (klamki?) na drzwiach kierowcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekj Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Do tej pory traktowałem brudzenie modeli jako fanaberię.Ale w tym wypadku jestem naprawdę pełen podziwu.Zdaję sobie sprawę ile to roboty.Model wygląda jakby przeniesiony z rosyjskich dróg.Zaciek niesamowity ,cała reszta zresztą też.Super ślady po wycieraczkach ze sfatygowanymi piórkami.Można by jeszcze przetrzeć ale trochę tylne światła i tablicę rejestracyjną, ale tylko trochę tak po środku,że niby kierowca zadbał o maszynę na jakimś postoju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oltrans Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Piękny model ci wyszedł,te wszystkie przetarcia,czy brud wyglądają niesamowicie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 To to ja lubię, to ja rozumiem! Dla mnie mistrzostwo świata. Tak realnego modelu ciężarówki "z drogi" to jeszcze nie widziałem. Dla mnie cudo na kiju! Ps. Jak brudziłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 dawno nie widziałem tak fajnego modelu ciężarówki. Duże Brawa kolego !!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 Świetny model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted February 18, 2018 Author Share Posted February 18, 2018 Kolejna porcja fotek Model w trakcie budowy - tył ramy zmienione zostały cylinderki hamulcowe, poduszki powietrzne, mocowanie błotnika i dodane śruby, wszystkie przewody są z drutu miedzianego Bak paliwa zmiana mocowania i dodana imitacja gumy(drut miedziany) Tłumik nowe mocowanie Rama przód Rama zmieniona skrzynka akumulatorowa Panel boczny i przedni(wycięte światła) doklejone nadkola(brak elementów w modelu) są od Scani Deska rozdzielcza i osłony słupków z nowym uchwytem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter_D Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Chciałoby się umieć tak robić modele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Super, brudzenie rewelacyjne. A kabina z tyłu powala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Tradycyjne- mistrzowskie wykonanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Genialny, nic dodać, nic ująć, brudzenie rewelacja! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadzior Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Nie mogę się napatrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Cerny Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Przepiękny! Takie właśnie modele ciężarówek chciałbym oglądać! Osobiście nie przepadam za modelami ciężarówek, bo wszytki wyglądają jak zabawki. Ta jest zdecydowanie inna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrambo Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Naprawdę brud jak prawdziwy - jedynie matowe okna zdradzają, że to plastik. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted March 12, 2018 Author Share Posted March 12, 2018 Kolejne fotki Wnętrze Rama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi_td1 Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 Ale masakra, oczywiście pozytywna chyba nawet prawdziwa ciężarówka nie ubrudziła by się tak artystycznie na prawdę klasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheas Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Model świetny! Śruby którymi detalowałeś ramę to kupne czy własny produkt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted June 26, 2019 Author Share Posted June 26, 2019 Dodałem fotki w pierwszym poście były niewidoczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted June 26, 2019 Author Share Posted June 26, 2019 Śruby są laserowo wycinane(dostępne w sklepach modelarskich) i moje własne odlewy żywiczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts