bartek330 Napisano 1 Marca 2018 Napisano 1 Marca 2018 Jako odskocznie od pojazdów cywilnych i spróbowanie swoich sił w czymś innym postanowiłem zrobić coś pływającego. Zestaw zakupiony od kolegi filipsg i za jego sugestią malowanie będzie z 1941 z operacji "Rheinübung" Liczę na waszą pomoc ponieważ jest to moje pierwsze podejście bo blach. Czy schemat malowania pokazany na https://www.admiral-hipper-class.dk/prinz_eugen/paint_schemes/prinz_eugen_paint_schemes_1941.html z 22 Maja jest prawidłowy? No to zaczynamy: Cytuj
bazylms Napisano 1 Marca 2018 Napisano 1 Marca 2018 Coraz więcej nowych twarzy się tutaj pojawia. Życzę powodzenia i będę obserwował. Dla mnie 700 to za małą skala. Cytuj
bartek330 Napisano 1 Marca 2018 Autor Napisano 1 Marca 2018 (edytowane) Coś zacząłem działać. Wykonałem komin i działko 37mm. Jak na pierwszy raz nie jest najgorzej. Problem mam jeśli chodzi o fototrawione tratwy. Blaszka jest za duża. Próbować je trochę dociąć, czy zostawić zestawowe? Edytowane 2 Marca 2018 przez Gość Cytuj
filipsg Napisano 1 Marca 2018 Napisano 1 Marca 2018 Miło mi widzieć że od razu ruszasz z kopyta Ta strona bardzo Ci się przyda w budowie, porównując plansze z 1941 i 1942 można łatwo wyłapać różnice jakie zaszły na okręcie między wersją Trumpetera a stanem z Rheinubung. Obrazek z drugiego posta mi się nie wyświetla. No i wtrącę tylko małą uwagę, że chyba lepiej jest zaczynać od kadłuba albo jakichś dużych nadbudówek, niż od małych działek. Na tę chwilę i tak nie masz gdzie tego przymocować, a im dłużej będą leżały odłogiem tym większe ryzyko że pochłonie je dywan albo inny złowieszczy element domu Cytuj
M.A.V. Napisano 2 Marca 2018 Napisano 2 Marca 2018 bartek330 - witamy w forumowej stoczni Powodzenia w budowie ! Cytuj
Super_Hans Napisano 2 Marca 2018 Napisano 2 Marca 2018 Widać, że coraz więcej "heretyków" zaczynających okręty od działek i radarów.. Powodzenia w budowie! Cytuj
Szydercza Gała Napisano 2 Marca 2018 Napisano 2 Marca 2018 Spoko spoko, okętowe ZŁE MZIMU pokara ich wszystkich Cytuj
filipsg Napisano 8 Marca 2018 Napisano 8 Marca 2018 Okej, już się wyświetla Wydaje mi się, że te większe tratwy są prawidłowe. Na to by przynajmniej wyglądało z grafik 3D od Kagero... Cytuj
bartek330 Napisano 11 Lutego 2019 Autor Napisano 11 Lutego 2019 Przez rok czasu udało mi się coś zdziałać. Kadłub pomalowany na czysto i teraz trzeba coś z nim zrobić. Potrzebuję jakiś porad. Cytuj
Super_Hans Napisano 11 Lutego 2019 Napisano 11 Lutego 2019 Co chcesz osiągnąć? Obejrzyj warsztat Bartka Na pewno jeden z najlepszych kadłubów w 1:350 na tym forum. Przy okazji podobne kolory. Warto podpatrzyć kilka technik. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi