bartek330 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Jako odskocznie od pojazdów cywilnych i spróbowanie swoich sił w czymś innym postanowiłem zrobić coś pływającego. Zestaw zakupiony od kolegi filipsg i za jego sugestią malowanie będzie z 1941 z operacji "Rheinübung" Liczę na waszą pomoc ponieważ jest to moje pierwsze podejście bo blach. Czy schemat malowania pokazany na https://www.admiral-hipper-class.dk/prinz_eugen/paint_schemes/prinz_eugen_paint_schemes_1941.html z 22 Maja jest prawidłowy? No to zaczynamy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Coraz więcej nowych twarzy się tutaj pojawia. Życzę powodzenia i będę obserwował. Dla mnie 700 to za małą skala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek330 Posted March 1, 2018 Author Share Posted March 1, 2018 (edited) Coś zacząłem działać. Wykonałem komin i działko 37mm. Jak na pierwszy raz nie jest najgorzej. Problem mam jeśli chodzi o fototrawione tratwy. Blaszka jest za duża. Próbować je trochę dociąć, czy zostawić zestawowe? Edited March 2, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Miło mi widzieć że od razu ruszasz z kopyta Ta strona bardzo Ci się przyda w budowie, porównując plansze z 1941 i 1942 można łatwo wyłapać różnice jakie zaszły na okręcie między wersją Trumpetera a stanem z Rheinubung. Obrazek z drugiego posta mi się nie wyświetla. No i wtrącę tylko małą uwagę, że chyba lepiej jest zaczynać od kadłuba albo jakichś dużych nadbudówek, niż od małych działek. Na tę chwilę i tak nie masz gdzie tego przymocować, a im dłużej będą leżały odłogiem tym większe ryzyko że pochłonie je dywan albo inny złowieszczy element domu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 bartek330 - witamy w forumowej stoczni Powodzenia w budowie ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super_Hans Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Widać, że coraz więcej "heretyków" zaczynających okręty od działek i radarów.. Powodzenia w budowie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Spoko spoko, okętowe ZŁE MZIMU pokara ich wszystkich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Powodzenia budowie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Okej, już się wyświetla Wydaje mi się, że te większe tratwy są prawidłowe. Na to by przynajmniej wyglądało z grafik 3D od Kagero... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudolf24 Posted April 15, 2018 Share Posted April 15, 2018 Jak tam pracę nad Niemcem ? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek330 Posted February 11, 2019 Author Share Posted February 11, 2019 Przez rok czasu udało mi się coś zdziałać. Kadłub pomalowany na czysto i teraz trzeba coś z nim zrobić. Potrzebuję jakiś porad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super_Hans Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Co chcesz osiągnąć? Obejrzyj warsztat Bartka Na pewno jeden z najlepszych kadłubów w 1:350 na tym forum. Przy okazji podobne kolory. Warto podpatrzyć kilka technik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts