bartek330 Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Jako odskocznie od pojazdów cywilnych i spróbowanie swoich sił w czymś innym postanowiłem zrobić coś pływającego. Zestaw zakupiony od kolegi filipsg i za jego sugestią malowanie będzie z 1941 z operacji "Rheinübung" Liczę na waszą pomoc ponieważ jest to moje pierwsze podejście bo blach. Czy schemat malowania pokazany na https://www.admiral-hipper-class.dk/prinz_eugen/paint_schemes/prinz_eugen_paint_schemes_1941.html z 22 Maja jest prawidłowy? No to zaczynamy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Coraz więcej nowych twarzy się tutaj pojawia. Życzę powodzenia i będę obserwował. Dla mnie 700 to za małą skala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 (edytowane) Coś zacząłem działać. Wykonałem komin i działko 37mm. Jak na pierwszy raz nie jest najgorzej. Problem mam jeśli chodzi o fototrawione tratwy. Blaszka jest za duża. Próbować je trochę dociąć, czy zostawić zestawowe? Edytowane 2 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Miło mi widzieć że od razu ruszasz z kopyta Ta strona bardzo Ci się przyda w budowie, porównując plansze z 1941 i 1942 można łatwo wyłapać różnice jakie zaszły na okręcie między wersją Trumpetera a stanem z Rheinubung. Obrazek z drugiego posta mi się nie wyświetla. No i wtrącę tylko małą uwagę, że chyba lepiej jest zaczynać od kadłuba albo jakichś dużych nadbudówek, niż od małych działek. Na tę chwilę i tak nie masz gdzie tego przymocować, a im dłużej będą leżały odłogiem tym większe ryzyko że pochłonie je dywan albo inny złowieszczy element domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 bartek330 - witamy w forumowej stoczni Powodzenia w budowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Widać, że coraz więcej "heretyków" zaczynających okręty od działek i radarów.. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Spoko spoko, okętowe ZŁE MZIMU pokara ich wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Powodzenia budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Okej, już się wyświetla Wydaje mi się, że te większe tratwy są prawidłowe. Na to by przynajmniej wyglądało z grafik 3D od Kagero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Jak tam pracę nad Niemcem ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 11 Lutego 2019 Autor Share Napisano 11 Lutego 2019 Przez rok czasu udało mi się coś zdziałać. Kadłub pomalowany na czysto i teraz trzeba coś z nim zrobić. Potrzebuję jakiś porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 Co chcesz osiągnąć? Obejrzyj warsztat Bartka Na pewno jeden z najlepszych kadłubów w 1:350 na tym forum. Przy okazji podobne kolory. Warto podpatrzyć kilka technik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi