bazylms Napisano 5 Maja 2018 Autor Share Napisano 5 Maja 2018 Dzięki za odzew chłopaki. Jest trochę możliwości. Jak dojdę do etapu włazów to zrobię Kika opcji i zobaczymy jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Maja 2018 Share Napisano 5 Maja 2018 Witam! Jak zwykle będzie super i hyper! To już widać po samym podejściu do tematu, no i po samych dodatkach. Jednak osobiście rozwala mnie znowu ten kondon na lufie!. Nic na to nie poradzę że ich nie trawię! Dla mnie zawsze to wygląda źle! Zawsze chrzani model! Zawsze jest nienaturalny! Nie widziałem dobrze pomalowanego pokrowca na lufę i w każdym modelu zaburza odbiór całości i powoduje u mnie negatywne postrzeganie zazwyczaj super zrobionego i pomalowanego pojazdu. Ale jeśli ci się podoba to jest ok. To jest tylko moje zdanie... I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2018 Autor Share Napisano 5 Maja 2018 Wiem Mariusz że ich nie trawisz. Pisałeś kiedyś o tym przy okazji warsztatu Rafała (Dumo). To będzie jedyny Niemiec z czymś takim. A to tylko dlatego że mam też zimową wersję N-ki i żeby się trochę różniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2018 Autor Share Napisano 9 Maja 2018 Mam pytanie odnośnie wyprowadzenia przewodów do granatów dymnych. Na tych dwóch fotkach wygląda jakby był to otwór pod środkowym granatem. Może ktoś to zweryfikować? Fotki z Primeportal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 Może ktoś to zweryfikować? Dokładnie tak - pod środkowym granatem. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2018 Autor Share Napisano 9 Maja 2018 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 I jeszcze pytanie odnośnie "korytka" anteny. Dragon daje opcję do zamontowania części A36 lub A37 jako podstawa, ale na rysunku montażu do błotnika wygląda na to że ma być A37. Wieczorem przymierzę która bardziej pasuje, ale może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Jak zawsze świetny warsztat, z zaciekawieniem obserwuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2018 Autor Share Napisano 19 Maja 2018 Uchwyt anteny załatwiony. Teraz kwestia świateł przednich. Dragon daje możliwość zrobienia pełnych szkieł, lub tylko wąskich szczelin. Większość pojazdów na zdjęciach widziałem z tymi zasłoniętymi szkłami. Ale opcja z odsłoniętymi jest ciekawsza - prawie wszystkie modele maja zasłonięte. Dosłownie na kilku fotkach widziałem takie, ale żadnego z modelem "N". Coś, ktoś poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 19 Maja 2018 Share Napisano 19 Maja 2018 Coś, ktoś poradzi? Tak. Zrób tak by ci się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 19 Maja 2018 Share Napisano 19 Maja 2018 Coś, ktoś poradzi? Tak. Zrób tak by ci się podobało. Popieram! Olej merytorykę, niech się tobie podoba! Odezwał się ten który stosuje modulacje i jeździ równiutko po każdym kto jej nie wykona na swoim modelu xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 19 Maja 2018 Share Napisano 19 Maja 2018 A ja tutaj mówię o tym że od jakiegoś czasu oglądam Twoje wypowiedzi i w większości z nich zawarta jest ironia lub krytyka za brak modulacji. Tutaj każdy robi modele dla własnej frajdy, jeśli Tobie się nie podoba to daruj sobie zgryźliwości bo nie na tym tu polega. Wracając do tematu, skoro Dragon dał tutaj wybór reflektorów to raczej oznacza że obie opcje są poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 20 Maja 2018 Share Napisano 20 Maja 2018 Wracając do tematu, skoro Dragon dał tutaj wybór reflektorów to raczej oznacza że obie opcje są poprawne. Heh, w wypadku Dragona jak i większości producentów to zupełnie nic nie znaczy. W tym wypadku jest to drobnostka, ale wydaje mi się że akurat na pustyni światła konwojowe były bardziej potrzebne niż gdziekolwiek indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Maja 2018 Super Moderator Share Napisano 20 Maja 2018 Raczej tak, zaciemnienie, w wcześniejszych okresach można spotkać na zdjęciach lampy bez ale w późniejszym okresie już raczej tylko "szparki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 20 Maja 2018 Share Napisano 20 Maja 2018 ... na kilku fotkach widziałem takie, ale żadnego z modelem "N". Na sam początek potwierdzenie że w tym czasie w wersji ausf.N na "Czarnym Lądzie"prawie zawsze były zakładane oryginalne (kompletne) reflektory. Czasami możemy zobaczyć takie reflektory na fotkach - wygląda jakby były to szkła bez szczelin, To efekt - marszu po piachach - szczeliny się zapychały. Na No.124 widać jakby tylko jeden miał założoną osłonę - szczelinę na szkle Doskonale widać zapychanie się szczelin pyłem - No.242 - No, ale żeby nie było zbyt jednostajnie - znalazłem wyjątek w wersji ausf.N - znana fotka. Co prawda wrak No.832, ale nikt chyba specjalnie nie "zdemolował" w ten sposób reflektora. Czyli mogły być wyjątki. Wcześniejsze wersje można spotkać częściej bez szczelin - tak jak pisze "Irgr" i "Greif" - wtedy w powietrzu tak mocno nie dominowali Alianci. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Maja 2018 Autor Share Napisano 20 Maja 2018 Dzięki, zrobi się szczeliny. Jak będę miał jakąś wcześniejszą wersję to dam same szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 20 Maja 2018 Share Napisano 20 Maja 2018 Decyzja jak najbardziej słuszna. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2018 No i jeszcze jeden temat. Wiem że popularny wśród nas jest czarny kolor lewarka. Jednak przeglądając zdjęcia mam wrażenie że ten powinien być jednak w kolorze pojazdu. Czarny urozmaica bryłę pojazdu, a drugi jest zdaje się bliżej prawdy. No więc jaki kolor zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Hmm.. nie mogę sobie przypomnieć żebym widział na jakimś zdjęciu czarny lewarek. Wydaje mi się że to naprawdę marny i wymuszony pomysł na "urozmaicenie" bryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Wiem że popularny wśród nas jest czarny kolor lewarka. Jednak przeglądając zdjęcia mam wrażenie że ten powinien być jednak w kolorze pojazdu. ... . No więc jaki kolor zrobić? Elementy dodatkowe dostarczali podwykonawcy. Lewarki też dostarczał podwykonawca. Kolor którym był pomalowany był ustalony w-g wymagań w danym okresie/teatr działań - kolor bazowy pojazdu. Na przejściach na inne kolory bazowe mogły być jeszcze dostarczone w starych kolorach. Podczas zmian koloru bazowego na pojazdach mogło się zdażyć że np. - do pojazdu pomalowanego na kolor RLM 7028 Dunkelgelb dodano podnośnik kolor RLM 7021 Dunkelgrau teatr afrykański - do pojazdu pomalowanego na kolor RAL 8020 Braun dodano podnośnik kolor RAL 8000 Grünbraun Trzeba dodać że fabryki miały obowiązek ujednolicić kolor bazowy pojazdu na wszystkich jego elementach. Do Twojej "trójki" ausf.N / teatr afrykański - podnośnik w kolorze bazowym RAL 8020 Braun. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2018 Dzięki. To w zasadzie koniec etapu montażu, teraz malowanie. Tak wygląda przed kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Piękna robota. Czekam na malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Czyściutko, elegancko - piekny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Bardzo ladnie, nie zapomnij o kabelku do notka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2018 Dzięki, dorobi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi