Bengal Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) Dobry, analogicznie do pancerki zakładam temat tutaj, będę się starał na bieżąco wrzucać swoje aktualne projekty i itp. Tyle wstępem. Od mojego ostatniego Rhina minęło ok 2 miechów, przez 1.5 nic nie robiłem, praca, życie etc, mam nowego szczeniaka (taka sama morda jak w moim awatarze) w poprzedni czwartek wywaliło mi neta, pies spał, żona spała a w lodówce No dobra.. mój pierwszy Spirtfire PR.XIX w malowaniu Szwedzkim (3 Division Flottij 11, Flygvapnet, Nykoping, Sweden, 1949.) - Airfix. W porównaniu do przedniego Buffalo, jest lepiej ale dalej popełniłem mnóstwo błędów Dobra koniec, zapraszam parę zdjęć z innego kalkulatora dobrym problemem były czarne pasy i czerwone linie, kalki od airfixa nie były idealne, zrobiłem je sam bonus w normalnym świetle ogólnie, pierwszy spit, na pewno nie ostatni mi się podoba. Błędy, nadal ich dużo ale cóż trzeba robić dalej, następny może jakiś Japończyk hmmm dzięki B. Edytowane 30 Maja 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 Widzę, że popełniłeś tego samego merytorycznego babola co ja w swoim- okienko z aparatem za kabiną było okrągłe i powinieneś je wymalować: Ale się podoba, Spit w tym kolorku wygląda piekielnie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Maja 2018 Share Napisano 30 Maja 2018 Fajny model.Ten na pierwszym zdjęciu najlepszy. Jedno pytanie dotyczące owiewki.Dlaczego taka matowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Maja 2018 Autor Share Napisano 30 Maja 2018 Fajny model.Ten na pierwszym zdjęciu najlepszy. Jedno pytanie dotyczące owiewki.Dlaczego taka matowa? Skandynawia, mróz zimno etc A tak na poważnie, nie pomyślałem zdjąłem maskowanie owiewki, wkleiłem i psiknąłem błyszczącym dlatego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 30 Maja 2018 Share Napisano 30 Maja 2018 Oj tam, ona jest tylko zaparowana, zawsze, gdy pilot chce pokazać spitfirea koleżance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 30 Maja 2018 Share Napisano 30 Maja 2018 Spitfire, jak zwykle śliczny i szwedzkim malowaniu (a nie szweckim !!!), ale te przyciemnienia linii podziału blach przesadzone (vide załączone w poprzednim poście zdjęcie). W ogóle ten nadmierny weathering stał się jakąś okropną modą, każdy to robi z zasady, nie odnosząc się chyba do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Maja 2018 Autor Share Napisano 30 Maja 2018 Spitfire, jak zwykle śliczny i szwedzkim malowaniu (a nie szweckim !!!), Poprawione ale te przyciemnienia linii podziału blach przesadzone (vide załączone w poprzednim poście zdjęcie). W ogóle ten nadmierny weathering stał się jakąś okropną modą, każdy to robi z zasady, nie odnosząc się chyba do oryginału. Wash jest delikatny, wtopę popełniłem na preshedingu - następny będzie mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Października 2018 Autor Share Napisano 1 Października 2018 Dobry wieczór, kolejna 72a, tym razem pierwsza 109. Model Tamiyi, malowany szprejami tamki. Prosto z pudełka. Mam nadzieje, że się spodoba. Mi się podoba, choć nad owiewką mógłbym bardziej popracować. razem B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 Mnie się podoba miałem przyjemność obserwować na bieżąco (dzięki) jak powstaje jeżeli chodzi o owiewkę to się zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Ładny "mesiek". Pobrudzony w sam raz. Podoba się Z minusów to oczywiście owiewka za którą należą się I brakuje dwóch linii podziałowych na części ogonowej kadłuba z góry i z dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Października 2018 Autor Share Napisano 20 Października 2018 Kolejna 72 na spontanie i bez spiny, tak naprawdę w oczekiwaniu na odpowiedź od GWH. Chciałem poćwiczyć zdrapki poprzez chipping i sól. Model to Hasegama Kawanishi N1K2-J Shidenkai pewnie troszkę przesadziłem z efektem:) i za dużo i pewnie za gruba sól ale przynajmniej poćwiczyłem owiewka znowu mnie pokonała :( B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Października 2018 Share Napisano 22 Października 2018 Dół wyszedł całkiem ładnie Ale góra Chyba cię odrobinę poniosło. Zwolennikiem "odrapańców" nie jestem ale wygląda to mi trochę chaotycznie i chyba nie do końca przemyślanie. Ale jeżeli to tylko "eksperyment medyczny" przy nauce obić to całkiem, całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Listopada 2018 Autor Share Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) . Edytowane 28 Listopada 2018 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Listopada 2018 Autor Share Napisano 28 Listopada 2018 Dobry, coś nowego w oczekiwaniu na lufy do Invadera. Tamiya Aichi M6A1-K Nanzan (Seiran Kai), malowany gunze + brązowy wash + delikatne oleje. Prosty fajny model, mi się podoba. No dobra zdjęcia w myśli zasady jeden zrobiony można kolejny otwierać więc zabieram się za kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Listopada 2018 Share Napisano 28 Listopada 2018 Bardzo ładny samolocik. Ładnie wyszło cieniowanie paneli i podkreślenie linii podziału. Z minusów to zbyt jednolite hinomaru. Jak się domyślam to kalki- następnym razem wypsikaj je farbą a efekt będzie o wiele lepszy. Co do zdjęć Na białym tle zdecydowanie lepiej widać osiągnięty efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 28 Listopada 2018 Share Napisano 28 Listopada 2018 Ładna pomarańcza. Pytanie do zorientowanych, czy hinomaru z białym otokiem nie powinien być na górnej powierzchni skrzydła, a bez na dolnej. Czy może Japończycy nie mieli ujednoliconego schematu ich nanoszenia na płatowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Listopada 2018 Share Napisano 28 Listopada 2018 17 minut temu, rymulus napisał: czy hinomaru z białym otokiem nie powinien być na górnej powierzchni skrzydła, a bez na dolnej. No jakoś tak to wyglądało 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Listopada 2018 Autor Share Napisano 28 Listopada 2018 Następnym razem postaram się je pomalować niż użyć kalek Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 28 Listopada 2018 Share Napisano 28 Listopada 2018 Cudnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 29 Listopada 2018 Share Napisano 29 Listopada 2018 Ładny pomarańczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 29 Listopada 2018 Share Napisano 29 Listopada 2018 17 godzin temu, Bengal napisał: Następnym razem postaram się je pomalować niż użyć kalek Dzięki. Wydaje mi się, że w tym przypadku zawiniło coś innego. Wszystkie efekty były "pre", a więc zostały kalkami przykryte, stąd takie wrażenie ich za bardzo nowości. Gdybyś teraz pojeździł po nich jakimiś olejami, wszystko byłoby cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Grudnia 2018 Share Napisano 3 Grudnia 2018 Nanzan wyszedł rewelacyjnie !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 Dobry wieczór, odgrzebuje stary temat i wrzucam najnowszy ulepek Kittyhawk Mk.IA Special Hobby gift od @Franz75 malowany hataką taki relaksujący model w parę dni 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 Ostro poleciałeś, ale się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 Ostro styrany życiem. Trzeba jednak przyznać, że samolocik bardzo dba o higienę jamy ustnej bo ząbki czyściutkie i bielutkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi