tornado Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 Pewnie, ze wiem Przemku W końcu zrobiłem koguty na dach, wykonałem je z białych diod i pomalowałem je markerem. Również lampy w naczepie pomalowałem markerami i podkleiłem je folią chromowaną (na fotce widać jakieś plamy na kloszach ale zapewniam Was, że są czyste): Złożyłem i pomalowałem wnętrze kabiny operatora, dopiero teraz na fotce widzę, ze trzeba poprawić podłogę. Dzisiaj w Hiro zamówiłem wężyki na przewody hydrauliczne do dolnych siłowników a tym czasem poprzednie podłączyłem na swoje miejsce, także zamontowałem wydech i poręcze z lusterkami. : W kabinie domalowałem daszek przeciw słoneczny i założyłem ją narazie na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Fajowo ,, cycepka bardzo mi sie podoba ;)) , kokpit koparki tez jest fajny . Pozdrawiam i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 tornado, pełen szacun dla Ciebie za ten zestaw. Nie będę wdawał się w szczegóły, bo już wszystko powiedziane. Zresztą, Ty sam wiesz najlepiej, co i jak. Ja jestem pełen podziwu. Ale ja w zasadzie chciałem o czymś innym - czy możesz dać jakieś namiary albo bardziej szczegółowe info na temat wężyków do hydrauliki, które stosujesz? Będę potrzebował... Ja dodam tylko, jako ciekawostkę, że takie ciągniki widywałem na żywo, będąc w Chinach Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 czy możesz dać jakieś namiary albo bardziej szczegółowe info na temat wężyków do hydrauliki, które stosujesz?Będę potrzebował... Proszę bardzo: Sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 ale maszynki ładny kokpit w koparce i te sprężyny w naczepie z tyłu ładnie Tobie wyszystko wyszło Acha czy te tłoki w koparce były juz takie oryginalne chromowane czy robiłeś tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 czy te tłoki w koparce były juz takie oryginalne chromowane czy robiłeś tak??? Tłoki zrobiłem sam - okleiłem je folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 tornado mam ogromną prośbę, a widzę że udało Ci się zrobić tłoki wyglądające na chrom, mógłbyś napisać mi czy oprócz Allegro jest coś takiego dostępnego w sklepach modelarskich? Mógłbyś mi też podać nazwę firmy lub też która z tych folii na allegro jest dobra - nie znam się na tym i proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 Łukasz folię kupiłem dosć dawno temu w hurtowni papierniczej i niestety nie znam producenta. Tobie folia zapewne potrzebna jest do oklejenia felg w mini, więc odrazu mówię, ze nie bedzie ona się nadawała do tego celu ponieważ jest zbyt sztywna. Jeżeli chcesz koniecznie okleić nią tarcze kół to bardziej będzie nadawała się folia BFM - jest cieńsza i bardziej elastyczna. Niestety nie wiem w którym sklepie na terenie Polski można ją kupić, ja sprowadzałem ją z USA. Z tego co sie oriętuję to nie malujesz aero, a więc osobiście polecam Tobie pomalowć felgi srebnym sprajem z domieszką brązu firmy Dupli Color, kiedyś go stosowałem i efekt był zadowalający. Dzisiaj nie wiele porobiłem przy zestawie, zaledwie skleiłem i pomalowałem wycieraczki (z dołączonego zestawu blach). Przykleiłem kalkomanie z tablicami rejestracyjnymi i tabliczki znamionowe na bokach naczepy. Także pomalowałem gaśnice i śruby królewskie i odłożyłem je do schnięcia. Jakoś nie miałem weny na dalszy brudzing, a wiec odłożyłem to aż przyjdzie paczuszka z wężykami na przewody hydrauliczne. Po przyklejeniu wycieraczek na masce przy ramieniu zrobiła mi się mała plamka od CA mam nadzieję, że uda mi sie ją jakoś zlikwidować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 Folie BMF mozna kupic tutaj: http://modelcentrum.pl/go/_info/?id=9371 o przyklejeniu wycieraczek na masce przy ramieniu zrobiła mi się mała plamka od CA Zaopatrz sie koniecznie w debonder. Zycie toto czlowiekowi ratuje. A przynajmniej zdrowie psychiczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Łady modelik, widze że koparke można dostać, a czy gdzieś można dostać widlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 tornado Głownie będą to elementy płaskie, takie jak zderzak, reflektory itd. Co do aero to też, maluję, ale co do Morrisa to miałem pod ręką sprawdzone spraye i dlatego je użyłem Majek adres coś nie działa poprawiłem http://www.modelcentrum.pl/go/_search/full_search.php?search_query_words=folia - fakt są folie modelarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Usuwać CA najlepiej debonderem. Sprawdż jednak gdzieś na boku czy nie zniszczy farby którą malowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Marca 2008 Autor Share Napisano 9 Marca 2008 po przyklejeniu wycieraczek na masce przy ramieniu zrobiła mi się mała plamka od CA Zaopatrz sie koniecznie w debonder. Zycie toto czlowiekowi ratuje. A przynajmniej zdrowie psychiczne... Usuwać CA najlepiej debonderem. Sprawdż jednak gdzieś na boku czy nie zniszczy farby którą malowałeś. Dzieki Panowie za radę Plamka o której mowa jest białym nalotem a nie plamą kleju, debonder usunie ten nalot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Debonder usuwa też taki nalot, patrz relacja MrBat-a viewtopic.php?t=5843 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 No Andrzeju zestawik wyszedł Ci superancko. Pierwsza klasa choć ja bym jeszcze nieco dupcie koparki przybrudził ale wiadomo są to już względy estetyczne. Fajny modelik i ciekawa skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 tornado A powiedz ile wychodzi ci wysyłka (chyba z USA) do Polski, zakup powiedzmy za 5 $ ile wyjdzie Cię to w zł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 Kupując model po za UE np. w USA koszty wysyłki są w granicach 25 do 50 $ US. (niekiedy wołają więcej), w większosci przypadków kasę wysyłasz Pay Palem a wiec bez kosztów bankowych. Natomist w Polsce nie zawsze ale przeważnie Urząd Celny dolicza Vat 22 % od wartości modelu + kosztów wysyłki. Sumując - model kosztuje 35 $, koszt wysyłki drugie 35 $, licząc przykładowo kurs dolara 2,50 zł. daje to 175 zł + Vat 22% = 213,50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Marca 2008 Autor Share Napisano 10 Marca 2008 tornado A powiedz ile wychodzi ci wysyłka (chyba z USA) do Polski, zakup powiedzmy za 5 $ ile wyjdzie Cię to w zł?? Koszt wysyłki nie jest bezpośrednio zależny (acz kolwiek też pewnie ma znaczenie) od wartości przesyłki a od wagi i wielkości paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Mhm, jednak zrezygnuje z tego zakupu, nie stać mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrIsto Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 No model super ladna koparka i nietypowa skala jak na ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Po dość długiej przerwie wznowiłem prace przy transporterze W koparce podłączyłem brakujące przewody hydrauliczne, pomalowałem gąsienice i całości zrobiłem delikatny wash: W naczepie zamontowałem przewody (do ciągnika podłaczę je dopiero gdy będę miał podstawkę) i śrubę rzymską, narazie jedną bo drugą kot mi zżarł i będę musiał ją dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Model cacy Nic złego nie można powiedzieć, a co do kota to jakiś dziwny No ale cóż zdarza się Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwendacz Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Właśnie dlatego ma królika, który biega sobie spokojnie w klatce Model spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Piękny model. Przybrudzenie pierwsza klasa. Mój kot mi kiedyś zeżarł listwę ozdobną na Actrosa. Tydzień z nim nie gadałem Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Cały zestawik wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi