taltos1 Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Kurde to co, to mam przemalować wszystko, czy tylko dolne poprzeczki relingów i może jeszcze słupki już sam nie wiem... Hej, np. na okrętach US Navy malowanych według kolorowych schematów w latach 1942-44 relingi malowano zgodnie z układem plam (segmentów) kamuflażu, przynajmniej tak mówiły instrukcje oficjalnie. W praktyce bywało różnie, choć najczęściej trzymano się tychże instrukcji. Bywało jednak, że okręt wchodził do służby w malowaniu jednolitym, a po kilku miesiącach nanoszono dopiero jakiś kamuflaż i niekiedy relingi nie były kamuflowane. Myślę, że na brytolach było podobnie, więc jak machniesz kamo na relingach będzie ciekawiej Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Jak juz pisałem wcześniej, rzeczywistość, instrukcjie itp, to jedno, a MODEL będzie lepiej wyglądał jak pomalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Tu masz dwa modele z pomalowanymi relingami dla porównania - http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=60&t=166669 I drugi w kolorach tak jak instrukcja Flyhawka podaje - https://imgur.com/gallery/tCuqUDU Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Jako laik-obserwator (nic nie robiłem w statkach) uważam, że lepiej wygląda z pomalowanymi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Ale się uwzięli, cholera... Idę malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Kamo czesiek, bo zaraz zjedzą mnie wraz z modelem i podstawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 bo zaraz zjedzą mnie wraz z modelem i podstawką Oj tam zaraz zjedzą, jak bardziej podoba Ci się z kamo na relingach to maluj, a jak nie to zostaw jak jest i tyle Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2018 tak powstaje woda: Na całość pójdzie teraz Water texture Vallejo i będę zastanawiał się co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Na całość poszło Walter Texture i na to wata. Teraz jeszcze raz Walter Texture i może jeszcze trochę waty jeśli będzie potrzeba. Sorki za tak słabą fotkę, ale zmniejszałem ja na telefonie. Niestety komputer i wszystko do zdjęć jest w drugim pokoju a tam obecnie po nocy śpi moja ukochana - zła lepiej nie budzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Hej! Za okrętem i wzdłuż burt wygląda to dobrze, choć przyznam, że brakuje mi wyższych odbojow i zmarszczek. A przed okrętem to niewiele widać bo ciemno.. Znaczy, trzeba poczekać aż Słońce wstanie i kawę dobrą wypije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Hans wieczorem zrobię lepsze fotki i będę czekał na wasze sugestie. Przy samym okręcie i tak będę musiał dodać wate, ponieważ miejscami są szpary. Postanowiłem go na razie nie osadzać na stałe, bo nie wiem jak to wszystko wyjdzie. Jeśli efekt nie będzie zadowalający, będę zaczynał od nowa. Ehhh... przemalowałem relingi, pociągnąłem dodatkowo baaaardzo rozcienczonym washem i niech wam będzie... Wygląda znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Niektórzy mają już wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Niektórzy mają już wieczór Hehe, jestem jeszcze w pracy, ale pierwsze co zrobię jak wrócę, to rozkładam sprzęt, robię foto i wrzucam. Można przygotować popcorn do oglądania i komentowania tak na 21:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Nic tak nie pachnie jak popcorn i opary lakowej razem.. No to czekam, łoszując japonce lewą burtę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Oglądać o komentować, co zrobić, co poprawić, co nie pasuje itp Wojdzie jeszcze trochę waty i na to młyn water texture Aaaa i przypominam że relingi są w kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Gdzie? Bo nie widać Nie, no żartuję - wszystko piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Ocean prześliczny. Przesiadam się z wikolu na te espaniolskie siwaksy. Jedyne co to chyba statek za płytko siedzi.Albo fale zbyt głębokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Gdzie? Bo nie widać Nie, no żartuję - wszystko piknie No Ta Nie widać Ocean prześliczny.Przesiadam się z wikolu na te espaniolskie siwaksy. Jedyne co to chyba statek za płytko siedzi.Albo fale zbyt głębokie. Wydaje mi sie że warto. Butelka kosztuje co prawda jakieś 40 zł, ale spokojnie w 1/700 jesteś w stanie zrobić 4/5 takich podstawek przy wylewaniu 3 warstw. I tak zgadzam się co do osadzenia, ponieważ jeszcze nie jest osadzony na stałe. To będzie poprawione i dojdzie jeszcze trochę waty przy burtach. Ciesze się że się podoba, poczekam aż przyjdzie Gała i powie że woda do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Ciesze się że się podoba, poczekam aż przyjdzie Gała i powie że woda do wymiany A żebyś wiedział! Mnie się podoba, ale jest w niej coś z lekka nienaturalnego, "kosmicznego" wręcz.. nie wiem co.. Może te jasne wzory.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Że niby taki ocean jak na Solaris wyszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Że niby taki ocean jak na Solaris wyszedł? Że niby projekcja Naiada przez myślący ocean - bóstwo? I co Ty Chudy na to? Da się?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Hahahaaahaa Ja tam nie wiem, mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Dodałem trochę więcej waty i mam nadzieje, że to jest to czego brakowało Nadal dopieszczam wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2018 Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Może brakuje trochę białej piany na szczytach fal poza obrębem okrętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Może brakuje trochę białej piany na szczytach fal poza obrębem okrętu? Przemyśle to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi