robert p Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Prosto z pudła + żywiczne fotele i AIM-9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 pieknie a czy jakis warsztat robiles? chcialbym podpytac o malowanie jak taki marmurek zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Świetny! Tylko patrzeć jak fotka Admina będzie! Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 18 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Martinezol warsztat jest na FB - w kilku miejscach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 18 Sierpnia 2018 Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Robercie rewalacyjny model , moje szczere gratulacje !! Jesteś nadzieja polskeigo modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Model bez wątpienia przykuwa oko i wskazuje na fajnie opanowany warsztat malarski. Podoba mi się. A powiedz proszę, czy docierałeś do jakichś fotek oryginału? Kwity takiego malowania to dobra rzecz dla próbujących odtwarzać tak ciekawie zmęczone samoloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Cóż...to był taki eksperyment malarski do testowania możliwości Procona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Prosto z pudła, no no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Jaki ładny SLUF. Dodatkowy plus, że dwumiejscowy. Rzadko się takie zdarzają bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Bajeranckie wykonanie Aż miło popatrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Extra robota.... Ale to już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 A ja się wyłamię, bo mam bardzo ambiwalentne odczucia. Z jednej strony podziwiam warsztat, prawdziwy kunszt malarski, z drugie - ni cholery nie przemawia do mnie taka granicząca z SF koncepcja cieniowania. Albo inaczej - zrozumiałe byłoby to dla mnie w rozważaniach z pogranicza sztuki, ale nie modelarstwa redukcyjnego sensu stricto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Dlatego też SnaQ-u pytałem Roberta o ewentualne kwity. Względem współcześnie latających statków powietrznych mamy możliwość dotarcia do fotek pokazujących, że mogą one styrać się w sposób niezwykle urozmaicony, wręcz fantazyjny i często wyłamujący się z naszych wyobrażeń, które jako modelarze mamy czasami ukształtowane w sposób odbiegający od realiów (patrz np. F-14 po długich rejsach, greckie czy niemieckie Phantomy, a niekiedy choćby nasze F-16 czy nieco dawniej kolorowe Lim-y) Stąd moje pytanie, bo uważam, że stosowna dokumentacja potrzeba jest i do budowy zasadniczej w tym detali, jak i do wybranego schematu malowania. Obecnie możliwość dostępu do dokumentacji jest na tyle duża, że można szaleć z technikami malarskimi bez narażania się na odbieganie od realiów, tyle że trzeba nieco czasu poświęcić na jej znalezienie - przy czym mam tu na myśli, że nie zawsze dotrzemy do 100% materiału, ale da się wyinterpretować najbardziej prawdopodobny sposób brudzenia, który pozwoli wykorzystać wysoki skill malarski - jaki niewątpliwie jest udziałem Roberta - do wykonania modelu redukcyjnego. Robert wyjaśnił, że badał Procona, a ja mam nadzieję, że w którymś z następnych projektów może jakoś weźmie pod uwagę moje powyższe gęganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 ale nie modelarstwa redukcyjnego sensu stricto. Jesteś dinozaurem. Modelarstwo, o którym piszesz jest w takim odwrocie, że trudno oczekiwać by jego definicja utrzymała się jako powszechna. Wypierane jest do swojej niszy i pewnie w niej znajdzie jakąś odpowiednią nazwę. Może pejoratywną, może wręcz przeciwnie, ale modelarstwo redukcyjne już znaczy coś innego niż piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Jesteś dinozaurem. Modelarstwo, o którym piszesz jest w takim odwrocie, że trudno oczekiwać by jego definicja utrzymała się jako powszechna Czuję się skomplementowany, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Przyjemność po mojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 Jedno słowo: Petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 To i ja, jako dino nr 2 tez sie wmieszam już znaczy coś innego niż piszesz. na pewno bo teraz sie nie przykleja tylko aplikuje a czesci nie sa przeznaczone do modelu, tylko do tego modelu dedykowane a z tego naszego " szyberdachu " smieje sie pol Europy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Września 2018 Share Napisano 19 Września 2018 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 19 Października 2018 Share Napisano 19 Października 2018 ładnie wyszło to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi