Michaelll Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Hej! Przybywam z nowymi wieściami:) De Agostini rusza właśnie z kolekcją Sokół Millennium. To nie lada gratka dla fanów Gwiezdnych Wojen. Kolekcję można zamawiać na stronie, będzie około 100 numerów. Jeśli chcecie poznać więcej szczegółów, podaję link do strony: https://www.deagostini.com/pl/kolekcja/sokol_millennium/?gclid=EAIaIQobChMIlYO3suSF3QIVA-WaCh1tMgW2EAAYASAAEgIRzfD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 To będzie coś w takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Wszystko super, gdyby nie to, że cała kolekcja będzie kosztować ok. 4 000 zł. Sorry, ale kogoś pogięło z ceną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 4000 to w wersji bazowej. Bo jeszcze trzeba dokupić zestawy waloryzujące drukowane z Shapeways, folie i zestawy korekcyjne. Ale to będzie w skali 1:43 - tak wielkiego faktycznie nikt nie robi. W skali 1:72 Fine Molds czy Bandai potrafią kosztować blisko 1000 PLN. Ja osobiście bym nie kupił bo aż takim fanem nie jestem, ale masa ludzi kupi. I niech im na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Masa ludzi kupi, bo w podziale na zeszyty po 40 zł (pytanie, czy co tydzień, czy co dwa) jakoś nie odczują. Z mojego doświadczenia - jestem posiadaczem kompletu Tygrysa w skali 1:16 właśnie z Hachette. O niebo lepszy od HB, cała bryła i wieża metalowa, metalowe gąsienice, ruchome co się da itp. W detalu cała kolekcja wychodziła pod 4000. Kupowałem z drugiej ręki trochę taniej. Cena rozbita na kolejne numery była do przełknięcia, ale wydawany był parę lat i zaczynało sejuż to dłużyć. Do tej pory leżakuje nietknięty w kartonie i najchętniej bym go opylił. Jeśli jest ktoś chętny proszę o poważne propozycje na PW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Mi już wystarczy taka jedna kolekcja zbierana przez 1 rok a jeszcze mi zostało z 20 zeszytów Ale gdybym był fanem hmmm to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Właśnie usłyszałem reklamę w Tv. I wyraźnie mówią - to replika Falcona 1:1 (sic!), więc 4 kafle to w sumie nie dużo Edit: Ok.. 1:1 rekwizytu.. Czyli skala modelu to 1:1 tegoż modelu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaelll Napisano 29 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2018 Z tego co wyczytałem, to przesyłka będzie przychodziła raz na miesiąc. W pierwszej będą 3 numery, w drugiej 2 i w kolejnych po 4. Także te koszta są podzielone (na szczęście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 29 Sierpnia 2018 Share Napisano 29 Sierpnia 2018 Nigdy nie rozumiałem fenomenu tych kolekcji (DeAgostini czy tam Hachette). Jedyne co w nich widzę to drożej i wolniej. Przy takim czymś Dora w 1:35 wydaje się być rozsądnym zakupem - kupujesz i wraz z pierwszą przesyłką otrzymujesz 25kg modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 29 Sierpnia 2018 Share Napisano 29 Sierpnia 2018 Na zachodzie ma to jak najbardziej sens, bo dla kogoś zarabiającego w euro, wydatek 8 czy 9 euro na jeden numer to żaden wydatek. Mieszkam jeszcze w Holandii i tutaj kolejne numery tego typu kolekcji schodzą jak ciepłe bułeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaelll Napisano 30 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Na zachodzie ma to jak najbardziej sens, bo dla kogoś zarabiającego w euro, wydatek 8 czy 9 euro na jeden numer to żaden wydatek. Mieszkam jeszcze w Holandii i tutaj kolejne numery tego typu kolekcji schodzą jak ciepłe bułeczki. Oo a tak z ciekawości: też macie De Agostini i te same kolekcje co w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Nie. Tutaj w Holandii tego typu kolekcje wychodziły dość dawno i nic nowego nie wychodzi. Inna sprawa, że było tego mało, np. Citroen 2CV albo żaglowiec Sovereign. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Ta kolekcja to reedycja, która była wydawana dość dawno temu. Teraz w UK będzie wydawany X-Wing, ale testowe zdjęcia nie zachwycają. Jeśli chodzi o dobry duży model Falcona, to chyba lepiej kupić model Falcona z Hasbro i dokupić żywiczne dodatki. On też jest chyba w skali 1:43 +/-. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Falcon z Hasbro? Kiedy wyszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 2 Września 2018 Share Napisano 2 Września 2018 Dość dawno temu, to jest wersja hero: Należy pamiętać, że polowa burt to naklejki, dlatego tez wspomniałem o żywicznych zestawach waloryzujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaelll Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 ^ Wow niezły! Robi wrażenie!!! On jest chyba niedostępny w Polsce, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 W tym momencie jak chodzi o gotowe zestawy to najdokładniejszy jest model Bandai 1:72 oparty o referencyjne materiały: https://bandai-hobby.net/sw/en_asia/products/millenniumfalcon_72_1.html https://japanstore.pl/pl/star-wars/4238-bandai-star-wars-perfect-grade-millennium-falcon-standard-ver-172-scale-plastic-model-kit.html Co do Deagostini to jak już pisałam na innym wątku ja już nie wytrzymałam i jestem szczęśliwą posiadaczką kompletu z Niemiec. Teraz dokupuję dodatki. Jeżeli kogoś będą interesowały to polecam: blachy i kalki: http://www.paragrafix.biz/search01.asp?MainCat=DeAgostini%20Millennium%20Falcon dodatkowe oświetlenie: https://www.captainjacksmodels.co.uk/ourshop/cat_1411049-Star-Wars-Millennium-Falcon-Lighting.html dodatkowe elementy żywiczne: http://scifimodels.de/ wydruki 3D: https://www.shapeways.com/marketplace/miniatures/scifi?type=product&q=deago&s=0#more-products i pełna instrukcja po angielsku: http://www.scaleautofactory.com/build.php?file=starwars/deagostini/instruction.xml Należy pamiętać, że wersja z DeA posiada wnętrze, oświetlenie i zdalnie sterowane wysuwanie rampy. Dla mniej cierpliwych też z wnętrzem i o takiej samej wielkości zestaw LEGO, którego też mam i prezentuję się przepięknie ! https://www.thebrickfan.com/lego-star-wars-ucs-millennium-falcon-75192-review/ Jeżeli macie jakiekolwiek pytania to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaelll Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Agnieszko, czyli rozumiem, że kupiłaś złożonego już Sokoła z De Agostini od kogoś z Niemiec tak? Te dodatki, które podesłałaś robią wrażenie - dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Nie. Mam wszystkie numery nierozpakowane, jeszcze w woreczkach w dwóch kartonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaelll Napisano 6 Września 2018 Autor Share Napisano 6 Września 2018 A ile zapłaciłaś za całość? Z jednej strony to mega Ci zazdroszczę, mieć całość od razu, złożyć i cieszyć się Sokołem, z drugiej jednak strony właśnie to oczekiwanie na kolejne numery, ciekawość co będzie w kolejnej paczce są chyba bardziej ,,kręcące" niż złożenie od razu całego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Kupować Deagostini i jeszcze do tego masę dodatków to chyba już przerost formy nad treścią ;) Lepiej kupić Bandaia lub Fine Moldsa, przy czym są to dwa różne modele, przynajmniej większa frajda ze sklejania i malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 Ale to jest falcon gigant .Ja ostatnio jestem zauroczony modelami bandai'a ,falcony tej firmy w 1/144 są po prostu rewelacyjne. Ale jest też łyżka dziegciu , w falconie Lando nie dali podwozia a pudło jest 2 x większe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 W falconie lango nie dość, ze nie dali podwozia to jeszcze oszklenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Faktycznie ,nawet nie zauważyłem ,że nie ma w ogóle oszklenia ani kabiny ani działek. Ciekawe czy podwozie z ich pierwszego falcona pasuje do falcona Lando? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaelll Napisano 21 Września 2018 Autor Share Napisano 21 Września 2018 Kupować Deagostini i jeszcze do tego masę dodatków to chyba już przerost formy nad treścią ;)Lepiej kupić Bandaia lub Fine Moldsa, przy czym są to dwa różne modele, przynajmniej większa frajda ze sklejania i malowania. A to chyba już rzecz gustu, no i portfela oczywiście też Plusem w takich kolekcjach jak De Agostini jest własnie to, że nie trzeba wybulić od razu dużej kwoty jednorazowo. No i można przerwać kiedy się chce, co w sumie byłoby bez sensu mając już gotowego np. pół Falcona Racja zbigi10000- te modele Banda'i ( nie tylko Falcony) są świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi