chudyhunter Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września Myślałem, że będzie to przyjemna robota, ale na ciągnięciu tych kabli spędziłem cały dzień! Szkoda tylko, że jakiś statek zasłoni sporą część dioramy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września Wywal statek i po problemie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września Rewelacja jest, takich prac to raczej promil 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września 7 godzin temu, donalyah00 napisał: Będą śruby? Melduję Marku, że śruby zamontowane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września W samą porę! One były jakoś umocowane na pokładzie czy po prostu je ułożyli? Tutaj chyba widać coś, a'la podstawki pod śrubami ale możliwe, że to radosna twórczość sowietów już po wojnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września 21 godzin temu, chudyhunter napisał: Myślałem, że będzie to przyjemna robota... Ale za to jak spektakularnie się całość zapowiada Twoja praca w muzeum jakimś powinna spocząć, dla potomnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września (edytowane) 18 godzin temu, chudyhunter napisał: Melduję Marku, że śruby zamontowane troszkę za duży rozrzut moim zdaniem ... bierz pod uwagę że większość zniszczeń na powojennych fotkach zrobili sowieci już po zdobyciu szczecina (m.in. wysadzenie wind lotniczych i nadbudówek) 2 godziny temu, donalyah00 napisał: One były jakoś umocowane na pokładzie czy po prostu je ułożyli? podobno były tylko "położone" EDIT -------------------------- przy okazji kilka ciekawostek.... jakby ktoś miał dojścia do GARF w Petersburgu to jest tam cała dokumentacja projektowa a 150tki z Grafa (oryginalne, zdemontowane jeszcze przez hitlerowców w czasie wojny) można do dziś oglądać w Norwegii w muzeum w Oscarsborgu koło Oslo https://x.com/grautbakken/status/1265440380666994688 co ciekawe jeszcze do 1998 !! były utrzymywane w dobrym stanie i można było z nich strzelać w czasach Zimnej Wojny były częścią umocnień broniących dostępu do Oslo od strony morza - poniżej fotka z początku lat 60tych : Edytowane 6 Września przez M.A.V. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Września Autor Share Napisano 6 Września 2 godziny temu, M.A.V. napisał: troszkę za duży rozrzut moim zdaniem ... Czy ja wiem? W zasadzie są na fotkach ułożone od pierwszej do drugiej windy, przynajmniej tak według mnie to wygląda. Z resztą przyklejonego już glutem, więc rwać nie będę Nie podoba się, trudno, diorama idzie do kosza! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września Bardziej ciekawy jest kształt piór tych Twoich śrub. No ale wiadomo, i tak nigdzie nie popłynie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Września Autor Share Napisano 6 Września 57 minut temu, Szydercza Gała napisał: Bardziej ciekawy jest kształt piór tych Twoich śrub. No ale wiadomo, i tak nigdzie nie popłynie Proszę złożyć podanie w 3 egzemplarzach wraz z dołączonym życiorysem, potwierdzonym notarialnie w tłumaczeniu na mongolski. Tylko nie zapomnij o pieczątce od kominiarza 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września kształt mało ważny..... zgodnie z prawilną dokumentacją fotogramową zarzuci się na nie siatkę na dorsze i g.... będzie widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września Przecież wiecie że nie przepuszczę żadnemu wyrobowi śrubopodobnemu Imperatyw taki mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Września Autor Share Napisano 6 Września (edytowane) 42 minuty temu, Szydercza Gała napisał: Przecież wiecie że nie przepuszczę żadnemu wyrobowi śrubopodobnemu Imperatyw taki mam. Ty sam jesteś śrubopdobny! Wszędzie się tylko wkręcasz i robisz wiry Edytowane 6 Września przez chudyhunter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września Drodzy koledzy modelarze! Z przykrością muszę poinformować wszystkich którzy śledzili ten wątek, że po 5 latach, 11 miesiącach i 6 dniach jestem zmuszony zamknąć ten wątek. Wydarzyło się coś niespodziewanego, co zmusiło mnie do zakończenia pracy nad dioramą. Nie będzie wznowienia prac, nie będzie kontynuacji ponieważ nie ma już czego kontynuować... Diorama została ukończona Galeria za jakiś czas 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września Hura! Za tydzień z górką zobaczę na żywo! Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września Widzę kota, temat do zamknięcia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września 10 minut temu, Lipa napisał: JUŻ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września No to czekamy na galerie by wylać najtęższe wiadra wazeliny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września A półeczki (na puchary) Kolega zrobił? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domek_Falx Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września No, no. Sam od jakiegoś czasu dłubie dioramy lądowe w skali 1/700 i wiem jakie jest to ciężkie, ale Twoja diorama... No zwala z nóg po prostu. Mam nadzieje, że kiedyś osiągnę podobny poziom (no i nie zajmie mi to 6 lat :P ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Września Autor Share Napisano 27 Września 2 godziny temu, Gerd napisał: A półeczki (na puchary) Kolega zrobił? Niestety jeszcze nie, ale będą! Duzo półeczek! Muszę tylko skończyć remont jaskini Godzinę temu, Domek_Falx napisał: No, no. Sam od jakiegoś czasu dłubie dioramy lądowe w skali 1/700 i wiem jakie jest to ciężkie, ale Twoja diorama... No zwala z nóg po prostu. Mam nadzieje, że kiedyś osiągnę podobny poziom (no i nie zajmie mi to 6 lat :P ). Dziękuję! Rób, rób, fajna skalą i można zaszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domek_Falx Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września 57 minut temu, chudyhunter napisał: Niestety jeszcze nie, ale będą! Duzo półeczek! Muszę tylko skończyć remont jaskini Dziękuję! Rób, rób, fajna skalą i można zaszaleć Pokazałeś mi pewnego rodzaju "limit" tzn. co człowiek może jeszcze zrobić by budynek w tej skali wyglądał jeszcze lepiej. O przy okazji... na stronie 11 tam gdzie dałeś zdjęcia kamienic na jednym z nich, kamienicę ustawione są pod kątem a na okna pada jakby blask... Czy od wewnętrznej strony budynku użyłeś jakiegoś filtru? Tzn. foli w jakimś delikatnym odcieniu, że tak światło się odbija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Września Autor Share Napisano 27 Września (edytowane) We wszystkich kamienicach od wewnętrznej strony jest plexi 1mm pomalowana od tylu na czarno Jak potrzebujesz takiego kawałka plexi za grosze, to najlepiej udać się do jakiegoś marketu i kupić ramkę do zdjęć https://www.leroymerlin.pl/produkty/urzadzanie-wnetrz/ramki-obrazy-lustra/ramki-galerie-antyramy/ramki-na-zdjecia/ramka-na-zdjecia-pop-10-x-15-cm-zolta-inspire-45880100.html Edytowane 27 Września przez chudyhunter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domek_Falx Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września 17 minut temu, chudyhunter napisał: We wszystkich kamienicach od wewnętrznej strony jest plexi 1mm pomalowana od tylu na czarno Jak potrzebujesz takiego kawałka plexi za grosze, to najlepiej udać się do jakiegoś marketu i kupić ramkę do zdjęć https://www.leroymerlin.pl/produkty/urzadzanie-wnetrz/ramki-obrazy-lustra/ramki-galerie-antyramy/ramki-na-zdjecia/ramka-na-zdjecia-pop-10-x-15-cm-zolta-inspire-45880100.html Tak myślałem właśnie. Dzięki za dokładny opis i podpowiedź. Gdy będę robić jakieś miasto to na pewno zastosuje, bo wygląda świetnie. Kończę teraz mini dioramę w tej skali i chyba jeszcze dziś zamknę wątek w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi