Kamil K. Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 2 godziny temu, OLO napisał: Zlikwiduj te małe nity na listwie mocującej osłonę jarzma lufy, te pionowe dobrze widać na powiększeniu 5 zdjęcia. Nasze były na klipsy, śruby i wchodziły na gładko . Czekam na malowanie bo już wygląda świetnie pozdrawiam OLO. Dzięki za zwrócenie uwagi. Zrobi się. 1 godzinę temu, majkel1 napisał: Naprawdę fajny wychodzi, a z czego robione fartuchy? Z gumy do magnesów lodówkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 Jak to dostać? Gumę do magnesów. Ja robiłem z tego https://allegro.pl/oferta/guma-wulkanizowana-8-4x20cm-do-latek-technicqll-7465951481 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2019 Też jest na allegro. Nie pamiętam pod jakimi hasłami to występuje. Guma magnetyczna? Albo folia magnetyczna może, tak czy siak na bank było na tym portalu w arkuszach A4, bardzo tanich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Stycznia 2019 Super Moderator Share Napisano 11 Stycznia 2019 Jest nadal szukać- folia magnetyczna 0,4 mm bez kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 Cześć, Powoli zacząłem rzeźbić bambetle - worki i tobołki z mieszanki Green stuff + Magic Sculpt, białe skrzynki z polistyrenu. Są dalekie od ideału i oczywiście wieża jest może w 50% obłożona, ale myślę, że ostatecznie nie będą takie złe. Kiedyś przecież trzeba popraktykować i się nauczyć. ;) Pojawiły się też spawy tu i tam. Pozdrowienia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 Zachwyt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 Każdy kolejny warsztat coraz ciekawszy. Wiem że do końca jeszcze daleko, ale już się zastanawiam co będzie następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 Dzięki Panowie! 7 minut temu, bazylms napisał: Każdy kolejny warsztat coraz ciekawszy. Wiem że do końca jeszcze daleko, ale już się zastanawiam co będzie następne. Sam chciałbym to wiedzieć. Pojazdów z jakąś "historią" mam rozpisanych około 2-3, takich, co do których historii (jeszcze) brak, ale parę fotek jest co najmniej drugie tyle. Na razie nie umiem się zdecydować, więc może po prostu machnę sobie na luzie T-40S z Hobby Bossa - bez zbędnego patrzenia w kwity - czysta wyobraźnia i przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 Dolepiłem resztę bambetli i zgrałem je z gotowymi pierdołami. Postanowiłem, żeby nie lepić wszystkiego z masy, ale dla zróżnicowania faktur, tekstur i czego tam jeszcze, wykorzystać pociętą rękawiczkę lateksową. Tym bardziej, że fajnie pracowało mi się z tym na ZSU-57. Nie wszystkie detale są przyklejone, niektóre położyłem tylko do zdjęć. Wciąż czekam też na zbiorniki Legenda, gdy przyjdą będę mógł oficjalnie zakończyć budowę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Bajecznie to wyglada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) A te zbiorniki mają też przewody paliwowe czy trzeba odrabiać? Edytowane 16 Stycznia 2019 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 4 minuty temu, bazylms napisał: A te zbiorniki mają też przewody paliwowe czy trzeba odrabiać? Pojęcia nie mam, nawet jeśli nie, to jest przecież instalacja z Takoma, myślę, że uda się to jakoś wpasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 No no, fajne klocuszki, świetnie to wygląda, uwielbiam widok wszelkiej maści dodatków tak czysto zmontowanych. Dalej, trzymam kciuki za dalsze sławienie naszego miasta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 29 minut temu, Kamil K. napisał: ... jest przecież instalacja z Takoma Ach te przyzwyczajenia ze starych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 18 Stycznia 2019 Share Napisano 18 Stycznia 2019 Z tego co pamiętam to55Aki nie miały połączenia zbiorników zewnętrznych to patent dopiero z 72jki, A jak ten wóz to ma,czego na zdjęciach nie widać to albo przeszczep z 72jki albo radosna twórczość mechaników czekam na malowanie pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Lutego 2019 Autor Share Napisano 18 Lutego 2019 Cześć, Gotów do malowania. Coś tam pewnie poprawi się jeszcze tu i tam, bo zawsze coś wyjdzie po pierwszym podkładzie, w każdym razie można toto rozłożyć, umyć i zacząć psiukać. Co do zbiorników, to na fotkach polskiego T-55 z Chorwacji widać połączenia między zbiornikami. Niemniej jednak całość instalacji potraktowałem - przyznaję się bez bicia - po macoszemu, bo niewiele z tego będzie widać. Pozdrowienia! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2019 Share Napisano 18 Lutego 2019 To teraz już całkiem będzie kosmos jak go pomalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 W dniu 18.01.2019 o 06:11, OLO napisał: Z tego co pamiętam to55Aki nie miały połączenia zbiorników zewnętrznych to patent dopiero z 72jki, A jak ten wóz to ma,czego na zdjęciach nie widać to albo przeszczep z 72jki albo radosna twórczość mechaników czekam na malowanie pozdrawiam OLO Zbiorniki na błotniku miały połączenie, nasze wozy miały nawet dodatkowy zawór odcinający (też na błotniku). Beczki nie były połączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Witajcie. Zacząłem malować - podkład i baza pod zdrapki sobie schną. Jak zaczynałem ten model, to usiłowałem sobie poukładać w głowie jak wymalować kamo, żeby było w miarę podobne. Stąd mam kilka zdjęć z zapisanymi na nich propozycjami. Na logikę wydawałoby się, że T-55 musiał być pomalowany w standardowy jugolski kolor SMB - jasnozielony (Jak na ZSU). Na to zaś zostały naniesione plamki - brązowe, czarne, żółto-zielone i - być może - soczystozielone. Nie na każdym zdjęciu tak to wygląda - na niektórych żaden z kolorów nie przypomina SMB. Na innych aż się rzuca w oczy. Jeśli macie jakieś propozycje, co do kolorków to jest szansa teraz mnie nieco wspomóc, żeby to miało ręce i nogi. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Majstersztyk...nadal czekam na humvee z Iraku, lub Syrii...sądzę, ze w Twoim wykonaniu byłaby petarda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Mam w modelarskim fap-folderze jednego humvee z Ukrainy z grubsza rozpisanego, ale ni cholerny nie mam do niego weny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Nie wiem czy ten khaki to nie tylko psikus fotograficzny, czy nie ograniczyc sie do jasnego i ciemnego zielonego oraz bronzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 20 minut temu, Kamil K. napisał: Mam w modelarskim fap-folderze jednego humvee z Ukrainy z grubsza rozpisanego, ale ni cholerny nie mam do niego weny... A możesz pokazać foto? Ja mam zdjęć rozmaitych ukraińskich wynalazków dość dużo, więc może znajdzie się coś ciekawego, lub więcej zdjęć Twojego wybrańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 1 godzinę temu, makinen napisał: A możesz pokazać foto? Ja mam zdjęć rozmaitych ukraińskich wynalazków dość dużo, więc może znajdzie się coś ciekawego, lub więcej zdjęć Twojego wybrańca. Zapisałem sobie fotki tego wozu, mam ich chyba 5-6 łącznie. 2 godziny temu, michal0281 napisał: Nie wiem czy ten khaki to nie tylko psikus fotograficzny, czy nie ograniczyc sie do jasnego i ciemnego zielonego oraz bronzu. Może tak być, tutaj co zdjęcie, to inny odcień, a sprawę utrudnia fakt, że nie ma nawet jednego zdjęcia w dobrej rozdzielczości i jakości... Mimo wszystko uważam, że tam jeszcze jest czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Elegancki . Na forum Humvee jest tylko jeden w ukraińskich barwach na około 250 zbudowanych pojazdów. Trzymam kciuki za wybór i robotę Edytowane 22 Lutego 2019 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi