Kamil K. Napisano 19 Marca 2019 Autor Share Napisano 19 Marca 2019 Nigdzie się z tym nie kryłem, że następny w kolejce jest Hellcat właśnie. Tymczasem, zanim wszystko spowije kurz, popracowałem nad niektórymi miejscami. Kilka fotek na zbliżeniach - postaram się nie zjeść tego za bardzo dalszymi brudzingami... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 19 Marca 2019 Share Napisano 19 Marca 2019 Na prawdę elegancko to wygląda, zresztą jak zawsze, jednak całość według mnie psują te worki na przedniej płycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 19 Marca 2019 Autor Share Napisano 19 Marca 2019 Moim zdaniem daleko im do ideału, ale żeby od razu psuły coś - nah, bez przesady. Zresztą, na czymś się trzeba uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Marca 2019 Autor Share Napisano 21 Marca 2019 Powoli walczę dalej. Błotko to w zasadzie ten sam przepis, co przy ZSU-57. Tym razem jednak ewidentnie mamy do czynienia z suchszym pojazdem - wilgoć uchowała się tylko w zakamarkach kół i zapewne za nimi na wannie kadłuba. Dlatego tym razem po prostu postawiłem na więcej suchych pigmentów, a mnie olejnych siuwaksów. Pobawiłem się też z gumowymi osłonami. Bardzo podobał mi się efekt zabrudzeń widoczny na kilku zdjęciach pojazdu, więc spróbowałem osiągnąć coś zbliżonego. Dwie z trzech osłon pokryłem płynem Dust&Dirt Deposits. Gdy wysechł przetarłem go krótkim i bardzo sztywnym pędzlem, oraz wykałaczką, którą zdrapałem pigment. Nawet mi się to podoba. Pozdrowienia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Marca 2019 Share Napisano 21 Marca 2019 Mi też się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Marca 2019 Share Napisano 21 Marca 2019 Chyba sobie sprawie ten specyfik, wyglada obiecujaco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Marca 2019 Autor Share Napisano 22 Marca 2019 Fajny jest, ale to w zasadzie to samo co pigment w płynie. Używam bo mam, ale ten sam efekt osiągnęłoby się przy pomocy rozcieńczonych pigmentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 28 Marca 2019 Autor Share Napisano 28 Marca 2019 Cześć, W międzyczasie przykurzyłem też górę kadłuba. Nie pozostaje nic innego jak poskładać wszystko do kupy i wtedy dokończyć brudzing i zgrać wszystko ze sobą. Potem podstawka i gotowe. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Marca 2019 Share Napisano 28 Marca 2019 O ile wczesniej czasem myślałem że koledzy którzy pisząc że za bardzo pstrokaty mogli mieć trochę racji to teraz tak to ładnie zgrałeś że już mnie takie myśli nie nadchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Marca 2019 Autor Share Napisano 29 Marca 2019 W kapcie przystrojony, gumą obłożony, mocniej usyfiony. Czas na wykończeniówkę, podstawkę i do galerii. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 29 Marca 2019 Share Napisano 29 Marca 2019 Gratuluję. Fajne brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Marca 2019 Share Napisano 29 Marca 2019 Teraz to sie prezentuje super, moze tylko lufa wyglada dosc czysto do calosci, cos tam przy niej chyba szlo by podzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 Jest super a następny wpis to już chyba w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Cześć, Przez parę ostatnich dni to były takie ostateczne ostateczności - tu coś dodać, tam poprawić, tu się coś przypomni... Niewdzięczna robota, na której chyba schodzi mi najdłużej zawsze. Troszkę popracowałem nad malowaniem tobołków. Dodałem parę detali, których brakowało - lejek na podstawie od lampy na wieży, jakiś dziwny papier na błotniku i takie tam. No i podstawka - kawałek terenu widoczny na filmie, z którego pochodzi większość kwitów. Nic specjalnego. Model odstoi swoje na półce, dojdą tabliczki na podstawkę i zrobimy galerię. No chyba, że coś się po drodze urodzi do zrobienia/poprawienia/etc - jeszcze są na to szanse. Pozdrowienia! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Absolutnie genialny! Jedyne co rzuciło mi się w oczy to sama podstawka. Mało naturalnie wygląda podłoże pod gąsienicami. Idealnie pod nimi po dosłownie jednym przejechaniu nie ma już śladu trawy, jest sucha ziemia, albo raczej jakiś gruz, sądząc po kolorze. Z kolei chodnik jest idealnie czysty. Jeśli faktycznie ten cały brud został naniesiony przez gąsienice to niech chociaż przed miejscem kontaktu ziemi i gąsienicy będzie trochę obsypanego gruzo-piachu, bo takie zniszczenie samym wjazdem chyba jest mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Masz rację, chyba podsieję trawy przy gąsienicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Kamil K. napisał: Nic specjalnego. nic a nic mistrzowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Mistrzostwo Panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 To czekam na galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 No i super tylko ta podstawka taka za sterylna no chyba że ma mieć wydźwięk pacyfistyczny pozdrawiam i podziwiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi