donalyah00 Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 W przerwie od rozgrzebywania kolejnych modeli udało mi się coś skończyć i nawet przygotować galerię. Przyjemny zestaw Pit-Road/GWH oraz świetne kalkomanie Fundekals zainspirowały mnie swego czasu do bliższego przyjrzenia się Vulcanowi. Po chwili przyglądania się wpadł mi w oko wczesny Vulcan B2 XH556 z jednostki treningowej RAF 230 OCU w Finningley, ok. 1962. Poniżej fotka oryginału wygrzebana z czeluści Internetów. Aby w miarę poprawnie odwzorować wczesną wersję B2 musiałem nieco zaingerować w zestaw - zniknęły anteny z nosa oraz końcówki ogona samolotu. Sonda do tankowania w powietrzu też została uznana za niebyłą. Być może zapowiadane przez GWH wydanie Vulcana z rakietą GWH Blue Steel ułatwi nieco życie modelarzom pod tym względem. Produktem ubocznym mojej zabawy z Vulcanem jest zestaw fototrawiony ShelfOddity. Lakiery GS MrColor GX Cool White oraz bezbarwny GX100 Super Clear III ułatwiły życie podczas malowania - dało się je spokojnie kilkukrotnie przepolerować niebieskimi ściereczkami 3M - taka kanapka: malowanie, polerowane, malowanie... Na deser – wielkie podziękowania dla Leszka lejgo_inc za obfotografowanie modelu. Obróbka zdjęć to już efekt paru upojnych wieczorów spędzonych przeze mnie za monitorem. Początek lat 60-rych, baza RAF Finningley. Jakoś przed świtem. Biało dość. Rzut oka na dolną część modelu – maszyna z jednostki treningowej, wprowadzającej nowy samolot dla załóg dopiero zaczęła się brudzić. Kilka zbliżeń. Dziękuję za wytrwałość w oglądaniu i pozdrawiam, Marek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 jak zawsze - pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Nie podoba mi się sformułowanie że coś jest epickie,ale w tym przypadku pasuje jak ulał! TEN MODEL JEST EPICKI! Piękny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Grudnia 2018 Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2018 No, Marku, dawno tu nic nie wstawiałeś, więc tym bardziej oko się raduje Fajna bestyjka, pierwsze zdjęcie zupełnie nie zapowiada "144"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Piękny Vulcan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Model, że mucha nie siada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Nie moje klimaty ale szczena mi opadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Największe wrażenie wywarło na mnie wykończenie powierzchni, naprawdę świetnie to wygląda. Dołożywszy detale i czysty montaż całości mamy najelegantszy model w tej skali jaki widziałem. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Bardzo mi się ten model podoba. Staranna czysta praca z dobrym okiem na detal. Jak to mówią - wygląda na 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2018 Dziękuję za miłe słowa, cieszę się że Vulcan się spodobał. :) Dodam, że lakiery Mr Color serii GX zachowują się trochę jak lakiery samochodowe - dają bardzo twardą powłokę (można je szlifować) ale przy tym dość kruchą (trzeba uważać aby jej nie ukruszyć). Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 W dniu 2018-12-29 o 15:16, net_sailor napisał: Model, że mucha nie siada! Siada, siada... z wrażenia. bzzz-bzzz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi