Skinn3r Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 (edytowane) Witam serdecznie Po kilku latach przerwy nastał czas by wrócić i dokończyć rozgrzebane mode.. Na pierwszy ogień poszedł Leopard 2A4, z zestawu Revell w 1/72. Niestety jest to ten Leoś, który ma mało detali, więc trzeba było co nieco dorobić, przerobić itd. Np. pogłębianie linii podziału, przewiercanie lufy czy dorabianie mocowań. Te kilka lat temu walczyłem z dorabianiem powierzchni antypoślizgowych z tyłu kadłuba i papier okazał się zbyt gruby. Teraz w ramach testów użyłem bibuły od kalek na wieży oraz żelu kosmetycznego do zdobień na przodzie (manicurzystka w domu ). Jest to model, na którym planuję przeprowadzić kilka testów także "konkursowo" wyglądać on nie będzie Co do powierzchni antypoślizgowych - czy ktoś z Was próbował robić coś podobnego Surfacerem 500 od Gunze? Edytowane 31 Grudnia 2018 przez Skinn3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 Kogo ja tu widzę, fajnir zobaczyć powrót po długim okresie nieaktywności. Skala nie moja, ale temat jak najbardziej, więc popatrzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 Takie powroty cieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 O, Skinn3r żyje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 1 Stycznia 2019 Share Napisano 1 Stycznia 2019 Witaj widzę że dużo pracy wsadziłeś w ten kicz , bo Revell poszedł na łatwiznę i ta 4 to przepak Matchboxa . Jak dobrze pamiętam to przednia część lufy do przedmuchiwacza miała za małą średnicę jak na swój kaliber, ale mam wrażenie że to już zniwelowałeś .Powodzenia ja swojego przeznaczyłem na części i złożyłem dragona pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Stycznia 2019 Share Napisano 1 Stycznia 2019 Jakiś czas temu też zacząłem tę walkę, ale szybko z niej zrezygnowałem. Leoś z Revella jest źle wyskalowany. W porównaniu z 2a5 zdycowanie mniejszych. Również ma mniejszą lufę niż trzeba i co najgorsze koła pod żadnym pozorem nie przypominają oryginału. Jeżeli chcesz model, który będzie bardziej przypominał oryginał to fajniej połączyć np. 2a5 Revella z Leosiem Hasegawy. Tak czy inaczej kibicuję i życzę stałego powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 1 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2019 6 godzin temu, OLO napisał: Witaj widzę że dużo pracy wsadziłeś w ten kicz , bo Revell poszedł na łatwiznę i ta 4 to przepak Matchboxa Ja chyba lubię "ulepszać" kicz I tak myślałem, że to Matchbox.. Wiem, że nowsze wydanie Leosia od Revella jest ponoć bardziej szczegółowe.. 5 godzin temu, bartek33365 napisał: Jakiś czas temu też zacząłem tę walkę Ja na tym modelu chce poćwiczyć parę technik i sprawdzić to i owo, a przy okazji pogrzebać przy detalach Tym razem nie planuje robić przerwy w hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 Leo zaczyna nabierać finalnych kształtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 A Ty już wszystkie swoje humvee skończyłeś? Poza tym 1/72 się w tej materii poszerzyło atrakcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Przydałby się warsztacik humvee w 72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 4 godziny temu, makinen napisał: A Ty już wszystkie swoje humvee skończyłeś? Poza tym 1/72 się w tej materii poszerzyło atrakcyjnie. Nie jestem nawet bliski skończenia wszystkich Humvee Ale, jak skończę Leo i jeszcze coś, to dokończę kilka Humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 11 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2019 Znowu post pod postem, ale dzisiaj przysiadłem do malowania.. Przed bazowym zielonym zrobiłem jeszcze cieniowanie, ale zapomniałem to uwiecznić.. Na zdjęciach też słabo to widać niestety... I jak się okazuje, nowy aerograf nie działa jak powinien.. Ma regulację ciśnienia, ale jak tylko zmniejsze je odrobinę to przestaje podawać farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 Do nowego sprzetu trzeba trzeba troche czasu, zeby wszystko opanowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi