Super_Hans Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 Kujawiak mały ale knąbrny. Trzeba go było wyprowadzić na gładko i kindersztuby nauczyć skoro razem z innymi ma się ludzIOM pokazać. Wobec czego pasem mu się dostało po kadłubie. Żeby było łatwiej, wypukłe są oczywiście na linii bulajów. Na szczęście całość bez skrawka papieru ściernego. Okapniki ocalały. Jak to powinno wyglądać to wiadomo: A tak mi wyszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 No i wyszło elegancko Ja jestem na etapie odrabiania pasa dna i jutro jak wszystko wyszlifuję, to też zabiorę się za pasy poszycia. Swoją drogą nie wiem czemu w większości modeli poszycie nie jest odwzorowane, w końcu nie jest to jakiś skomplikowany element do wykonania, a wprowadza bardzo dużo do wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 @Super_Hans w magiczne gOMbeczki 3M zainwestuj, bo te fafluny na krawędziach muszOM odejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 6 godzin temu, Szydercza Gała napisał: w magiczne gOMbeczki 3M zainwestuj Ja wohl.! Kilka rodzajów ich widzę w ofercie. Które zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 9 godzin temu, chudyhunter napisał: Swoją drogą nie wiem czemu w większości modeli poszycie nie jest odwzorowan Prawda. Też tego nie rozumiem. Kadłub to przeca najważniejszy element. Dla niektorych wręcz fetysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 Do tej roboty to najdrobniejsza. Mam CZy, czerwona zielona i niebieska gorONco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Powoli odbudowuje to co zniszczylem. Na razie dwie ścianki uzbrojone w trójkątne podpory. Dziś już nie da się więcej... Wiadomo.. Nie przeginamy, panowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 Nic nie widzę na tych fotkach - nie da się jakiegoś makro wyciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Żonę mi zdenerwowałes.. Na komórce obrobione.. Do kompa nie mam dostępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Takie ło se narysowałem i zlepiłem z erzacu. Możnaby z blachy ale po co tyle czekac aż sie wytrawi Te trójkątne sobie zostawiłem na deser, troche wody upłyneło od moich ostatnich zabaw erzacem, będzie jakos tak od CK podłodki, ale wytne te zasreane trójkąty ze środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2019 Autor Share Napisano 15 Lutego 2019 Super wam to idzie. Chyba będę to musiał w swoim jakoś ugryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Tylko Krzychu z samolotu nie wyskakuj, tolko spokojna adin dwa tri .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Solarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 (edytowane) Sam zbudowałeś? Czy to jakaś fAncy ramka z Pepko? A w ogóle, ja to lubię po Bożemu, oś modelu w osi podstawki... Nawet jeśli to woda a nie gałki z pawlacza... Edytowane 15 Lutego 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Nudy. Pod wymiar cięta na zamówinie, ziomuś mi zrobił, nauczycielem woodworka jest... od razu widać że robił profesjonalista, nie jest tak koślawa jak moja do Fanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Pierwsze kolory, ale jak widzę inne na forum mam ochotę moja zutylizowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Bartek, to pierwsza płytka. Głowa do góry. Zutylizujesz później.. Ja wypieprzylem do kosza z 6 podstawek zanim zaczęło mi się podobać a i tak wyszedł banan.. . Teraz ćwicz na tej Za ostro dałeś w stronę błękitu pruskiego/ultramaryny.. Czy czego tam używasz.. Jeśli nie chcesz bajora, baltyku o świcie itp. tylko porządny morski Atlantyku czy Śródziemnego to zbuduj kolor wokół błękitu morskiego. To baza którą możesz przyprawić tymi błękitami innymi, thalo, zielonymi, czarnym, białym itp. Co do faktury. Jest gładko więc spoko. Fajnie to wygląda. Mam tylko wątpliwości czy nie zgubił się sens tej metody z otrebami, który polega na tym, że wybija te drobne falki i guzki. U Ciebie papier z drukarki, w dodatku dwie warstwy kompletnie przykryly tą drobnice. Równie dobrze można było z gipsu czy jakiejś masy to zrobić zamiast sie z płatkami męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Faktura jest OK, Paweł najchętniej malowałby już otręby bez naklejania czegokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Takie otręby w płaszczu Gestapowca.. Ale ja też uważam że jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lutego 2019 Autor Share Napisano 16 Lutego 2019 To ja też już jestem. Trochę spóźniony, bo dostawa się opóźniała. Jako że jestem że Ślónska to jedyny słuszny wybór to ORP Ślązak. Dodatki jak pozostali - nowe działa i pom pom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Po cichu liczę na porządnie obitego jak na tej fotografii po rajdzie na Dieppe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Ten z całą pewnością będzie inny niż wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Woda jeszcze dostanie jeszcze nieco inny kolor I żeby nie było to też mikrusa podniosłem i zaczynam drzec oraz szlifowac niektóre elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Hunt II z żywicy, jak coś to mam kilka sztuk na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 (edytowane) Artyleria, bomby głębinowe, kotwice z łańcuchem oraz żurawiki, oczywiście 1/700 Edytowane 16 Lutego 2019 przez p11c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi