Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ubrudzony jak się tylko da. Nie bardzo mi się podobają tak ubrudzone samoloty, ale niewątpliwie ciekawie wygląda całość. ?

Posted

Jak to się mówi... Czyste nie latały.. A walczyły... No ale o gustach się nie dyskutuje...
Jeden powie że za bardzo a drugi co innego.

Posted

No walczyły, ale nie w kopalni Wujek. Z resztą do modelu mialeś książeczkę AK. 

Ale fakt, o gustach się nie dyskutuje.

Posted (edited)

Fotka numer 5 i 13. Czy tuż pod oszkleniem z boku kadłuba nie ma śladu po palcach?

Druga sprawa, patrząc od frontu płatowca - lewa goleń podwozia nie rozjechała się za bardzo w bok?

Edited by Mates
  • 3 weeks later...
Posted

Kalkomanie trochę żarówiaste. Na to wplyw mamy niewielki, chociaż zawsze można samemu namalować. Ale malowanie niezłe. Podoba mi się.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Posted

Wielki plus za wybór malowania. Ale popieram wielu z tego forum, że brudzenie za intensywne. I nie wiem, czy kwestia odzwierciedlenia śladów zużycia powinna być wypadkową gustów (?), wg. mnie powinna w jakimś stopniu odzwierciedlać rzeczywistość. Jeżeli masz jakieś zdjęcia potwierdzające takie zużycie, to wycofuję swoje uwagi. Zawsze wydawało mi się, że modelarstwo to nie tylko sklejanie (jak się komu podoba), ale też pasja w dociekaniu  wielowątkowej historii danego samolotu. No, ale może jestem już w mniejszości.