czak45 Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Cześć. Ciężka walka z materią. Wraki z tych modeli robi się bezproblemowo. Ale zrobić model ze zdjęcia to już wyzwanie. Np. Podczas czyszczenia modelu do malowania odpadła lampa. Sporo się naszukałem i znalazłem. Gdybym robił wrak to lampę zrobiłbym oderwaną. Poza tym błotniki nawet fototrawione jakieś za wąskie są lub koła za bardzo wypuszczone (gąsienice wystawały poza błotnik) Efekt - koła napędowe wklejone na szpachlę i CA. Pierwszy raz robiłem krzaki z listowiem Polaka. I tak jak widać pierwszy raz robiłem model powiedzmy ze zdjęcia ;) Pozdrawiam i życzę miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Skala domyślam się że 1/72 jak zwykle. Ciekawe to, a szczególnie fakt że jeszcze takiego malowania nie widziałem. Co można zauważyć to brak śladów bo gąsienicach na trawie za pojazdem (lub z przodu zależy z której strony przyjechał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Piękna sztuka. Zdjęcia zapewne z Francji. Szczególnie pozytywnie wyglądają figurki. Świetna praca! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Do twoich czołgów jestem przyzwyczajony, trzymasz poziom. Ale z figurkami to przeszedłeś samego siebie, rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Użyłeś zestawową lufę i to widać ,wygląda jak końcówka węża strażackiego . Szkoda bo praca bardzo przyjemna dla oka i jak zawsze jest się na czym wzorować pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 (edytowane) Fajnie że coś wrzuciłeś. Lubię Twoje prace, zawsze bardzo ciekawe. Brawo. Edytowane 17 Marca 2019 przez Gerd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Marca 2019 Autor Share Napisano 17 Marca 2019 Faktycznie lufa ma za małą średnice. Dopiero zauważyłem jak robiłem fotomontaż ze zdjęciem oryginału. Czołg z Normandii wzorowany na oryginale. Malowanie jak i wersja czwórki nietypowa jak na ten okres. Dokładnie to czołg pochodził 22 pułku 21 Dywizji Pancernej. Z tego co czytałem to powrzucali do niej różne takie starocie i zdobyczne sprzęty. Śladów gąsienic brak ponieważ podstawka to wyschnięta czerwcowa gleba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Witam! Jak napiszę że wspaniały to zabrzmi to banalnie ale nie przychodzi mi na myśl nic innego. Co to za figurki i krzewy - porducent ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Marca 2019 Autor Share Napisano 17 Marca 2019 Figurki takie: http://meditationsonahobby.blogspot.com/2018/09/orion-172-german-ww2-panzer-soldiers.html Najlepsze jakie miałem w tej skali. Jedyny minus to fakt, że są gumiakami. Krzak to komosa ciernista plus listowie POLAKa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 Figurki naprawdę świetne jakościowo jaki na 1:72 skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 19 Marca 2019 Share Napisano 19 Marca 2019 Przyłączam się do wszystkich powyższych peanów i uwag (czyli właściwie jednej dotyczącej lufy). Od siebie dodam żart z brodą (na usprawiedliwienie zarzekam się, że na tym forum rzucam go po raz pierwszy), że byłem pewny, iż to 1/35, szczególnie figurki. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 Bardzo fajna praca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej56 Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 ładny fajnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi