Psar77 Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2020 Dzisiaj poczerniłem kota :-) Jeszcze drobne szliy i jazda z malowaniem ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 Ładna, satynowa powierzchnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josh Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 Ze spytam .. Do malowania elementy sa przyklejane na CA? Te uchwyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2020 50 minut temu, Josh napisał: Ze spytam .. Do malowania elementy sa przyklejane na CA? Te uchwyty? Nie... nic nie jest przyklejone stateczniki są złapane "krokodylkami" a skrzydła normalnie w ściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2020 Pierwsze koty za płoty Starałem się uzyskać delikatnie plamiastą fakturę. Na pewno udało mi się to bardziej niż zrobienie zdjęcia - mam za ostre światło i zabija to wszystkie niuanse. W rzeczywistości powierzchnia jest bardziej zróżnicowana. Na to planuję jeszcze plamki z jaśniejszego i ciemniejszego koloru ale dzisiaj musiałem odpuścić bo ugotowałem kompresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Super idzie. Zerknij na zdjęcia maszyny bo 100 w 2003 miała płytę wzmacniającą dookoła stopnia (schodka) RIO. (taki trapezik) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 8 godzin temu, tomcatsky napisał: Super idzie. Zerknij na zdjęcia maszyny bo 100 w 2003 miała płytę wzmacniającą dookoła stopnia (schodka) RIO. (taki trapezik) Dzięki za info - jak do niego wrócę to pomyślę jak to zrobić. Na razie prace wstrzymane w połowie podwozia bo muszę kończyć MiGa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Lutego 2020 Autor Share Napisano 23 Lutego 2020 Do roboty ! Wracam do Tomaszka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 No dobra. Dzisiaj wieczorem będzie trochę malowania w związku z czym pytanie. Znalazłem schemat jak poniżej i tam mu mojemu zdziwieniu piszą, że wszystkie dolne powoerzchnie na Light Ghost Grey a górne na ... Medium Grey FS-35237. A myślałem, że jak w Hornetach na Dark Ghost Grey. Tymczasem DGG tylko na stateczniki i pionowe powierzchnie części kadłuba z kabiną. Jaki najlepszy odpowiednik tego Medium Grey wśród Gunze H / Tamiya ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Sugeruję kierować się malowaniem z instrukcji F-14D Tamki, to chyba te same kolory kamuflażu co w Twoim: https://www.mojehobby.pl/products/Grumman-F-14D-Tomcat.html#gallery_start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) W Tamiyi nie znajdziesz tych kolorów. Gunze to C337/H337 - rozpiskę masz tutaj: https://www.cybermodeler.com/aircraft/f-14/f-14_profile02.shtml Edytowane 26 Lutego 2020 przez ESP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 Okazało się, że mam te kolorki z Gunze. Bodajże H306, H307 i H337 czy jakoś tak. Nie chce mi się teraz do warsztatu schodzić :-) Dzisiaj bawiłem się kompletnie nową dla mnie techniką marmurkowania :) Efekty na otkach poniżej. Efekty jak na pierwszy raz są dla mnie więcej niż zadowalające.To oczywiście jeszcze nie inaly efekt - krawędzie i łączenia blach przyciemnie, coś innego rozjaśnię ale generalnie kieruek uważam, że dobry :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Jestem świeżakiem ale dla mnie wygląda to ładnie i autentycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 28 Lutego 2020 Autor Share Napisano 28 Lutego 2020 Naszła mnie myśl właśnie - czy jeśli planuje otwarcie owiewki to czasem stopnie i drabinka nie muszą być również otwarte ? .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 29 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2020 W dniu 28.02.2020 o 15:49, Psar77 napisał: Naszła mnie myśl właśnie - czy jeśli planuje otwarcie owiewki to czasem stopnie i drabinka nie muszą być również otwarte ? .... Pół roku myślałem, aż wymyśliłem, że tak Tak czy inaczej długo się przez to zbierałem do dalszej roboty, no ale już w sumie jestem za połową więc czas skończyć ten ulepek Popastwiłem się dzisiaj nad górą: To oczywiście pierwsze podejście, więc warstw będzie jeszcze zapewne kilka. Pobawię się też szablonami do marmurka. Na statecznikach w sumie nawet wyszło, chociaż tak naprawdę widać to na żywo. Przy tym sztucznym i ostrym świetle wszystkie niuanse giną: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 29 Sierpnia 2020 Share Napisano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) https://www.airliners.net/photo/USA-Navy/Grumman-F-14A-Tomcat/2358340/L Pół roku myślenia zdeptane Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Tap-chan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 30 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Nooooooooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Mam pytanko: są jakieś specyfiki, żeby zrobić "baranka" na korpusach bomb GBU oraz chropowatość powierzchni antypoślizgowych na wlotach powietrza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Surfacer (500tka najlepiej) i nakładasz "pacając" starą szczoteczką do zębów. Są jeszcze specyfiki Ammo, mam na składzie ale jeszcze ich nie użyłem: https://www.mojehobby.pl/products/Anti-Slip-Paste-Black-for-1-72-1-48.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) 16 minut temu, Psar77 napisał: Mam pytanko: są jakieś specyfiki, żeby zrobić "baranka" na korpusach bomb GBU oraz chropowatość powierzchni antypoślizgowych na wlotach powietrza ? Ostatnio Amerykanie przestali stosować tego baranka do bomb przeznaczonych dla lotnictwa marynarki, taka ciekawostka: A co do powierzchni antypoślizgowych: Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 1 Września 2020 Autor Share Napisano 1 Września 2020 Oooo widzisz - dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 2 Września 2020 Autor Share Napisano 2 Września 2020 Modelarska środa minęła więc czas wrzucić postępy Czas na malowanie góry i zabawę z patentami podpatrzonymi tu i tam : Najpierw jeszcze trochę marmurka a potem pierwsza warstwa koloru docelowego Muszę przyznać, że mi się ta zabawa podoba. Na pewno to nie koniec bo niektóre plamy wyszły za mocne, ale obrany kierunek uważam, że jest właściwy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 E, widziałem lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 3 Września 2020 Autor Share Napisano 3 Września 2020 2 godziny temu, Tap-chan napisał: E, widziałem lepsze Ale co lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 Może komentarze?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi