Psar77 Napisano 8 Października 2020 Autor Share Napisano 8 Października 2020 (edytowane) Powoli do brzegu... Pobawiłem się trochę olejami, zróżnicowałem powierzchnię, ale efekty są na tyle subtelne, że to ostre światło i błyszczący lakier sprawiają, że ciężko to uchwycić na fotkach. Zrobię mam nadzieję lepsze jak pokryję model matem. Generalnie to już ostatnia prosta - zostały do pomalowania światła, pokryć całość matem i złożyć do kupy Podwozie, jego osłony, uzbrojenie - wszystko gotowe. Także jak dobrze pójdzie to w weekend roll-out z hangaru Jedyne z czego jestem niezadowolony to to, że model całościowo wyszedł za ciemny. Jak patrzę na foty Tomcatów w tym schemacie to są o wiele jasniejsze... Nie wiem, może to przez to, że baranka robiłem szarym a nie białym i przebija jakoś czarny podkład. Przy następnym Tomcacie spróbuję inaczej podejść do malowania Edytowane 8 Października 2020 przez Psar77 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Października 2020 Share Napisano 8 Października 2020 Dlatego ja odszedłem od blackbasingu i staramnsie różnicować ciemniejszymi i jaśniejszymi kolorami bazy Tutaj na testowym F-15. Podkładem był ciemny szary a marmurek z bialego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 8 Października 2020 Autor Share Napisano 8 Października 2020 I dobrze zrobiłeś Fajnie wygląda ta 15tka ! A ja się cieszę, że tego Tomka wziąłem na warsztat bo dzięki temu się czegoś nauczyłem nie marnując na to modelu z Academy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Października 2020 Autor Share Napisano 18 Października 2020 Kończę i kończę i końca nie widać .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Października 2020 Autor Share Napisano 21 Października 2020 (edytowane) Poskładałem wszystko w miarę do kupy (no prawie wszystko bo jeszcze antena, pitoty, światełka, drabinka, stopnie i owiewka. I czuję się jak kolarski sprinter, który wyłożył się na ostatniej prostej i teraz ciopie zgorzkniały powoli do mety ... Za duzo pospiechu i niedorobek niestety. Nie jest to jak wiadomo zestaw najwyższych lotów, ale można było wycisnąć z niego więcej gdybym lepiej sobie zorganizował pracę i nie szarpał się z nim tak. Nauczka na przyszłość. Mam nadzieje dzisiaj go skończyć, ale nie będę was katował galeria szczegółów. Edytowane 21 Października 2020 przez Psar77 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 Nieźle go wycisnąłeś. A z tą galerią to taki żarcik? Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Października 2020 Autor Share Napisano 21 Października 2020 Dobrnąłem do końca. Lekko nie było. Dał mi w kość ten model i jak już pisałem zadowolony nie jestem. Jeszcze teraz jak patrzę na foty to drabinkę za wysoko wkleiłem i będzie to trzeba poprawić. Kilka fotek na koniec. Dzięki za komentarze i doping. Galeria będzie kiedyś tam może w niedalekiej przyszłości jak odpocznę trochę od niego i złapię trochę dystansu Na pewno nie jest to mój ostatni Tomcat. Muszę sobie odbić tą porażkę na innym zestawie. Mam już koncept na Akademię, która czeka na półce i model od GWH, który wkrótce do mnie doleci. Galeria będzie jak zrobię podstawkę, bo tą to kiedyś dla testów na szybko machnąłem sobie w pracy. Tymczasem do gablotki i spać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Października 2020 Share Napisano 26 Października 2020 Eee tam Wygląda dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 Potwierdzam, wygląda dobrze. Następny będzie lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Postanowiłem popracować nad podstawką. Może podniesie nieco wrażenia estetyczne w galerii końcowej, która mam nadzieję niebawem Edytowane 18 Stycznia 2021 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 18 Stycznia 2021 Share Napisano 18 Stycznia 2021 Gdzie zamawiałeś blaszkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2021 5 minut temu, Jery napisał: Gdzie zamawiałeś blaszkę ? W jakimś e-sklepie na Wyspach, ale nie pamiętam w którym. Szukaj czegoś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 18 Stycznia 2021 Share Napisano 18 Stycznia 2021 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2021 Oczy mnie bolą i ręce się trzęsą, ale powiem wam, ze na żywo miazga podoba mi się ten kierunek: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2021 Ciężko będzie zamontować te łańcuchy tak, by były napięte... podejście jest utrudnione, długość trzeba ustalić na sztywno bo to jest tak drobne, ze nie może być regulacji... muszę obmyśleć jakiś system. Ale wyglada to fajnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Wrzucił zdjęcia z lotniskowca i szpanuje, że pomalował Tylko po co im taka wielka 1 groszówka? Może FOD na dyszę silnika Edytowane 23 Stycznia 2021 przez mirage3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2021 Prace trwają. Bawię się w zegarmistrza.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Stycznia 2021 Share Napisano 27 Stycznia 2021 Fantastyczne. Co to za zestaw (łańcuchy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Moses napisał: Fantastyczne. Co to za zestaw (łańcuchy)? Przewin do góry - jest fotka Metr łańcucha jest w pakiecie Edytowane 27 Stycznia 2021 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 3 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Dobra, wreszcie odrobina świątecznego wolnego zaowocowała. Podstawka skończona, Tomek już zakotwiczony. Z udostępnionych w necie plików wydrukowałem na czarnym spienionym PCV fragment pokładu i niektóre rozetki z drukowanych zmieniłem w prawdziwe Ostatni raz robię takie rzeczy w 72 - to już nie na moje oczy. Teraz pociągnę delikatnie łańcuchy i napinacze jakimś gunmetalem i voila ! Wreszcie się doczeka galerii końcowej Łańcuchy trzymają jak tralala ! Nie no - żartuję. Nawierciłem w kołach i podstawce dziury i wpuściłem solidne bolce. Inaczej sobie nie wyobrażam napinania tych łańcuszków.... Do zobaczenia w galerii 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 28 Października 2021 Autor Share Napisano 28 Października 2021 Już za chwileczkę już za momencik .... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi