myszaty Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 Mam jeszcze za mało ,,farbków" ( paćkam głownie samoloty) ale mnie kusi skopać i zrujnować jakąś figurkę...najlepiej żołnierza z 39...bo na 1920 marne szanse.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Listopada 2020 Autor Share Napisano 7 Listopada 2020 Ścibor ma troche poloniców w 35, gen. Sosabowski, Powstańcy, skala odpowiednia, a rzeźba bardzo przyjemna w malowaniu, wyrazista, tak że efekt dobrze widoczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 Zerknijcie do Galerii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Harry Luck! Zajechał jak należy, dziesięć dni od zamówienia, łącznie z laniem. Tym razem poczta nie nawaliła, przypilnowałem ich. Czyli zaczynam tego, który dołączył do Chrisa Adamsa jako drugi. Jak zwykle, obsługa klienta w firmie MMM na najwyższym poziomie. Z Gordonem Mitchellem naprawdę idzie się dogadać - we wszystkich kwestiach. Odlew bardzo dobry, szara żywica znowu, twarda, sucha, jeden szew z tyłu, parę resztek kostek wlewowych, ale to już wiecie. Szczegóły piękne, facet podobny. Ale kapelusz chyba trzeba będzie od nowa rzeźbić, jak poprzednio. Harry ma kapelusz typu gambler/telescope, zestawowy nazwałbym "peasant" albo "scarecrow" . Mogło być tak, że za wcześnie z formy był wyjęty - bywa. Spokojnie sobie go teraz przygotuję. Edytowane 10 Grudnia 2020 przez Marcin M. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 Się melduje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 Kolejny fajny gagatek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 Krateczka bedzie na koszuli flanelowej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2020 4 godziny temu, push-up78 napisał: Krateczka bedzie na koszuli flanelowej? Rzecz jasna. I powiem więcej, noszę sie z zamiarem policzenia pasków na widocznej części koszuli... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 z małym poślizgiem ale tez się melduje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 A i mi dajcie popatrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2020 Godzinę temu, M.A.V. napisał: z małym poślizgiem ale tez się melduje 33 minuty temu, Klapouch napisał: A i mi dajcie popatrzeć U mnie obostrzeń nie ma, zmieszczą się wszyscy śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 jeeah, również jestem, wierny fan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 17 godzin temu, Marcin M. napisał: Rzecz jasna. I powiem więcej, noszę sie z zamiarem policzenia pasków na widocznej części koszuli... Jesteś jednak debeściak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 W dniu 10.12.2020 o 21:01, Marcin M. napisał: Ale kapelusz chyba trzeba będzie od nowa rzeźbić, Zdecydowanie, Twój kapelusz, wyszedł o niebo lepiej od oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2020 (edytowane) No dobra, czas zaczynać. Kapelusz. Zestawowa część wygląda bardzo licho, gdzieniegdzie rondo prześwituje, postanowiłem nie ryzykować z nagrzewaniem tego elementu i zabawy na gorąco, bo mógłbym sie nie pozbierać. Szybciej i taniej było odlać samą koronę. Użyłem szybkiego, czerwonego katalizatora - naprawdę trzeba się śpieszyć, bo momentalnie glucieje. Zwłaszcza gdy nie używamy próżni. Kapelusz Harry'ego - w spoczynku - najlepiej widoczny jest w scenie śmierci właściciela: No i po kolei: Tylną część ronda naciąłem, tam też jest rancik: W kleju z Pudzianem, dam czas na wyschnięcie i zobaczymy jutro co dalej: Najwyżej sie zrobi od nowa. M. Edytowane 21 Grudnia 2020 przez Marcin M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Chyba widać różnicę. Na sucho do zdjęcia, założony na plastelinę. Zaznaczyłem miejsce cięcia, bo zrobiony przeze mnie kapelusz nie ma fazy wewnątrz: Akceptowalnie? Edytowane 22 Grudnia 2020 przez Marcin M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Grudnia 2020 Share Napisano 22 Grudnia 2020 Szalony Kapelusznik! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Grudnia 2020 Share Napisano 22 Grudnia 2020 toś normalnie został specem od kapeluszy wyrób primasort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2020 3 minuty temu, M.A.V. napisał: toś normalnie został specem od kapeluszy No jakoś tak wyszło . Myślę, czy nie wspomóc firmy MMM zestawem waloryzacyjnym... W sumie już dwa są. Jakby się uparł to i pozostałym (przynajmniej jednemu), można by czapkę zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 Właśnie leci ma tvp2 ... W kolorze ?! Myślałem że to było w b/w ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 Myszaty . MIałem właśnie to samo napisać. Też właśnie go oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2020 Miło było sobie przypomnieć - parę scen sobie odświeżyłem, a przy okazji przyjrzałem się kolorom pozostałych trzech. Widzę, że kamizella Lee też będzie wyzwaniem; w paski, a paski też mają paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Grudnia 2020 Share Napisano 25 Grudnia 2020 Kapelusz Steva taki jakby łaciaty na filmie . Zdrowych i wesołych świąt. pozdr. jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2020 11 godzin temu, myszaty napisał: Kapelusz Steva taki jakby łaciaty na filmie . Zdrowych i wesołych świąt. pozdr. jacek. Łaciaty, mokry, węższy jak w popiersiu, może też się zabiorę zań kiedyś. Musiałbym skalpować, a klejone na CA, więc szkody mogą być. Zobaczymy, czy komfort pracy się zmieni: Strawnych świąt wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2020 Tradycyjny podkład motipa na początek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi