Marcin M. Napisano 23 Stycznia 2021 Autor Napisano 23 Stycznia 2021 Dokończyłem koszulę (jasnoszary glaze), przejścia są łagodne, jak należy; zacząłem kamizelkę. Najpierw baza ciemnoszarym, mieszanym z dostępnych: I, tradycyjnie, nuln oil na dobry początek dalszej pracy: M. 2 Cytuj
Marcin M. Napisano 26 Stycznia 2021 Autor Napisano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Delikatnie wycieniowałem dołem, być może niepotrzebnie, bo prawdopodobnie po dalszych pracach efekt nie będzie widoczny i będę musiał kontrast podkręcać już na gotowo. Paseczki. Na tych zdjęciach najlepiej widoczny układ. Zacząłem od malowania klap, ale średnio to szło, w zasadzie beznadziejnie i postanowiłem obrać inną metodę. Między rożkiem klapy, a brzegiem poły mieści się osiem czarnych pasków, wliczając skrajne. Zacznę od wyznaczenia tychże, następnie przejdę pod pachę. To samo powtórzę z drugiej strony. Bywajcie. Edytowane 26 Stycznia 2021 przez Marcin M. Cytuj
myszaty Napisano 26 Stycznia 2021 Napisano 26 Stycznia 2021 Paski na górnym zdjęciu wyglądają jakby były w 3 kolorach? Splot materiału dosyć gruby... Będziesz próbował go odtworzyć??? 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 26 Stycznia 2021 Autor Napisano 26 Stycznia 2021 (edytowane) 48 minut temu, myszaty napisał: Paski na górnym zdjęciu wyglądają jakby były w 3 kolorach? Typowe złudzenie apteczne W tamtych czasach nie bawili się w takie ekstrawagancje. 48 minut temu, myszaty napisał: Splot materiału dosyć gruby... Będziesz próbował go odtworzyć??? Pepitka taka jakby. Będę. Popróbuję stipplingu. Ale to jak cały wzór wymaluję. Opaseczkowany korpus, wewnątrz czarnych będą jeszcze szare. Względem oryginału, kamizelka w popiersiu jest szersza w ramionach. Damy radę. Edytowane 26 Stycznia 2021 przez Marcin M. Cytuj
myszaty Napisano 26 Stycznia 2021 Napisano 26 Stycznia 2021 30 minut temu, Marcin M. napisał: Damy radę. Tu nie mam co do tego wątpliwości! ✌rządzisz! 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Napisano 27 Stycznia 2021 Dokończyłem klapy i zacząłem wewnętrzne paseczki, ręka drży trochę, ale to chyba wychodzi na dobre, idealnie proste wyglądałyby sztucznie: 3 Cytuj
Marcin M. Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Napisano 28 Stycznia 2021 Wycieniowane i porozjaśniane fałdki. Najpierw nuln oil po całości, a potem jasnoszare bliki. Pozostało poprawić niektóre paseczki. 1 Cytuj
push-up78 Napisano 29 Stycznia 2021 Napisano 29 Stycznia 2021 Te paski w środku pasków możliwe,że nie są szare a szaro brązowe .Nie jest to czysty czary .Ale to takie moje zboczenie .Komisarz Przygoda -szczególarz. 1 Cytuj
push-up78 Napisano 29 Stycznia 2021 Napisano 29 Stycznia 2021 Teraz, push-up78 napisał: Te paski w środku pasków możliwe,że nie są szare a szaro brązowe .Nie jest to czysty szary .Ale to takie moje zboczenie .Komisarz Przygoda -szczególarz. Cytuj
Marcin M. Napisano 7 Lutego 2021 Autor Napisano 7 Lutego 2021 W dniu 29.01.2021 o 10:52, push-up78 napisał: Te paski w środku pasków możliwe,że nie są szare a szaro brązowe . Ostatecznie mógłbym pociągnąć je agraxem, ale nie chcę już przedobrzyć. Wstrzymał mnie brak czysto białej farby, miałem tylko rotten white VGC i trochę brudna ta koszula wychodziła. Naprawione - glazem z gloss white. Plecki granatowo - szare. M. 3 Cytuj
push-up78 Napisano 8 Lutego 2021 Napisano 8 Lutego 2021 12 godzin temu, push-up78 napisał: Paski eleganckie i proste. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 8 Lutego 2021 Autor Napisano 8 Lutego 2021 Dzięki chłopacy, starałem się w końcu bardzo. Najprzyjemniejsza część artystyczna. Na początek mix light skin tone pactry i dwarf skin VGC, zgrubnie dosyć. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 9 Lutego 2021 Autor Napisano 9 Lutego 2021 Mięsko mielone - reikland fleshshade: Cytuj
Klapouch Napisano 10 Lutego 2021 Napisano 10 Lutego 2021 zaczyna wyglądać ! Ale i rzeźba twarzy z tego co widać na zdjęciach ładna - dużo się dzieje. 1 Cytuj
mandrivecs Napisano 10 Lutego 2021 Napisano 10 Lutego 2021 Chłopie, znowu masakrujesz. Świetna robota! 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 11 Lutego 2021 Autor Napisano 11 Lutego 2021 Dzięki, Panowie, staram się. Dałem mu jeszcze jasno cielistego glejza. Lee cierpiał na PTSD i zrobiłem go trochę bledszego od pozostałych kolegów. Dla porównania - Chris i Harry, jeden zdrowy, drugi rumiany. Chyba jest różnica. M. 3 Cytuj
myszaty Napisano 11 Lutego 2021 Napisano 11 Lutego 2021 Jest, różnica, jest - dobrze to wygląda. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 13 Lutego 2021 Autor Napisano 13 Lutego 2021 Był za blady jednak, zwłaszcza jak dostał pierwszy make-up; w świetle dziennym, bardziej zaczął przypominać arlekina albo Pee Wee Hermana, niż Roberta Vaughna. Dostał jeszcze glejza z cadian i washa z flesh tone, czerwień ust i czerń brwi zredukowałem bazowym cielistym kolorem. Jest bledszy od pozostałych, choć już nie tak groteskowy. Na włosach washe - agrax, nuln i drakenhof: M. Cytuj
Marcin M. Napisano 14 Lutego 2021 Autor Napisano 14 Lutego 2021 Czas, żeby przejrzał. Lewe oko. Wg portretu Napoleona Solo z ichniego serialu. Tęczówkę poszerzyć? Bo jakby co, to mogę, z jednej lub z drugiej strony. Ust nie zmieniam. Wystarczająco podobny. Cytuj
myszaty Napisano 15 Lutego 2021 Napisano 15 Lutego 2021 Na razie bym nie ruszał, aby powiększyć tęczówkę musiał by mieć większe oczy - nie za bardzo, moim skromnym zdaniem, jest jak ją ładnie zaokrąglić w dolnej części oka. Rzeźba ma ładną podobną twarz więc taki drobiazg ujdzie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi