em Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września 3 godziny temu, abtb napisał: Chyba mnie podpuszczasz Dzięki za fotki, ale chyba polecę w ten deseń: W Barczacej/Janowie czyli na lotnisku 1PLM, były te ,,odchylacze,, jak na pierwszym zdjęciu. Taki rudy ,znaczy zardzewiały,he he beton. Nie daj się i zrób właśnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 18:13 Autor Share Napisano Niedziela o 18:13 (edytowane) Artykuł z prasy krajowej pt. "Nasi w Astrachaniu": Nekst tajm: A tymczasem idę trochę poiskrzyć Edytowane Niedziela o 18:58 przez abtb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 18:17 Share Napisano Niedziela o 18:17 Świetna scenka . No i Egipcjanin cieszy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Niedziela o 18:56 Share Napisano Niedziela o 18:56 Elegancki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Niedziela o 19:15 Share Napisano Niedziela o 19:15 Ooooo, lotnisko się znalazło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Niedziela o 19:32 Share Napisano Niedziela o 19:32 A nie myślałeś aby dodać jakichś figurantów? Dodało by życia trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 19:50 Share Napisano Niedziela o 19:50 1 godzinę temu, abtb napisał: Artykuł z prasy krajowej pt. "Nasi w Astrachaniu": Ja bym trochę mniej tych białych pasków zrobił, bo wyszło trochę jak na parkingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 06:10 Autor Share Napisano Poniedziałek o 06:10 9 godzin temu, Grzes napisał: wyszło trochę jak na parkingu Normalnie się czepiasz, rzekłbym nawet że to zwykłe awanturnictwo 10 godzin temu, Moses napisał: A nie myślałeś aby dodać jakichś figurantów? Nie myślałem 10 godzin temu, Moses napisał: Dodało by życia trochę? Daj spokój - ma być tylko surowa materia a nie jakieś morowe towarzystwo siedzące na wodzidle 10 godzin temu, Soris napisał: Ooooo, lotnisko się znalazło... A ono w ogóle zaginęło? Dla tych co na morzu istotna informacja: jak dostanę stolik na przyszłorocznej Babarybie to plan jest taki że oba samoloty będą stały na jednej podstawce czyli taka towarzyska wizyta Polaków w bazie klonowych liści i syropu Ostateczne próby "wizualne" przeprowadzę w trakcie robienia zdjęć do niedzielnej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Poniedziałek o 06:59 Share Napisano Poniedziałek o 06:59 (edytowane) Godzinę temu, abtb napisał: Normalnie się czepiasz Do usług Na marginesie - żal, że przestała istnieć stronka z której pochodzi fotka, czyli www.lwwo.slupsk.pl - świetna stronka z mnóstwem zdjęć dokumentalnych. Nie chwaląc się i ja tam swoją cegiełkę zdjęciową dołożyłem. Edytowane Poniedziałek o 07:17 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Środa o 19:21 Autor Share Napisano Środa o 19:21 Żeby niebyło - poczynam rzępolić na czechosłowacką nutę: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 20:29 Share Napisano Środa o 20:29 Bez piwa i knedliczków się nie liczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu 8 godzin temu, Moses napisał: Bez piwa i knedliczków się nie liczy. Mam jeszcze oryginalną Kofolę kupioną w Harachowie - może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu W dniu 28.09.2025 o 20:13, abtb napisał: Świetny model i świetna scenka. Podoba mi się. Co do tych "linii parkingowych" o których wspomniał @Grzesto pozwolę sobie dodać (przepraszam, że dopiero teraz o tym piszę) to linie te wyznaczają strefę bezpieczeństwa wokół samolotu. Generalnie te oznakowanie nie było stosowane na naszych lotniskach ale ja gdzieś to u nas widziałem tylko niestety już nie pamiętam gdzie to widziałem. Układ linii był trochę inny niż na twojej scence. Z przodu linie tworzyły półokrąg. Linie z drugiego Twojego zdjęcia to typowe oznakowanie stosowane na polskich lotniskach na drogach kołowania i płaszczyznach postoju samolotów i generalnie są to linie po których mają kołować samoloty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 godzin temu Autor Share Napisano 18 godzin temu 45 minut temu, Endrju napisał: ja gdzieś to u nas widziałem tylko niestety już nie pamiętam gdzie to widziałem. Teoretycznie w Słupsku: 47 minut temu, Endrju napisał: Świetny model i świetna scenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu 30 minut temu, abtb napisał: Teoretycznie w Słupsku: Po czym wnosisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu 28 minut temu, Grzes napisał: Po czym wnosisz? Wnoszę po adresie strony internetowej podanej na zdjęciu: www.Iwwo.slupsk.pl ale OCZYWIŚCIE mogę się MYLIĆ, co zasugerowałem od razu: Godzinę temu, abtb napisał: Teoretycznie w Słupsku Także ten tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu Tomek.... weź to łubruć czy coś..... bo wszystko takie ładne że asz łoczy bolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu (edytowane) 10 minut temu, zegeye napisał: weź to łubruć czy coś Zbyszek, to nie drugowojenny Mustang gdzieś na zadupiu na Pacyfiku, zakopany po felgi w piachu plażowym Guadalcanalu albo innej wysepki, to jest kulturalny samolot POLSKIEGO powojennego lotnictwa Ale specjalnie dla ciebie przetrę tę rażącą biel jakim siuwaksem, żebyś mnie potem po hali ze szmatą nie ganiał A poza tym - patrz zdjęcia: Edytowane 17 godzin temu przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu Oba powyższe MiGi są z 9.PLM z Zegrza Pomorskiego i być może fotki pochodzą stamtąd. Jak pisałem wyżej W dniu 29.09.2025 o 08:59, Grzes napisał: żal, że przestała istnieć stronka z której pochodzi fotka, czyli www.lwwo.slupsk.pl - świetna stronka z mnóstwem zdjęć dokumentalnych. Nie chwaląc się i ja tam swoją cegiełkę zdjęciową dołożyłem. Było tam wiele fotek z wizyt fotograficznych na różnych polskich lotniskach wojskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu 9 minut temu, Grzes napisał: Oba powyższe MiGi są z 9.PLM z Zegrza Pomorskiego Tak, tak, a jakże by inaczej 7 minut temu, Grzes napisał: z Zegrza Pomorskiego A mój jest z Astrachania: W dniu 28.09.2025 o 20:13, abtb napisał: Artykuł z prasy krajowej pt. "Nasi w Astrachaniu": A jak skończę czechosłowackiego PFM-a to będzie lotnisko w Zatec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu Ja tylko pisałem o fotkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, abtb napisał: A jak skończę czechosłowackiego PFM-a to będzie... ...my mogli wrócić do utyskiwań na szpetne znaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 godzin temu Autor Share Napisano 8 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, greatgonzo napisał: 8 godzin temu, abtb napisał: A jak skończę czechosłowackiego PFM-a to będzie... ...my mogli wrócić do utyskiwań na szpetne znaki. Edytowane 8 godzin temu przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi