rudy0007 Napisano 14 Lutego 2020 Share Napisano 14 Lutego 2020 Świetna tematyczna zajawka! Migi świetne zwłaszcza PF i PFM, te srebrne jakoś do mnie specjalnie nie przemawiają. Kroi się kolejny świetny F-104, chyba najciekawszy z całej Twojej kolekcji. Każdy ma jakąś zajawkę. Kiedyś chciałem zrobić/mieć same tiger meet'y. Z czasem się to zmieniło, pewnie były mało dostępne. Teraz zajawki są inne. Stoczwórki w różnych ciekawych malowaniach do nich należą, przed nimi uplasowane są Phantom'y. Narodziła się ostatnimi czasy wizja na kilka samolotów w kolorze czerwonym. Może za niedługi czas, uda wdrożyć się w życie któryś z tych pomysłów, już w nowym miejscu z nowym stanowiskiem pracy Jeżeli chodzi o kolejnego Mig'a to zdecydowanie najbardziej mi się podoba MIG-21PF z Syrii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Lutego 2020 Autor Share Napisano 14 Lutego 2020 8 minut temu, rudy0007 napisał: Kroi się kolejny świetny F-104, chyba najciekawszy z całej Twojej kolekcji. Jeszcze tego nie wiem, zobaczymy jak wyjdzie Tak tylko mimochodem rzucę, że jeszcze dwie są w planach 10 minut temu, rudy0007 napisał: Jeżeli chodzi o kolejnego Mig'a to zdecydowanie najbardziej mi się podoba MIG-21PF z Syrii A to taki pomysł dla Kolegi Metysa . Mi zostały jeszcze do zrobienia R-ka i MF-ka. Oba w egzotycznych malowaniach. Może nie za bardzo pstrokatych, ale wystarczająco wpadających w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Lutego 2020 Autor Share Napisano 14 Lutego 2020 Aktualizacja: No i fruuuu............. Jutro do porannej kawki lektura zestawów "воздух - поверхность" do Mig-ów 21-ych i będzie można składać zamówienie na vyzbroy do Bisa. Aczkolwiek "kandydaci" już z grubsza wybrani. Reasumując: -łykend poświęcam 104-ce - przyszły tydzień zabawa w "małego chemika" i wykańczanie się przy każdym z osobna Delikatnie licząc galerie za jakieś 2-3 miesiące 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 17 godzin temu, abtb napisał: Jeszcze tego nie wiem, zobaczymy jak wyjdzie Tak tylko mimochodem rzucę, że jeszcze dwie są w planach Jak widzę to zestaw Italeri? Następny może pakistański F-104? 17 godzin temu, abtb napisał: A to taki pomysł dla Kolegi Metysa . Mi zostały jeszcze do zrobienia R-ka i MF-ka. Oba w egzotycznych malowaniach. Może nie za bardzo pstrokatych, ale wystarczająco wpadających w oko. Wiadomo że dla Matysa. Tak sobie głośno rzuciłem, gdyby ktoś chciał zrobić Mig'a na forum, to widziałbym go chętnie w takim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Cała czwórka sie już ładnie prezentuje. Tylko Egipcjanin stożek gdzieś zgubił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Tak sobie poszperałem w tym co mam i może, może, może MF-ka któraś z tych: - Burkina Faso - Vietnam "niebieski" - a może indyjski... RF w barwach Egiptu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 14 minut temu, rudy0007 napisał: Tak sobie poszperałem w tym co mam i może, może, może MF-ka któraś z tych: - Burkina Faso - Vietnam "niebieski" - a może indyjski... RF w barwach Egiptu? Przy RF chyba nie ma za bardzo wyboru:Egipt albo ZSRR. Nie wiem czy tej wersji ktoś jeszcze używał. MF-a rób hinduskiego ewentualnie Wietnamczyk niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Kurcze coraz lepiej to stadko wygląda. I muszę przyznać, że ten drugi Hindus mnie bardzo zaintrygował. Syryjczyk też. Teraz tylko wykombinować skądś kalki na jedno z tych malowań O ile rondelki to skądś bym jeszcze zaadaptował to z numerami będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 Ale się dyskusja rozbuchała Dobra, kilka odpowiedzi i lecę dalej z robotą. 4 godziny temu, rudy0007 napisał: Jak widzę to zestaw Italeri? Tak, aczkolwiek jest to właściwie ś.p. Esci, być może wzbogacona przez italerii o sondę do tankowania. Tylna część wygląda raczej na oryginał Esci, ale łba sobie nie dam uciąć. 4 godziny temu, rudy0007 napisał: Następny może pakistański F-104? NIE. Będzie to zwykłe F-104C w barwach USAAF-u, prosto z pudła. Jest też duża szansa na szóstą () 104-kę , w wersji G, w barwach jednego z europejskich użytkowników. Obie co najwyżej mogą zaskoczyć uzbrojeniem, bo będzie nietypowe jak na tą maszynę. 5 godzin temu, mig napisał: Tylko Egipcjanin stożek gdzieś zgubił. A gdzieś się potoczył ze dwa tygodnie temu i diabli wiedzą co się z nim dzieje A tak na poważnie to stoi sobie pomalowany i czeka na doklejenie do całości Co do pozostałych, dwóch MiG-aczy to wyjaśniam: MiG 21 MF w barwach Syrii MiG 21R w barwach Libii. Co prawda oficjalnie Libia nie użytkowała R-ki, ale na jednej z rosyjskojęzycznych stron udało mi się wyczytać, że stacjonował tam radziecki pułk rozpoznawczy, który latał sobie tu i tam i zdjęcia robił. A samoloty miał właśnie w barwach libijskich. I na razie to tyle. Jakby co, to kiela północy wrzucę 104-kę w kalkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 (edytowane) 22 godziny temu, abtb napisał: Aktualizacja: No i fruuuu............. Jutro do porannej kawki lektura zestawów "воздух - поверхность" do Mig-ów 21-ych i będzie można składać zamówienie na vyzbroy do Bisa. Aczkolwiek "kandydaci" już z grubsza wybrani. Reasumując: -łykend poświęcam 104-ce - przyszły tydzień zabawa w "małego chemika" i wykańczanie się przy każdym z osobna Delikatnie licząc galerie za jakieś 2-3 miesiące No ładnie, i jak dla mnie jest to jedyny sens robienia modeli, które w tej skali z daleka różnią się jedynie literkami w nazwie. A tak, na półce ładnie, kolorowo i żona nie będzie narzekać, że "one wszystko takie same". A swoją drogą to ten Burkina Faso ładne ma kolorki Edytowane 15 Lutego 2020 przez giberes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 2 godziny temu, abtb napisał: Jakby co, to kiela północy wrzucę 104-kę w kalkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 17 godzin temu, abtb napisał: Będzie to zwykłe F-104C w barwach USAAF-u, prosto z pudła. Jest też duża szansa na szóstą () 104-kę , w wersji G, w barwach jednego z europejskich użytkowników. Obie co najwyżej mogą zaskoczyć uzbrojeniem, bo będzie nietypowe jak na tą maszynę. Nie będę szperał i dociekał... no chyba że w planach jest go uzbroić w bomby 16 godzin temu, abtb napisał: Nieśmiało zapytam, skąd te kaleczki Pan posiada? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lutego 2020 Autor Share Napisano 16 Lutego 2020 5 godzin temu, rudy0007 napisał: no chyba że w planach jest go uzbroić w bomby Czyli kolega jednak zajrzał na 6 stronę wątku i się doczytał . Brawo Ty. Ale co do ostatniej konfiguracji to nawet słowem nie pisnę, choćby mnie kolega ogniem przypalał 5 godzin temu, rudy0007 napisał: Nieśmiało zapytam, skąd te kaleczki Pan posiada? Nieśmiało odpowiem, że są w pudle Italeri z F-104A/C (tym co to fotka jest na 6-tej stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 44 minuty temu, abtb napisał: Czyli kolega jednak zajrzał na 6 stronę wątku i się doczytał . Brawo Ty. Fakt, nie przeglądałem całego wątku, nie spodziewałem się, że mógł być już w nim wspomniany temat F-104. 45 minut temu, abtb napisał: Ale co do ostatniej konfiguracji to nawet słowem nie pisnę, choćby mnie kolega ogniem przypalał Aż tak nie będę dociekał, chociaż pewnie co nieco się domyślam. Może jakaś relacja? 46 minut temu, abtb napisał: Nieśmiało odpowiem, że są w pudle Italeri z F-104A/C (tym co to fotka jest na 6-tej stronie) O tych kalkach w pudełku wiedziałem, myślałem że to jakiś inny dedykowany zestaw do tego konkretnego trójkolorowego kamuflażu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lutego 2020 Autor Share Napisano 16 Lutego 2020 13 minut temu, rudy0007 napisał: nie spodziewałem się, że mógł być już w nim wspomniany temat F-104. To taka prowokacja z mojej strony była 15 minut temu, rudy0007 napisał: chociaż pewnie co nieco się domyślam. Czekam na propozycje 15 minut temu, rudy0007 napisał: Może jakaś relacja? Raczej nie. Jakoś tak poza warsztatowo robi się lepiej, spokojniej. Aczkolwiek jak będą naciski to może dam się złamać 19 minut temu, rudy0007 napisał: myślałem że to jakiś inny dedykowany zestaw do tego konkretnego trójkolorowego kamuflażu Znaki przynależności państwowej i "eksploatacja" są raczej takie same jak we wszystkich maszynach bez względu na kamo. Oczywiście poza numerem. Ale w arabskich maszynach łatwiej sobie poradzić niż w europejskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Lutego 2020 Autor Share Napisano 29 Lutego 2020 Wypadałoby trochę temat "odkopać", ale oczywiście tak nie za mocno F 104A, galeria tuż, tuż MiG 21 F-13, galeria prawie że za chwilę MiG 21 PFM, galeria po niedzieli (ale nie wiadomo której ) Reszta się jeszcze dolepia i dozbraja, więc zdjęcia takie konspiracyjne trochę MiG 21 PF MiG 21 Bis Pełny luzik 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 1 Marca 2020 Share Napisano 1 Marca 2020 Piękne MiGacze i to wszystko w 1/72. Nigdy nie osiągnę takiego poziomu modelarstwa także niezmiernie przyjemnie jest podglądać Twoje prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Marca 2020 Share Napisano 1 Marca 2020 Godzinę temu, kapsel napisał: Nigdy nie osiągnę takiego poziomu modelarstwa Nie martw się nie jesteś sam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Marca 2020 Share Napisano 1 Marca 2020 1 godzinę temu, kapsel napisał: Nigdy nie osiągnę takiego poziomu modelarstwa To jest w sumie optymistyczne, bo wciąż jest do czego dążyć i się doskonalić. A jak się osiągnie wszystko to potem już tylko co? Pustka i śmierci czekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 1 Marca 2020 Share Napisano 1 Marca 2020 Trochę napomstuje.Mig.F13...kabina owiewka do d......y.21 bis stożek wlotowy chyba wącha zapach przedniego podwozia po przyziemieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Marca 2020 Autor Share Napisano 2 Marca 2020 (edytowane) 17 godzin temu, Crimson King napisał: Trochę napomstuje.Mig.F13...kabina owiewka do d......y.21 bis stożek wlotowy chyba wącha zapach przedniego podwozia po przyziemieniu. Jak napisałem W dniu 1.03.2020 o 00:08, abtb napisał: Pełny luzik a i na początku warsztatu wspomniałem, że nie będę do planów przykładał i nitów liczył. Oficjalne stanowisko mam takie: Jedyny MiG który czeka na dokończenie to Bis - uzbrojenie zamówione, tylko nie wiadomo kiedy dotrze do Polski i moich łapek (może być w tym tygodniu ale równie dobrze za trzy miesiące ) Galerie miały być sukcesywnie co łykend do końca marca ale............ 08.03: F-13 - 17 godzin temu, Crimson King napisał: .Mig.F13...kabina owiewka do d......y. 15.03: PF-ka - edkowy żywiczny "vyzbroy" niby ma jakieś babole więc też trochę nie teges 22.03: PFM - podobno "fabryczny" stożek trochę przygruby więc lipa (co bardziej dociekliwi jakąś tam galerię "za płotem u sąsiadów" mogą już znaleźć ) 29.03: Bis - 17 godzin temu, Crimson King napisał: bis stożek wlotowy chyba wącha zapach przedniego podwozia po przyziemieniu. więc nie ma co się wygłupiać. W dniu 1.03.2020 o 00:08, abtb napisał: Wypadałoby trochę temat "odkopać", W świetle w/w wypadałoby "zakopać" (dla pewności jeszcze zabetonować ) Edytowane 2 Marca 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lipca 2020 Autor Share Napisano 12 Lipca 2020 Mała aktualizacja tematu W końcu po wielu miesiącach dotarła paczucha z "vyzbrojem" do Bisa: a w środku same smakołyki, które po złożeniu wyglądają tak: Wszystko już zapodkładowałem i teraz będę sobie maział 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 Zapowiada się bombowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lipca 2020 Autor Share Napisano 12 Lipca 2020 3 godziny temu, mig napisał: Zapowiada się bombowo. Powiedziałbym nawet, że "bomba w celu" Przy okazji "rozdrapałem" też "R-a" z Kp Trochę to takie dziurawe jest ale szpachlą się uszczelni Nie znam się za bardzo, ale odnoszę wrażenie że zbiorniki zapasowe są jakieś takie bardziej pękate i krótsze niż standardowe Z grubsza rzecz ujmując, szykuje się odrobina "orki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 No tak, skoro, jak wiem coś się kończy, to wypadałoby coś zacząć, gdyby i tych zaczętych było mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi