konrad1 Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Bajer, pięknie ci to wyszło :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 No przyznam ze wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Dzięki wielkie panowie Dzisiaj rano naczepa wyglądała tak. Ala postanowiłem dać sobie spokój z teamem Yamahy, i nakleiłem moje nowe kalki. Będzie to model dostawczy, dostarczający Króliczki Wielkanocne do większych i małych sklepów. Mój sposób na kalki jest super i cieszył bym się jak ktoś by wykorzystał mój pomysł. Proszę moderatorów, o przyklejenie tego tematu Naczepa teraz wygląda tak i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Jezuuuuuu jawkers nie strasz ludzi . Już się bałem o ten model jak zobaczyłem to zdjęcie przez chwilę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 No nieźle, nieźle pojechałeś Jawkersie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 hahahah niezły żarcik Model wygląda świetnie ! Czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Nawet ładnie CI wyszło tylko jest jedno!!! dlaczego wyjechałeś z czarną farba na niebieski? Najbardziej to widać na 4 fotce, to podszybie masz na czarno i wyszłeś z nia;/ i jeszcze w tych rowkach z przodu farba Ci pociekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Co do kalek to nie pierwsza tego typu sytuacja, że nie pasują do modelu. Natomiast co do etapu prac, na którym jesteś to wg mnie jest SUPER kolego Tak trzymać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Idziesz jak burza, tak trzymaj., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Pięknie to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Tak sie zastanawiam co piłes przy malowaniu naczepy żywiec to to nie był napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim. dlaczego wyjechałeś z czarną farba na niebieski? Tak to fakt, farba podeszła pod maskowanie. Zobaczyłem to dopiero na zdjęciu. Naczepa już prawie gotowa, kalki nałożone, oraz lakier bezbarwny. Wstawiam zdjęcie nie rozjaśnione, ponieważ pokazuje ono właśnie ten kolor jaki jest naprawde widziany gołym okiem. A tak prezentuje się cały zestaw. Pierwszy raz nakładałem tak wielkie kalki i wszystko poszło gładko. Lecz podczas nakładania kalki na przodzie naczepy, podtrzymałem ją sobie udami i kalka mi się pomarszczyła i tak zaschnęła. Wpadłem w bezradność, co mam zrobić. zacząłem sobie przypominać co czytałem na ten temat, lub jak ktoś z forumowiczów miał podobne problemy co robił. Wkońcu jakoś udało mi się to naprawić lecz kalka lekko ucierpiała. Mam jeszcze jedno pytanie. W jednym miejscu, na przodzie naczepy, lakier mi się troszkę zlał. Czy jak to przeszlifuję, a następnie pomaluję jeszcze raz to będzie się odróżniało od całości? Czy wystarczy tylko przetrzeć papierem 2500 i później mleczkiem lub pastą polerską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Będzie widać różnice, musisz pomalować cały element (ściankę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Tak sie zastanawiam co piłes przy malowaniu naczepy żywiec to to nie był napewno Takie komentarze są bardzo nie na miejscu kolego Kruger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 W jednym miejscu, na przodzie naczepy, lakier mi się troszkę zlał. Czy jak to przeszlifuję, a następnie pomaluję jeszcze raz to będzie się odróżniało od całości?Czy wystarczy tylko przetrzeć papierem 2500 i później mleczkiem lub pastą polerską? Wcale nie musisz malować, przed polerowaniem i tak trzeba zmatowić cały lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Tak sie zastanawiam co piłes przy malowaniu naczepy żywiec to to nie był napewno Takie komentarze są bardzo nie na miejscu kolego Kruger Dobra szefie , już nie będe , sorry . A co do malowania to widać ślady łączeń i chyba nie do konca zeszlifowaną szpachle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 I tak nie jest źle, a do tego zestawu jest motor, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam. Rzeczywiście widać łączenia, choć w dotyku jest gładka powierzchnia, i normalnie nie widać łączeń, tylko pod światło. Niewiem co źle zrobiłem, szlifowałem naczepę kilka dni i za pomocą prostej deseczki owiniętej papierem, żeby powierzchnie była prosta. A tu taki zawód. Przy następnej, zrobię to lepiej. Tak oczywiście jest motor, Yamaha w skali 1:22, tylko że z metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Ehh, a myślałem że motor też jest osobno, tzn składa się go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Juz w pierwszym poscie na pudelku jest napisane, ze motor jest juz zlozony... A szkoda jawkers - tak trzymaj! Idealnie dobrany kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Dzięki Marudek Chciałbym was prosić o pomoc. Gdzieś kiedyś na forum czytałem, istnieje jakiś specyfik do szyb od modelu, w którym się moczy szyby i lśnią się jak, poprostu lśnią się. Szukam, szukam, lecz znaleźć nie mogę. Czy ktoś wie gdzie o tym jest napisane, to proszę o zamieszczenie linka do tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Chodzi pewnie o zwykły Sidolux Wlewasz go do słoiczka, maczasz w tym część, wyciągasz i pozwalasz okapnąć jej tak, żeby powłoka była równa. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Chodzi pewnie o zwykły Sidolux Wtedy szyby są lśniące? Dzisiaj wkleiłem klosze oraz pomalowałem żarówkę na pomarańczowo. Pomalowałem także, "klapy" naczepy i element nadwozia. Wózek oraz instalacja już zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 No proszę Pana, bardzo ładnie Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Lucas HS napisał: Chodzi pewnie o zwykły Sidolux Wtedy szyby są lśniące? Jeśli dobrze wyszlifujesz, wypolerujesz część - to tak. Można też bawić się w samą polerkę pastami różnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi