M.A.V. Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 no mówię Wam - te wszystkie japońskie fanty to jest efekt zhandlowania obu nerek jak nic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 no dobra ! kolekcja budująca i fascynująca... czas na warsztat @Yamamoto !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Wszystko w swoim czasie koledzy Dla niewiedzących w tym szarym podelku znajduje sie .... bardzo rzadka akitsushima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 7 minut temu, Yamamoto napisał: Wszystko w swoim czasie koledzy Dla niewiedzących w tym szarym podelku znajduje sie .... bardzo rzadka akitsushima ojojoj aż mi ślinka pociekła gdzie toto można dostać?????? nie wiedziałem że wyszło w plastiku w 350 Widziałem takie cudo tylko raz ale w skali 1:200 i wykonany z papieru (wycinanka firmy Answer) przez mistrza kartonu Łukasza Chudzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 (edytowane) No wlasnie Kłopot w tym że ciezko go dostać bo wyprodukowano zaledwie 500 sztuk tego modelu i do tego tylko na rynek japoński.Ale raz widziałem go na niemieckim ebayu.Natomiast mi udalo sie go dopiero w Szwecji w jakims sklepie modelarskim kupić Nie pytaj sie za ile.... Edytowane 19 Czerwca 2020 przez Yamamoto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 (edytowane) No rewelacja żeby nie było - to jest jedyny model okrętu jaki posiadam w skali 700 i w dodatku waterline (bo to Aoshima)... nawet blacharka jest... Ale niestety 700 nie na moje oczy - kupiłem ją wyłącznie jako fetysz oraz żeby ją kiedyś ewentualnie postawić koło Emily którą mam w 1:72 PS: Jak będziesz go kleił to BARDZO PROSZĘ przed budową wstawić tu na forum fotki z zawartości w dziale "inbox" Edytowane 19 Czerwca 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Tutaj skopiowane z tłumacza z angielskiego HASEGAWA 1/350 IJN SEAPLANE TENDER - AKITSUSHIMA (RARE) w / H8K2 EMILY FLYING BOAT AIRCRAFT (NEW TOOLING) TO JEST HASEGAWA 1/350 IJN SEAPLANE TENDER - AKITSUSHIMA. TO JEST ZESTAW # HS6901 Z PRAWIDŁOWĄ DATĄ 2009. TEN ZESTAW BYŁ TYLKO W JAPONII, I BYŁO EDYCJA LIMITOWANA, JAKO WYKONANO TYLKO 500. TEN ZESTAW JEST BARDZO RZADKI I POZA PRODUKCJĄ. TO JEST BARDZO SZCZEGÓŁOWY ZESTAW (NARZĘDZIE NARZĘDZIOWE) Z ŻYWICĄ, BIAŁYM METALEM I CZĘŚCIAMI FOTOGRAFICZNYMI. TEN ZESTAW ZAWIERA RÓWNIEŻ ŁODZIE EMILY H8K2, KTÓRE BYŁO NOWE NARZĘDZIE DLA TEGO ZESTAWU. TO ZOSTAŁO ZAPROJEKTOWANE JAKO PEŁNY ZESTAW SZCZEGÓŁOWY ZE WSZYSTKIMI DODATKOWYMI SZCZEGÓŁAMI ZAWARTYMI I NIC DODATKOWYMI NALEŻY KUPIĆ. TEN ZESTAW JEST W NOWYM STANIE I WCIĄŻ W PUDEŁKU FABRYCZNYM I OPAKOWANIU SHRINK. ZAWIERAŁEM ZDJĘCIA KOMPLETNEGO ZESTAWU Z ORGIONALNEJ REKLAMY HASEGAWI. ZESTAW Zawiera: • Części z żywicy: 75 • Części z miękkiego metalu: 64 • Części z tworzywa sztucznego: 89 • Części fototrawione: 4 arkusze • Części mosiężne: 6 • 1/350 H8K2 Emily ( Latająca łódź) w zestawie tutaj kilka zdjec z blaszkami Edytowane 19 Czerwca 2020 przez Yamamoto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 3 minuty temu, M.A.V. napisał: No rewelacja żeby nie było - to jest jedyny model okrętu jaki posiadam w skali 700 i w dodatku waterline (bo to Aoshima)... nawet blacharka jest... Ale niestety 700 nie na moje oczy - kupiłem ją wyłącznie jako fetysz oraz żeby ją kiedyś ewentualnie postawić koło Emily którą mam w 1:72 Wlasnie to tez powód tego ze zdecydowałem się tylko na skalę 1:350 Niestety oczy juz nie te co kiedys.nie dałbym juz rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Czerwca 2020 Share Napisano 24 Czerwca 2020 AKITSUSHIMA łoł robi wrażenie Wybaczcie jednak odejscie od nurtu rozmowy Mam pytanie czy ktos moze mi pomoc znalezc kolorystykę kół ratunkwych stosowanych w japońskiej marynarce - a juz na jednostkach rzecznych to by było miodzio - nigdzie nie moge sie dorwać do jakichs sensownych danych ... dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 7 godzin temu, laskonogi napisał: czy ktos moze mi pomoc znalezc kolorystykę kół ratunkwych stosowanych w japońskiej marynarce - a juz na jednostkach rzecznych to by było miodzio - nigdzie nie moge sie dorwać do jakichs sensownych danych Należy zadać fundamentalne pytanie - jaki okres historyczny ? Może będę mógł pomóc a wielce by to skróciło czas grzebania w papierach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 (edytowane) 43 minuty temu, M.A.V. napisał: jaki okres historyczny ? oczywiście, ważkie to fakt => chodzi mi dokładnie 1941 rzeka jangcy Edytowane 25 Czerwca 2020 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 10 minut temu, laskonogi napisał: oczywiście, ważkie to fakt => chodzi mi dokładnie 1941 rzeka jangcy coś mi się kołacze w głowie że były jednolicie białe - ale to tylko taka pierwsza myśl, choć może błędna bo prawdopodobne iż wiszą mi we łbie retrospekcje rzecznych łupin chińczyków a również jakby nie patrzeć to większość fotek z tamtego okresu black&white Jeszcze czegoś poszukam konkretniejszego w formie tekstowej, ale to dopiero wieczorem będę miał czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 Ok dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Mam takie pytanie dla kolegów modelarzy. Wobec waszej oceny jaki model Bismarcka danej firmy (tamiya,revell,trumpeter) w skali 1:350 jest warty kupienia? Nie chodzi o cennik ale o wiarygodność historyczną błędy w wypraskach itp.wiadomo że wszystkie niedociągnięcia można uzupełnić blaszkami i całą resztą dodatków, który model więc bralibyście pod uwagę? Pozdrawiam Edytowane 25 Czerwca 2020 przez Yamamoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 O to nie ten dział przepraszam najmocniej i proszę o przeniesienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 Błędy się zdążają, nikt Cię za to nie wybatoży Co do pytania, to zdecydowanie Revell, najmłodszy ze wszystkich, i w plastiku najdokładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 28 minut temu, Forest napisał: Błędy się zdążają, nikt Cię za to nie wybatoży No nie wiem... Tu masz trochę opisu : http://www.kitreviewsonline.de/bismarck-platinum-edition-von-revell-1350/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 4 Lipca 2020 Share Napisano 4 Lipca 2020 Mam pytanie czy ktoś moze mi podpowiedzieć - jakaś fota - jakie wówczas stosowano odbijacze na japońskich jednostkach... szukam szukam i nic no jakaś pustynia / nie mogę wypatrzyć. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 18 godzin temu, laskonogi napisał: Mam pytanie czy ktoś moze mi podpowiedzieć - jakaś fota - jakie wówczas stosowano odbijacze na japońskich jednostkach... szukam szukam i nic no jakaś pustynia / nie mogę wypatrzyć. Dzięki Odbijacze.. ale na jakich jednostkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 6 minut temu, blacman napisał: ale na jakich jednostkach ? no co tu dużo mówić Fushimi gunboat - że w sensie ze nie miały i jak spotkały coś na swej drodze i dobijali do burty to nie chronili ich jakoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 2 godziny temu, laskonogi napisał: no co tu dużo mówić Fushimi gunboat - że w sensie ze nie miały i jak spotkały coś na swej drodze i dobijali do burty to nie chronili ich jakoś ? Wydaje mi się, że nie miały żadnych odbijaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 25.06.2020 o 01:28, laskonogi napisał: Mam pytanie czy ktos moze mi pomoc znalezc kolorystykę kół ratunkwych stosowanych w japońskiej marynarce - a juz na jednostkach rzecznych to by było miodzio - nigdzie nie moge sie dorwać do jakichs sensownych danych ... Nie było podziału na rzeczne czy morskie. Jeśli była to jednostka bojowa. Malowanie kół ratunkowych w IJN było takie same, biało-czerwone z rozszerzającymi się czerwonymi paskami. Podział kolorów był równy na środkowej średnicy koła: IJN Fushimi: i lepiej widoczne na IJN Atami: i wyostrzone zbliżenie: Edytowane 5 Lipca 2020 przez blacman 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 23 minuty temu, blacman napisał: Nie było podziału na rzeczne czy morskie. dziękuje - takiego zdjęcia Atami nie mam co do kół ratunkowych prawie utrafiłem tylko te kąty muszę podmalować jeszcze raz dziękuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Października 2020 Share Napisano 6 Października 2020 (edytowane) Czołem Waszmościom ! mam pytanie o pokład-linoleum (ten "gotowiec" samoprzylepny). w tym stylu : https://www.mojehobby.pl/products/71920-Linoleum-Finish-350.html Ktoś używał ? Jaka opinia? Edytowane 6 Października 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 (edytowane) Hej, Troche nie ten dział, ale myślę, że w dziale kupię by się zgubiło. Ma ktoś może niepotrzebne dno od Full Hull'a do Akagi Fujimi 1/700 ? Może ktoś robi waterline albo na podstawce w "wodzie" i mu niepotrzebne- chętnie odkupię Pzdr Sebastian Edytowane 21 Października 2020 przez volsebix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi