witox Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Akizuki nie jest aż taką straszną starocią, wypraski z lat 00-tych, jak w zasadzie większość japońszczyzny w 1/350. Z tego co pamiętam to była na początku jakaś samodzielna inicjatywa sklepu modelarskiego czy dystrybutora, więc nie kogoś z takimi zasobami jak duża firma modelarska. Ogólnie nie jest taki zły, trzeba się cieszyć, że w ogóle ktoś wypuścił w tej skali okręty tej klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 15 Czerwca 2022 Share Napisano 15 Czerwca 2022 Miałem kiedyś tego pierwszego Akizuki wydanego przez Hobby Station. Pomimo że scalemates podaje że to japońskie wydanie to na pudle było napisane że model został wyprodukowany w Chinach. Nie zdziwiłbym się gdyby to był po prostu trumpeter na rynek japoński. Stowarzyszenie modeli japońskich musi niechętnie podchodzić do chińskich produktów stąd te dystrybucje poprzez monochrome lub wave. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 17 Czerwca 2022 Share Napisano 17 Czerwca 2022 Teraz to się zdarza coraz częściej, że firma jest japońska, a wypraski powstają w Chinach. Monochrome, następny właściciel, był na w pewnym czasie (nie wiem jak obecnie) dystrybutorem Trumpetera na Japonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 jest już kolejny tom : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman12 Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Moje pytanie brzmi: czy są modele okrętów z wnętrzem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Jest jeden czy dwa podwodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman12 Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 (edytowane) To mało a przecież najwięcej części jest w maszynowni i niewiele mniej w pozostałych przedziałach Edytowane 6 Października 2022 przez herman12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 (edytowane) 2 godziny temu, herman12 napisał: To mało a przecież najwięcej części jest w maszynowni i niewiele mniej w pozostałych przedziałach Wyszło kilka okrętów podwodnych revella z wnętrzem i jeden od trumpetera i 3D-wild wydał cześć lotniskowca w przekroju i jeszcze jedna firma wydała kilka modeli Japońskich okrętów z wnętrzem poszperam trochę i tu wstawię Edytowane 6 Października 2022 przez Yamamoto Dodanie obiecanych zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman12 Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 44 minuty temu, Yamamoto napisał: Wyszło kilka okrętów podwodnych revella z wnętrzem i jeden od trumpetera i 3D-wild wydał cześć lotniskowca w przekroju i jeszcze jedna firma wydała kilka modeli Japońskich okrętów z wnętrzem poszperam trochę i tu wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman12 Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 A gdzie można kupić model 3D-Wilda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 3 minuty temu, herman12 napisał: A gdzie można kupić model 3D-Wilda? Tylko na ich stronie https://3d-wild.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman12 Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Szkoda, że tylko pokład hangarowy a maszynownia nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 mam pytanko.... Yamashita wydała kiedyś kalki ze znakami do niszczycieli w 700 : https://www...com/1-700-scale-destroyer-names-decal-set-yms02033 ktoś wie czy podobne coś wyszło do 350 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 (edytowane) Jeżeli chodzi o burty to tu masz taki zestaw https://www.ebay.com/itm/384726751624 nazwy pisane na rufie, zestaw fototrawiony. http://www.avrmodel.com/en/photoetched/3977-1-350-ijn-warship-name-plates.html Edytowane 1 Listopada 2022 przez bsnt3k 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 Przyznajcie się, kto mi sprzątnął sprzed nosa Zuikaku 1:350 za siedem stówek w mojehobby na black friday?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 (edytowane) Model ostatecznie kupiłem Ale rodzi to pewne komplikacje W jakich zagranicznych sklepach powinienem zacząć poszukiwania zestawów blaszek Fujimi? Nie orientuję się niestety w rynku zagranicznym. Potrzebuję czegokolwiek spośród zestawów: Fujimi 60061 Fujimi 60070 Fujimi 11297, Fujimi 11219, Fujimi 11223 ...ale żaden sklep w kraju ich nie ma dostępnych. eBuy i Amazon japoński też już sprawdzałem. Ktoś, coś? Skąd Wy importujecie takie niszowe towary? ) Edytowane 14 Grudnia 2022 przez Dudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 58 minut temu, Dudzio napisał: Skąd Wy importujecie takie niszowe towary? ) cóż... na "niszowe towary" to mi się zdarza polować nawet 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 (edytowane) Też nad nim się zastanawiałem ale jak popatrzyłem na dostępność i cenę dodatków to finalnie lepiej wychodziło wziąć wersję premium. Edytowane 15 Grudnia 2022 przez sjr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 W dniu 14.12.2022 o 23:13, Dudzio napisał: Fujimi 60061 Fujimi 60070 Fujimi 11297, Fujimi 11219, Fujimi 11223 musze cie zmartwić na scalmates tez ich nigdzie nie ma.... moze aliexpress tam sie czasem trafiaja takie tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Tutaj masz zestaw Fujimi 60070 , fabrycznie nowy , ale jak dla mnie cena trochę zaporowa .... , jak dobrze odczytałem 4590 dolarów . Chyba , że chodzi o dolary tajwańskie , to wtedy już tylko koło 650 złotych. https://www.ruten.com.tw/item/show?22018511952264 tutaj cała lista dostępnych 350-tek https://biggo.com.tw/s/1%2F350+翔鶴/?view=card 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Wybaczcie ale nie wiem gdzie zadać to pytanie a nie będę na jedną pierdołę wątku zakładał. Czy ktoś zna kogoś lub kogoś kto zna kogoś, co widział te blaszki/ bądz ma je zasobach. Jakie to duże/czy nadaje się na japońskie lotniskoFce. Bo w starych i nowych aoshimach czy fujimi, odwzorowanie wygląda delikatnie mówiąc: SŁABO. To dość rozpoznawalne i widoczne elementy pod pokładami lotniczymi więc warto by je dorobić chociaż z hibsa, ale po co się męczyć skoro byłaby blaszka https://www.mojehobby.pl/products/Perforated-beams-set.html Edytowane 11 Stycznia 2023 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 Czekałem 5 miesięcy na tą przesyłkę... Serce rośnie Teraz mam bolesny dylemat - od którego zacząć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 Takao robiłem...polecam zczystym sumieniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Stycznia 2023 Share Napisano 12 Stycznia 2023 Myoko fajniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Myoko jest piękny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi