jureczek Napisano 5 Czerwca 2019 Napisano 5 Czerwca 2019 Witam Udało mi sie poprawić jakość fotek , powinno być OK F - 15 sklejony Mt Cytuj
jureczek Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Napisano 5 Czerwca 2019 Piętnastka , nie polecam to nie to co osiemnastka tej samej firmy Co pokaże ten zestaw okaże sie podczas lepienia Pobawiłem sie fotelem , bo bardzo odbiegał od normalności i pocieniłem osłonę tablicy Bedzie Slowak Do zestawu dołączone sa kalki jednak będę robił szablony i próbował pobawić się malowaniem Cytuj
dide Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 Uwielbiam to malowanie Mig-29 trzymam kciuki Cytuj
bazylms Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 Nie wiem jak jest w tym, ale znajomi mówili że Academy zrobiło kadłub w czterech częściach. I w instrukcji podają żeby sklecić dół i górę z tylnej części razem, przód - góra i dół a dopiero potem całość razem. Ponoć średnio to pasowało i potem robili tak że najpierw montował odo no cała górę, osobno dół i potem to razem sklejali. Nie wiem czy ten wywód coś pomoże, ale zawsze można sprawdzić na sucho. Cytuj
Qz9 Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Tylko w ten sposób łącząc częsci góry i potem dołu można to skleić. Malo tego, trzeba wzmocnić połączenia podklejając od spodu linie łączenia kawałkami plastiku. Tak z ogole to to jest juz bardzo wiekowy model i dość trudny w montażu. Trzeba być bardzo dokladnym. Plus jest taki, ze jest do niego mnostwo dodatkow i można zrobić fajnego migacza z tego zestawu. Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Qz9 Cytuj
jureczek Napisano 7 Czerwca 2019 Autor Napisano 7 Czerwca 2019 Dide i Bazylms Macie racje ,pocięty jest bardzo .Bedę starał się to wolno ogarnąć Nie potrafię wstawiać fotek i ich opisać pod spodem ,wiec najpierw napisze o później wstawię zdjęcia Pomalowałem kola - nawet mi sie podobają i powalczyłem z tablica , Tutaj poległem , chciałem aby po waszu nie była taka ciemna , wiec maznąłem jaśniej - wyszła kaszana . Płyn hamulcowy , mycie i od początku , nie jest najgorzej , lupa ,trochę poprawek i będzie OK Wnęki podwozia sa ogromne ale puste ,będę chciał upchnąć troszkę kabelków Teraz pytanie do znawców prawa strona wnęk ( mowie o kierunku lotu ) posiada zespól do tankowania - a co jest w lewej ? Na jednym z poniższych zdjęć zaznaczyłem lekkie zapadniecie elementu -już skleiłem . Bedzie szpachla .Elementy przy składaniu na sucho już miały bardzo zapadnięte krawędzie W dalszym montażu wykorzystam sugestie moich przedmówców i wzmocnie krawędzie klejenia Cytuj
Przemek R Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 Ten zestaw ACADEMY to dramat w 1 akcie !!!! Jureczku życzę Ci powodzenia w budowie Cytuj
jureczek Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Napisano 8 Czerwca 2019 Marzył mi się z GWH , jednak ne ujarzmiona chęć klejenia , skromne finanse , no i malowanie wzięły gore Dziękuje za wsparcie Przemku R Cytuj
jureczek Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Napisano 8 Czerwca 2019 Dalszy ciag klejenia , za rada wzmacniam poszycie kadluba Efekt jest zadowalajacy . Wypelnilem komory podwozia kabelkami , jednak nie bedzie widac tego za duzo Cytuj
jureczek Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Napisano 8 Czerwca 2019 Nie jest tragicznie Wloty powietrza i skrzydla dostawione na sucho Kadlub bez szpachli sie nie obejdzie . Bryla samolotu wielkimi krokami zmierza do finiszu Cytuj
bazylms Napisano 8 Czerwca 2019 Napisano 8 Czerwca 2019 Jeżeli chodzi o wstawianie zdjęć i pisanie pod nimi to po wystawieniu fotki naciskasz Enter i masz kursor w nowej linii więc piszesz. Potem dajesz następna fotki itd. Cytuj
jureczek Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Napisano 8 Czerwca 2019 Bazylms o to mi chodziło ,wielkie dzieki Pisałem do Jawkersa na PW i dostałem odpowiedz . Jak dla mnie trochę zawiłą bo tłumaczył mi jak wstawiać fotki , a Ty kiedyś tłumaczyłeś jak posługiwać sie Ingmurem Cytuj
jureczek Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Napisano 9 Czerwca 2019 Kadłub poklejony .Balem sie o spasowanie chwytów powietrza , ale nie wyszło najgorzej Teraz to czego najbardziej nie lubię , szlifowanie i poprawa linii Sprawdzam pisanie pod obrazkami Działa Bazylms dziękuje Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 9 Czerwca 2019 Super Moderator Napisano 9 Czerwca 2019 1 godzinę temu, jureczek napisał: Sprawdzam pisanie pod obrazkami A między obrazkami? Dokładnie Ci to opisałem. Cytuj
jureczek Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Napisano 9 Czerwca 2019 Jawkers ,wiem czytałem i bardzo dziękuje. Nie gniewaj się , jednak jakoś dla ,mnie to było bardzo zawile Poświeciłeś sporo czasu na fotki i opis Przepraszam za poświęcony czas Wystarczyło napisać , po obrazku kliknij enter tak jak Bazylms Jeszcze raz bardzo przepraszam i dziękuje Najważniejsze , ze działa Cytuj
bazylms Napisano 9 Czerwca 2019 Napisano 9 Czerwca 2019 Ważne że działa. Dla wygody oglądania możesz wstawić pusta linie między fotkami. Nie zalewają się tak wtedy. Dajesz enter raz jeszcze i masz - jak w edytorze tekstu. Cytuj
Solo Napisano 12 Czerwca 2019 Napisano 12 Czerwca 2019 Ej, ej - a te szpary pomiędzy skrzydłami i kadłubem? Cytuj
jureczek Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Napisano 12 Czerwca 2019 Taki był kształt wyprasek , a ja myślę , ze to jest luz miedzy slotami i klapami Tak marzy mi się go pomalować , jednak teraz OGROMNIE się boje Myślę ,ze to są te szparki Cytuj
Crimson King Napisano 12 Czerwca 2019 Napisano 12 Czerwca 2019 Solo pytał o połączenie skrzydeł na obszarze pomiędzy klapami tylnymi i na krawędzi natarcia.Trza to poprawić.Tam ma być zero szparki. Cytuj
jureczek Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Napisano 12 Czerwca 2019 OK Mozę inne ujecie . Jeśli uważacie , ze szpary sa za duże wkleję kawałki hipsu aby je pomniejszyć Cytuj
jureczek Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Napisano 12 Czerwca 2019 Musisz wszystko wypatrzeć Poprawie na 100% Cytuj
Solo Napisano 12 Czerwca 2019 Napisano 12 Czerwca 2019 To nie tak, po prostu te szpary są szerokie i mocno rzucają się w oczy. Cytuj
kzugaj Napisano 12 Czerwca 2019 Napisano 12 Czerwca 2019 Nie jestem specem od MIG-a 29 ale te dysze tak jakby nie do tego modelu byly Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi