jureczek Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Witam Udało mi sie poprawić jakość fotek , powinno być OK F - 15 sklejony Mt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2019 Piętnastka , nie polecam to nie to co osiemnastka tej samej firmy Co pokaże ten zestaw okaże sie podczas lepienia Pobawiłem sie fotelem , bo bardzo odbiegał od normalności i pocieniłem osłonę tablicy Bedzie Slowak Do zestawu dołączone sa kalki jednak będę robił szablony i próbował pobawić się malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dide Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 Uwielbiam to malowanie Mig-29 trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 Nie wiem jak jest w tym, ale znajomi mówili że Academy zrobiło kadłub w czterech częściach. I w instrukcji podają żeby sklecić dół i górę z tylnej części razem, przód - góra i dół a dopiero potem całość razem. Ponoć średnio to pasowało i potem robili tak że najpierw montował odo no cała górę, osobno dół i potem to razem sklejali. Nie wiem czy ten wywód coś pomoże, ale zawsze można sprawdzić na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Tylko w ten sposób łącząc częsci góry i potem dołu można to skleić. Malo tego, trzeba wzmocnić połączenia podklejając od spodu linie łączenia kawałkami plastiku. Tak z ogole to to jest juz bardzo wiekowy model i dość trudny w montażu. Trzeba być bardzo dokladnym. Plus jest taki, ze jest do niego mnostwo dodatkow i można zrobić fajnego migacza z tego zestawu. Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2019 Dide i Bazylms Macie racje ,pocięty jest bardzo .Bedę starał się to wolno ogarnąć Nie potrafię wstawiać fotek i ich opisać pod spodem ,wiec najpierw napisze o później wstawię zdjęcia Pomalowałem kola - nawet mi sie podobają i powalczyłem z tablica , Tutaj poległem , chciałem aby po waszu nie była taka ciemna , wiec maznąłem jaśniej - wyszła kaszana . Płyn hamulcowy , mycie i od początku , nie jest najgorzej , lupa ,trochę poprawek i będzie OK Wnęki podwozia sa ogromne ale puste ,będę chciał upchnąć troszkę kabelków Teraz pytanie do znawców prawa strona wnęk ( mowie o kierunku lotu ) posiada zespól do tankowania - a co jest w lewej ? Na jednym z poniższych zdjęć zaznaczyłem lekkie zapadniecie elementu -już skleiłem . Bedzie szpachla .Elementy przy składaniu na sucho już miały bardzo zapadnięte krawędzie W dalszym montażu wykorzystam sugestie moich przedmówców i wzmocnie krawędzie klejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Czerwca 2019 Share Napisano 7 Czerwca 2019 Ten zestaw ACADEMY to dramat w 1 akcie !!!! Jureczku życzę Ci powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2019 Marzył mi się z GWH , jednak ne ujarzmiona chęć klejenia , skromne finanse , no i malowanie wzięły gore Dziękuje za wsparcie Przemku R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2019 Dalszy ciag klejenia , za rada wzmacniam poszycie kadluba Efekt jest zadowalajacy . Wypelnilem komory podwozia kabelkami , jednak nie bedzie widac tego za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2019 Nie jest tragicznie Wloty powietrza i skrzydla dostawione na sucho Kadlub bez szpachli sie nie obejdzie . Bryla samolotu wielkimi krokami zmierza do finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2019 Share Napisano 8 Czerwca 2019 Jeżeli chodzi o wstawianie zdjęć i pisanie pod nimi to po wystawieniu fotki naciskasz Enter i masz kursor w nowej linii więc piszesz. Potem dajesz następna fotki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2019 Bazylms o to mi chodziło ,wielkie dzieki Pisałem do Jawkersa na PW i dostałem odpowiedz . Jak dla mnie trochę zawiłą bo tłumaczył mi jak wstawiać fotki , a Ty kiedyś tłumaczyłeś jak posługiwać sie Ingmurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2019 Kadłub poklejony .Balem sie o spasowanie chwytów powietrza , ale nie wyszło najgorzej Teraz to czego najbardziej nie lubię , szlifowanie i poprawa linii Sprawdzam pisanie pod obrazkami Działa Bazylms dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Czerwca 2019 Super Moderator Share Napisano 9 Czerwca 2019 1 godzinę temu, jureczek napisał: Sprawdzam pisanie pod obrazkami A między obrazkami? Dokładnie Ci to opisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2019 Jawkers ,wiem czytałem i bardzo dziękuje. Nie gniewaj się , jednak jakoś dla ,mnie to było bardzo zawile Poświeciłeś sporo czasu na fotki i opis Przepraszam za poświęcony czas Wystarczyło napisać , po obrazku kliknij enter tak jak Bazylms Jeszcze raz bardzo przepraszam i dziękuje Najważniejsze , ze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Czerwca 2019 Share Napisano 9 Czerwca 2019 Ważne że działa. Dla wygody oglądania możesz wstawić pusta linie między fotkami. Nie zalewają się tak wtedy. Dajesz enter raz jeszcze i masz - jak w edytorze tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2019 Calosc sklejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 Ej, ej - a te szpary pomiędzy skrzydłami i kadłubem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2019 Taki był kształt wyprasek , a ja myślę , ze to jest luz miedzy slotami i klapami Tak marzy mi się go pomalować , jednak teraz OGROMNIE się boje Myślę ,ze to są te szparki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 Solo pytał o połączenie skrzydeł na obszarze pomiędzy klapami tylnymi i na krawędzi natarcia.Trza to poprawić.Tam ma być zero szparki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2019 OK Mozę inne ujecie . Jeśli uważacie , ze szpary sa za duże wkleję kawałki hipsu aby je pomniejszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 Chodziło mi o szpary od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2019 Musisz wszystko wypatrzeć Poprawie na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 To nie tak, po prostu te szpary są szerokie i mocno rzucają się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 Nie jestem specem od MIG-a 29 ale te dysze tak jakby nie do tego modelu byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi