MIRO Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 w kompresorze będzie chodzić ile? 10 godzin tygodniowo... Życzyłbym sobie tego, np w nowym roku "Żeby Ci kompresor pracował 10 godzin tygodniowo!" To ja Ci życzę 20 nawet, i sobie zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Ale dlaczego mnie o to pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchner66 Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Skoro ma być cichy to chyba jedyne możliwe rozwiązanie to kompresor olejowy. Olejowe są z reguły dość drogie, co musisz wziąć pod uwagę. Możesz naturalnie sobie zrobić, albo zamówić (o ile znajdziesz kogoś kto się podejmie) tzw. lodówkowca, ale to już jest trochę zachodu, choć wychodzi niesamowicie tanio. Co do głośności tych olejowych: nie są one aż tak bardzo ciche jak się powszechnie sądzi (może lodówkowce są, ale takiego osobiście nie macałem)... Samego 20A nie za bardzo polecam ze względu na cenę, choć to akurat jeden z tańszych olejowych kompresorów... ...To chyba bardzo wysoka cena, z tego co słyszałem o lodówkowcach. Bo z Twoich wypowiedzi wynika, że te markowe to działają na innej zasadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 To ja Ci życzę 20 nawet, i sobie zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Markowe urządzenia z zasady działają lepiej niż tanie niemarkowe, ale nie pisałem nic o zasadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchner66 Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Chodzi mi o to, abyś wytłumaczył jaka jest różnica między lodówkowcem a olejowym. I nie przekręcaj swojego awatara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Ty się aby dobrze czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Dyskusja wchodzi w kát . Bartas89 , czy podjąłeś jakąś decyzję ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Kompresory wam padają bo macie nowoczesne lodówki ;) Ja mam z ruskiej zamrażarki starsze niż ja sam, teściu mi dał po złomie z rzeźni i pięknie, cichutko chodzi już chyba 4 rok. Zbiornik z preostatem wyhaczyłem na allegro za 70zł po padniętym kompresorze dentystycznym. Całość zamknęła się w 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Października 2018 Autor Share Napisano 8 Października 2018 Dyskusja wchodzi w kát . Bartas89 , czy podjąłeś jakąś decyzję ? Pozdrawiam Hello Mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Ile chcesz wydać maksymalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Jest jeszcze jedno dyplomatyczne wyjście - przekupić żonę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Października 2018 Autor Share Napisano 8 Października 2018 Szczerze to zastanawiam się czy nie zostać przy AS-186 xD Nie zagłębiając tematu myślałem, że te ciche kompresory są trochę tańsze. Raczej odrzucam kupowanie jakiegoś składaka od Pana Mietka z OLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Zawsze możesz zrobić skrzynkę do kompresora , wyłożyć środek jakimś wyciszaczem . Ważne by była zrobiona nie jak gitara bo będzie jeszcze głośniej . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Października 2018 Autor Share Napisano 8 Października 2018 Zawsze możesz zrobić skrzynkę do kompresora , wyłożyć środek jakimś wyciszaczem .Ważne by była zrobiona nie jak gitara bo będzie jeszcze głośniej . Pozdrawiam Hello Też jest to jakaś myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Jeszcze lepiej jest mieć za ścianą garaż albo coś innego gdzie domownicy nie marudzą , zrobić dziurkę w ścianie , kompresor za ścianę i masz najcichszy kompresor na świecie . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 AS-186 naprawdę nie jest głośny, ja nie wiem czemu ludzie narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 A znasz Solo historie z kapiąca woda z kranu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Ja wiem że niektórym to przeszkadza i rozumiem sytuację. No ale coś za coś, albo komfort ciszy za duże pieniądze albo nie, życie to nieustanne wybory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Dokładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Nie rób żadnego pudełka! dotykałeś kiedyś AS-186 który pracował pół godziny? Jest gorący jak piorun. Moim zdaniem komfort pracy z olejakiem jest nieporównywalny do czegokolwiek innego. Nie grzeje się, zachowuje stabilne ciśnienie. Hałas to jeden z najmniejszych problemów. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Przesadzasz z tym nagrzewaniem, przynajmniej ja jakiś strasznych doświadczeń z tym nie miałem. No chyba że ktoś maluje non-stop przez 8 godzin, to może faktycznie. Zresztą dla autora wątku to nie jest problem zdaje się, bo w pierwszym poście podkreślił że chodzi mu o decybele, nie temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Solo, jesteś miszcz Dzisiaj Przesadzasz z tym nagrzewaniem, przynajmniej ja jakiś strasznych doświadczeń z tym nie miałem. Kiedyś 2. kompresor od kilku miesięcy bardzo, ale to bardzo się grzeje 3. obawiam się, że skoro się kiedyś nie grzał, a teraz zaczął się grzać, to dzieje się z nim coś złego. Mam AS-186, który od jakiegoś czasu grzeje się niemiłosiernie (wynika to prawdopodobnie z coraz dłuższego czasu nieprzerwanej pracy) i w ogóle przestał się wyłączać - pracuje non-stop, aż do wyłączenia wyłącznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Października 2018 Autor Share Napisano 8 Października 2018 Tak wiem , że się ostro grzeje AS-186. Wystarczy pół godziny i nie idzie go dotknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Grzać się grzeje, ale nie aż tak żeby to był problem. W końcu on Ci jest potrzebny do malowania, nie do macania. W pierwszym poście nie pisałeś żeby grzanie się było problemem, tylko o hałasie. Więc albo-albo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi