Kacperek315 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Chyba na pustyni (DAK) nie miały Zimmerit-u, ale tego też nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Odnośnie Zimmerit-u i ja mam pytanie. Czy w Normandii wszystkie StuGi go posiadały (chodzi mi o StuG III jak i IV)? Czy ktoś z Was trafił na zdjęcie StuGa z Normandii bez Zimmerit-u? I jeszcze jedno, czy w Normandii jeździły StuG III Ausf. F/8 ? Dziękuję za ewentualną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyper Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Witam! Ostatnio zainteresowałem się tematem Powstania Warszawskiego i mam co do tego pewne pytanie. Czy Niemcy wysyłali przeciw powstańcom Tygrysy II i czy któreś były bez zimmeritu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 No to ja odpowiem, jakoś słabo sie zainteresowałeś tym tematem skoro szukasz w Warszawie Tygrysów Królewskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyper Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Dzięki peter. Zaciekawił mnie rysunek znaleziony w mojej książce do historii przedstawiający powstanie. Były na nim widoczne 2 Tygrysy królewskie co mnie bardzo zaciekawiło. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Po podręcznikach można się wszystkiego spodziewać. U mnie w podręczniku, zdjęcie z plaży w Dieppe ze zniszczonym Churchilem i barką desantową podpisano jako "walki o Moskwę". Takie babole w podręczniku do 3 klasy gimnazjum... (tak nawiasem pisząc, to się ciesz, bo u mnie nawet złamanego tygrysa nie ma ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Ja jakoś sie na takie babole nie napatoczyłem tankista17 może to był Churchil z land;lease a ty takie pochopne wnioski wyciągasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 tankista17 może to był Churchil z land;lease a ty takie pochopne wnioski wyciągasz Tak, bo to był desant na drugą stronę rzeki (z resztą odparty przez Niemców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Czy widział ktoś zdjęcia Panter ausf. G z walk w Polsce 1944? Najlepiej żeby były z zimmeritem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Dzieńdobry! Czytałem książkę Pancerna pięść i nabrałem smaczku na zrobienie tygysa Willa Feya. I pytanie czy ma ktos jakieś zdjęcia jego czołgu z Normadii?? Edit... Chcielibyśmy abyś również dostał smaczku na zapoznanie się z układem forum, i umieszczał swoje posty w odpowiednich działach i tematach... Tym razem twój post został przeniesiony. Mod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyvirus Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Witam. Chciałbym prosić o pomoc w kwestii koloru amunicji. Składam właśnie model Hetzer-a z wnętrzem. Wg instrukcji amunicja do głównego dział powinna być w kolorze zielonym. Jednak oglądając zdjęcia spotkałem łuski w kolorze złotym lub srebrnym/aluminiowym, zielonych nie widziałem. Wiadomo, że głowice były oznaczane kolorystycznie (czarne, żłóte, szare itp.) w zależnośći od typu pocisku, ale czy jak pomaluje amunicje na złoto to czy będzie błądem ?? Z góy dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 złotym Z tego co jako "lotnik" wiem - "miedzianym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Dzieńdobry!Czytałem książkę Pancerna pięść i nabrałem smaczku na zrobienie tygysa Willa Feya. I pytanie czy ma ktos jakieś zdjęcia jego czołgu z Normadii?? Czołg znany jak świat, wystarczy poszukać w google: http://www.alanhamby.com/Gallery/east39.jpg Tu na zdjęciu Will Fey, Paul Egger i Ernst Glagow, w tle Tiger I Spät. A jeśli nie wybrałeś modelu, to kup Dragona 6383 takiego jak nabyłem ja, a problem z malowaniem i kalkami zniknie: PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Witam . Poszukuje zdjęć Tygrysa I z otwartym włazem/pokrywą silnika. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Poszukuję zdjęc flaka 88 z okresu działań wojennych na tereniech Włoch (sycilia i kontynentalna częśc kraju). Najlepiej w jakimś kamuflarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyper Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Witam! Co to jest za czołg (ten wyżej)? Przypomina mi Tiger II, ale przecież one nie walczyły w powstaniu. Na pancerce znam się bardzo słabo, więc mogę się mylić. A może autor je tam umieścił, bo to w końcu alternatywna wersja powstania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Poznaje to nie żaden Tiger II tylko czołg typu Pantera (one walczyły w Powstaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyper Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Acha! Dzięki jager27. No teraz już poznaje ;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 A niżej Rosomak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 http://triumph-des-willens.nd.e-wro.pl/panzerwaffe/reaktywacja/%5Breaktywacja%5Djagdpanzer4.jpg co mu mogło zrobić taką dziurkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Pocisk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Taka dziure w takim pancerzu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Jak znasz odpowiedź to an co zadajesz pytanie? Widać, że dziura jest różnokształtna co utrudnia zorientowanie się co ją zrobiło. Wg mnie nie jest to za ciekawy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 co mu mogło zrobić taką dziurkę ?? Zapewne to samo, co zrobiło dziurkę ciut niżej, tyle że tutaj trafienie wypadło w miejscu spawania - więc takie pęknięcie można tłumaczyć po części naprężeniami powstałymi w procesie spawania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Czy Pantery wytępowały w panzergrau ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi