Skocz do zawartości

SZUKAMY informacji i zdjęć o sprzęcie państw OSI do II WŚ...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 497
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam!

mam problem.

a mianowicie: robię sobie Bisona II i chciałem dokupić friule. A ze owy model jest na podwoziu Panzer II to szukałem do właśnie do tego modelu.

Ale stwierdziłem ze Panzer II ma 5 kół jezdnych, a Bison II ma 6 kół jezdnych! I doszedłem do wniosku, że prawdopodobnie jest to wynik jakiś przeróbek (prawdopodobnie podwozie nie wytrzymywało ciężaru działa).

Myślicie,ze friule do panzer II będą pasowały:D

• 2 weeks later...
Napisano

Witam!

Już niedługo przyjdzie do mnie coś takiego:Sd.Kfz.251/17 Ausf.C Dragona.

Nie chce jednak robić kolejnego malowania z pudła i dlatego szukam jakiegoś oryginalnego pojazdu "apgrejdowanego" przez jego załogę.

Wczoraj widziałem zdjęcie Hannomaga z gałęziami z przodu jak to jest w Nashornie Rafała. Czy może macie jakieś ciekawe zdjęcia?

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Macie może jakieś fotki Tygrysa "S33" 8 kompanii Das reich z walk zima 1943? Bardzo proszę o pomoc .

Napisano

Ok, wątpliwości rozwiane - na pewno nie jest to 38, a z fotografii widać kilka charakterystycznych cech dla 30.

Niech Ci się w modelach wynagrodzi za pomoc

Pozdr

• 2 weeks later...
Napisano

Witam. Mam do prośbę. Proszę o jakieś zdjęcia Pz.Kpfw.IV ausf. H kamuflażu. Nie mogę nigdzie zbytnio znaleźć. Proszę o takie z łatwym malowaniem, bo nie mam jeszcze doświadczenia w malowaniu o wielo barwnym malowaniem. A nie chcę zepsuć tak fajnego czołgu.

Za pomoc bardzo dziękuje.

Pozdrawiam Dawid.

Napisano
Witam. Mam do pro?b?. Prosz? o jakie? zdj?cia Pz.Kpfw.IV ausf. H kamufla?u. Nie mog? nigdzie zbytnio znale??. Prosz? o takie z ?atwym malowaniem, bo nie mam jeszcze do?wiadczenia w malowaniu o wielo barwnym malowaniem. A nie chc? zepsu? tak fajnego czo?gu.

Za pomoc bardzo dzi?kuje.

Pozdrawiam Dawid.

http://lmgtfy.com/?q=Pz.Kpfw.IV+ausf.H

i tu na 100% jest tego du?o... wystarczy pare klikni??...

+

http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/02-mPanzers/PzKpfw4/PzKpfw4-Ausf.H.htm

http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/02-mPanzers/PzKpfw4/PzKpfw4-Ausf.Hs.htm

Napisano

Można zrobić tego Pz.Kpfw.IV ausf. IV H. Całego piaskowego z zielonymi paskami? Chodzi o takie od 0.7mm do 1cm. Bardzo proszę o odpowiedź.

Napisano

Witam, szukam zdjęć tego wynalazku: 8,8cm Flak 37 mit Befehlslafette. Przegoglowałem i są tylko Flaki na kołach a na stalowej podstawie nie ma, oprócz jednej z Berlina Mam monografie wyd. Militaria ale część 1 i nie ma tam nic

Napisano

Witojcie, ja mam pytania o SturmTigera:

1. Czy występował jakiś w malowaniu TYLKO na Dunkelgelb?

2. jeśli tak to czy ten Sturmi miał zimmerit?

Napisano

Witam, pilnie poszukuję zdjęc bądź planów jak ktoś ma wózka amunicyjnego if8. Najpilniejsze są zdjęcia dyszla. W internecie znalazłem tylko fotki ogólne tzn. kolumna wojsk i podczepiony wózek do motoru który ma zdjęciu jest zupełnie niewidoczny. Także zwracam się z gorącą prośbą do osób, które mogą byc w posiadaniu takowych materiałów proszę o wiadomośc na PRV.

Z góry dziękuje.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam! Poszukuję zdjęć dział Stug III z długą lufą (L/48) z frontu wschodniego zimą 1943/44 walczących na południowym odcinku frontu.

Proszę o pomoc.

Pzdr

Napisano

Ostatnio grzebiąc po necie znalazłem takie o to dziwadło z serii "niemiec potrafi" Hmmm... może ktoś się kiedyś pokusi o zrobienie czegoś takiego...

stugt342.jpg

A tu fotka owego potwora aby nikt nie myślał, że ktoś mam wybujałą fantazje.

stugt341.jpg