cloner16 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Wszystko fajnie ale czy ktoś ma więcej zdjęć tego dziwadła albo skąd zdobyć to podwozie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Cloner - a co chcesz robić z tym Womagiem.napisz to może coś Ci poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dachu Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Witam Szukam zdjec niemeickiej 19 dywizji pancernej walczacej pod Kurskiem, to co mam mnie nie satysfakcjonuje. Dokladniej chodzi mi o SdKfz 251, i czolgi PzKpfw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Witam Zwracam się z gorącą prośbą do znawców czołgu Tiger II (czy jak kto woli King Tigera ). Jako, że moja wiedza na temat niemieckich czołgów jest szczątkowa, a chciałbym wykonać model rzeczonego pojazdu zniszczonego w Oosterbeek podczas operacji Market Garden, chciałbym zapytać czy zaprezentowany w poniższym linku czołg miał na sobie Zimmerit czy też nie: http://www.strijdbewijs.nl/market-garden/btf279.jpg Jeśli tak to czy do jego wykonania będzie się nadawał model Dragona: http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/dragon/dr6303.html Będę bardzo wdzięczny szanownym kolegom za odpowiedź Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 W Holandii w tym czasie służył 506 Batalion Czołgów Ciężkich. Z tego co pamiętam to dostali oni Tygrysy Królewskie jakoś w sierpniu, czyli Zimmerit obowiązkowo. Tygrysa Dragona spokojnie możesz użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Bardzo Ci dziękuję Tomku Planuję scenkę w oparciu o zdjęcie z polskimi spadochroniarzami oglądającymi ten czołg już w 1945 roku. Jeszcze tylko nie wiem czy w 35 czy w 72. Kusi mnie ta druga, ale to się jeszcze zobaczy Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Nie ma za co Pomysł scenki fajny, jednak w 1/72 mogą być problemy z figurkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 To mnie właśnie martwi. Musiałaby być jakaś brytyjska piechota w Battle Dress'ach i beretach. Jak nie znajdę żadnego zestawu w 72 to będę działał w 35 Jeszcze raz dzięki! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dachu Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Widze ze nikt nie odpowiada na moje pytanie moze zostalo przeoczone wiec ponawiam je: Szukam zdjec niemeickiej 19 dywizji pancernej walczacej pod Kurskiem, to co mam mnie nie satysfakcjonuje, robie makiete skladajaca sie z kilku czesci 1 fragment juz mam jeszcze tylko 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Widocznie nikt jej nie lubi . Proste jak drut kolczasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Czy ktoś może spotkał się ze zdjęciami zdobytych przez Armię Czerwoną lub Aliantów Mercedesów L4500A? Bo nie wierzę że te armie nie przejęły żadnej ciężarówki tego typu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Czy ktoś wie, co to za pojazd trzeci od góry na tym zdjęciu: Zdjęcie należy do kolegi mae, od którego pożyczyłem je na potrzeby tego postu, o czym uczciwie informuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 To coś z wielkim "kołem" z przodu? Alkett Minenraumer. Jeśli dobrze pamiętam, jeden taki stoi w Kubince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Do czego to służyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Z tego co kiedyś czytałem to było to system służący do wystrzeliwania świec dymnych i prowadzenia ognia z broni załogi (np z StG 44) ze środka pojazdu. Nazwa tego ustrojstwa w j. niemieckim to "Nahverteidigungswaffe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Czyli państw osi np. włoskie CARRO ARMATO P40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Szukam trochę więcej info na temat tego czołgu: Mam identyczny model M i tak kombinuję jakie by tu malowanie dać. Znalazłem tego w pamięci swojego komputera i jestem uradowany, ale kolejny problem to oznaczenia i numery, których po prostu nie mam. Skala 1/72. Może kojarzycie jakąś inna trójeczkę M bez osłon bocznych (no taka jak ta z foto jeśli chodzi o bryłę)? Chodzi mi o to, by numery istniały już na jakiś kalkach, bądź były takie, by łatwo je wymalować. Zawsze mam wyjście, ten z foto, ale próby wymalowania samemu oznaczeń na kartkach średnio wychodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklop Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 witam potrezbuje pomocy mma w planach rozpoczac budowe 1:1 niemieckich wozow z okresu IIws i niemoge nigdzie znalezdz szczegolowych rysunkow technicznych,jesli by ktos cos takiego mial prosze pomozcie z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 A o jaki konkretnie pojazd ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiliam38 Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Poszukuję informacji o 40 batalionie pancernym ,w Norwegii w kwietniu 40 roku. W internecie znalazłem tylko tyle że były tam Pzkpfw I , II , 38(t) , czołg dowodzenia i Neubaufahrzeug 1 ,2 i 3.Chodzi mi o więcej wiadomości czy było tam jakieś wsparcie plot , czy jakieś samochody czy batalion był tylko w Oslo itp , itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Witam, jako, że przygotowuję się do poważniejszego projektu, to mam do Was prośbę. Szukam jakichkolwiek rysunków dot. działa 280mm K5(E) Leopold German Railroad Gun, nie zdjęć. Także szukam informacji o tym, jakie numery widoczne nad nazwą miało działo nazwane "Robert". Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 jakie numery widoczne nad nazwą miało działo nazwane "Robert". "Robert" miał numer 919215, przy czym namalowany był nie "nad", ale po prawej stronie od... No właśnie. O ile "Leopold" miał napisane całe imię, to na drugim dziale była tylko stylizowana litera "R". Z rysunkami niestety nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 25 Listopada 2013 Może tutaj coś znajdziesz http://www.one35th.com/model/k5/k5_hist01.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Poszukuję zdjęć -planów tego pojazdu - dokładnie Saurer 4BLD lub autobusu PZInż Zawrat - dokładnie chodzi mi o podwozie z całym osprzętem . Za pomoc z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Google nie gryzie ) https://www.google.pl/search?q=Saurer+4BLD+lub+autobusu+PZIn%C5%BC+Zawrat&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=oSyTU9rHDqLE7AaTzoFQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1920&bih=922#q=PZIn%C5%BC+Zawrat&tbm=isch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi