mandrivecs Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Bardzo dobra praca - będzie perełka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 11 godzin temu, mandrivecs napisał: Bardzo dobra praca - będzie perełka! Mam nadzieję, że niczego juz nie sknocę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) 14 godzin temu, pmroczko napisał: chcąc użyć Humbrola najlepiej jest wziąć 66 i na to sidoluks, najlepiej z małym dodatkiem czarnego - taki jest wynik mojego dobierania koloru - jako wzorzec miałem skrzynkę amunicyjną do Browninga. Dla mnie rewolucja... Edytowane 23 Grudnia 2021 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 Z ciekawości się spytam. Jak to zgnieconą puszkę zrobiłeś po coli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 47 minut temu, patrykd napisał: Z ciekawości się spytam. Jak to zgnieconą puszkę zrobiłeś po coli? Jak znam życie pewnie kupił żywicę z kalkomanią, robią takie np. bracia Czesi z Real Modela albo Francuzi z Blast Modela. Wielki wyczyn to nie jest . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 1 minutę temu, Adams M1A1 napisał: Jak znam życie pewnie kupił żywicę z kalkomanią, robią takie np. bracia Czesi z Real Modela albo Francuzi z Blast Modela. Wielki wyczyn to nie jest . Pozdr. A. A myślałem że kolega ambitny i sam dorobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 Puszka to żywiczny produkt Green Stuff World z Hiszpani akurat. Malowanie własnoręczne - tam nie ma kalki., więc raczej wychodzi na to, że ambitny jednak. Kalka poszła na te niezgniecione.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 Sam model w zasadzie skończony. Zostaje tylko kwestia podstawki. Korzystając z okazji że dziś Wigilia - zdrowych i wesołych wszystkim!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 Jest ok,paczka "malborasów "w wersji XXXXL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 Zobaczcie - tak kiedyś wyglądały puszki Coli - czasem warto sprawdzić, czy w 1968 albo 1969 przypadkiem wszystko nie było zupełnie inne niż teraz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 Auto pierwsza klasa. Ludki przyklejone? Bo jak nie to bym ich delikatnie złoszował na matowo żeby tak nie błyszczeli. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 7 godzin temu, Adams M1A1 napisał: żeby tak nie błyszczeli. Spoceni są to błyszczą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 39 minut temu, piotrkur napisał: Spoceni są to błyszczą! Oni tak ale ich ubranka nie powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 Model znajdzie się w galerii po ukończeniu podstawki do niego, więc będzie okazja do kolejnego spojrzenia na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 gitara była malowana ciemnym brązem, potem "modulowana tym samym kolorem z domieszką białego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 Prawdopodobnie wykorzystałem secik do drewna z lifecolor - bo pół dnia o tym myslę i nie pamiętam jakiego dokładnie koloru użyłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 W tym tygodniu zamierzam skończyć te podstawkę. Na ten moment jest tak. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Mógłbyś opisać jak zrobiłeś tą zardzewiała rurę wydechową krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 Pierwotnie była pomalowana na OD tak jak reszta ciężarówki. Pędzlem zacząłem pokrywac samą rurę dwoma odcieniami szarego - przy czym u góry rury więcej a idąc ku dołowi mniej (tam juz dawałem na koniec w zasadzie chipping z pędzla tym szarym). Na to po wyschnięciu rdzawa emalia od Miga. Gdy wyschła olejnymi farbami dark rust, light rust różnicowałem efekt. Na koniec też iolejną zabrudziłem czarnym kolorem końcówkę rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi