chudyhunter Napisano 17 Sierpnia 2019 Share Napisano 17 Sierpnia 2019 2 godziny temu, DamianosPL napisał: Update 17.08.2019 Pomaranczowy Rozpuszczalnik Niebieski Rozcienczalnik Widac róznice gołym okiem Bardzo interesujący eksperyment! Tak trzymaj! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 18 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2019 Update 18.08.2019 Gąsienice do przemalowania Tam gdzie amortyzatory??(tam gdzie koła sie mocuje) to na jaki kolor? czy odrazu pigment i cyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 18 Sierpnia 2019 5 minut temu, DamianosPL napisał: Dlaczego, to jest tak nie równo pomalowane? Popraw to, bo źle to wygląda. Śpieszysz się gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 18 Sierpnia 2019 Share Napisano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) Przede wszystkim to za daleko z tą czarną farbą pojechałeś. Ranty kół powinny być jeszcze żółte. A tam gdzie amortyzatory też na żółto. Do gołego plastiku pigment nie przylgnie nic a nic. Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 18 Sierpnia 2019 Share Napisano 18 Sierpnia 2019 Panowie, bez sensu piszecie te rady i wskazówki. On i tak je zlewa i robi po swojemu, według mnie szkoda czasu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 18 Sierpnia 2019 Share Napisano 18 Sierpnia 2019 37 minut temu, StarBourne napisał: Panowie, bez sensu piszecie te rady i wskazówki. On i tak je zlewa i robi po swojemu, według mnie szkoda czasu. Myślę, że większość obserwujących zna już możliwości i mentalność kolegi Damianosa, najlepiej podsumowane jego cytatem w temacie "Projekt Powidz": "Czytałem ale nie chce mi sie zmieniać niech se bydzie jak jest" , i jeśli komentuje ten wątek, to jedynie dla czystej radości badania natury ludzkiej 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 11 godzin temu, kryspacz napisał: Myślę, że większość obserwujących zna już możliwości i mentalność kolegi Damianosa, najlepiej podsumowane jego cytatem w temacie "Projekt Powidz": "Czytałem ale nie chce mi sie zmieniać niech se bydzie jak jest" , i jeśli komentuje ten wątek, to jedynie dla czystej radości badania natury ludzkiej To po co się spalać??i tak zrobi po swojemu bez względu co napiszecie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) Lepiej nie bedzie juz. Z boków sie zjedzie nozykiem i jak nówka bedzie . I srodek domaluje. Hmmm śruby na brązowo moga byc? Revell 84. Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) 17 godzin temu, kryspacz napisał: Myślę, że większość obserwujących zna już możliwości i mentalność kolegi Damianosa, najlepiej podsumowane jego cytatem w temacie "Projekt Powidz": "Czytałem ale nie chce mi sie zmieniać niech se bydzie jak jest" , i jeśli komentuje ten wątek, to jedynie dla czystej radości badania natury ludzkiej To było grudzien-styczen a mamy połowe sieprnia Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Normalnie Damianos jesteś Pollock'iem modelarstwa abstrakcyjnego Tak trzymaj 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 32 minuty temu, DamianosPL napisał: To było grudzien-styczen a mamy połowe sieprnia co to zmienia? poprawisz te koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 54 minuty temu, enten napisał: co to zmienia? poprawisz te koła? A po co, niech se bydzie jak jest hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Chłopie malujesz akrylami czy emalią?Jeśli np.Model Master albo Tamiya ,Revell emalie to spoko możesz to delikatnie zmyć pędzelkiem rozpuszczalnikiem.Jak tak robię ale podkład zawsze baza z akrylu.Polecam sprawdzone i jak zle ci wjedzie na koła farba delikatnie przemywasz pędzelkiem i efekt w porządku.Po brudzingu nic nie widać i tak ale czujesz się z tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 2 godziny temu, DamianosPL napisał: Lepiej nie bedzie juz. Z boków sie zjedzie nozykiem i jak nówka bedzie . I srodek domaluje. Hmmm śruby na brązowo moga byc? Revell 84. Spróbuj malować w odwrotnej kolejności. Najpierw dookoła bieżnik na czarno a później wnętrze. po co chcesz śruby malować na brązowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 16 minut temu, enten napisał: Spróbuj malować w odwrotnej kolejności. Najpierw dookoła bieżnik na czarno a później wnętrze. Dobrze prawi, posłuchaj się go. Jeśli nie masz, to kup sobie coś takiego : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 o, to jest fajny patent! Ponoć w papierniczych jest dostępny za kilka złotych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 si, parę złotych a pracę bardzo ułatwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2019 W dniu 18.08.2019 o 20:46, TAW napisał: Przede wszystkim to za daleko z tą czarną farbą pojechałeś. Ranty kół powinny być jeszcze żółte. A tam gdzie amortyzatory też na żółto. Do gołego plastiku pigment nie przylgnie nic a nic. Przed polozeniem pigmentu bezbarwnym matt zrobic odrazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) najpierw pomaluj. Zapewne będziesz malował matową farbą, więc.... Wash pomijasz? Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2019 18 minut temu, enten napisał: najpierw pomaluj. Zapewne będziesz malował matową farbą, więc.... Wash pomijasz? wash pomijam bo nie posiadam. Na gąsienice dawac pigment ten dark iron czy pustynny? Raczej pustynny jezeli afryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Najpierw pustynny a potem dark iron. Oglądasz jakieś poradniki modelarskie czy taki "samouk" jesteś? Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę weathering tracks tank model i już wszystko byś wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 19 Sierpnia 2019 3 godziny temu, DamianosPL napisał: Poprawka Dało się?, dało się. Więc następnym razem się przyłóż, bez pośpiechu i nie pokazuj więcej takich zapaćkanych, tylko ładnie pomalowane elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Pigmenty z pędzla rozpuszczalnikiem myć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 8 Września 2019 Autor Share Napisano 8 Września 2019 (edytowane) Powracam po tym upale Update 08.09.2019 Pigment Sand potem na to dark iron A sobie zrobiłem podstawke do niego i pomaluje na piaskowy. Góra nie sklejona tylko do przymierzenia Edytowane 8 Września 2019 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi