Nacktgeboren Napisano 17 Sierpnia 2019 Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Przyszło mi do głowy, że najlepsze, co mogę zrobić, to rozgrzebać kolejny model. Ma to niby-uzasadnienie, bo na kontynuację Antka-2 w 1:16 póki co nie mam miejsca. Zastanawiałem się nad powrotem do B-747 w 1:72, ale też bydlak za wielki, więc może innym razem. Zatem Hercules. Z założenia warsztat będzie - jak "Rozmowy" - niedokończony. Gdy odzyskam warunki najprawdopodobniej od razu wrócę do budowy Antka, wielgachna skala to fajna rzecz. Z rzeźbieniem detali raczej nie będę przesadzał, póki co nie mam też warunków na samodzielne trawienie blach, więc pewnie sięgnę po jakieś gotowe elementy. Zamiast wyciągać z pudła kolejny samolot usiłowałem dokonać zabójstwa czasu klejąc czołgi, ale nie dało rady - dostaję szczerego świra, gdy nie bawię się w samodzielne przeróbki i tym podobne, zbędne upierdliwości. Właściwie coś takiego chyba się leczy. Póki co nagrzebałem tyle, co na widać zdjęciach. Tło jest mocno partyzanckie, postaram się niebawem zorganizować coś sensowniejszego i jednolitego kolorystycznie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 17 Sierpnia 2019 Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Kup sobie model samochodu - kabriolet - odpadnie Ci masa pracy A tak na serio - zapowiada się kolejna wspaniała relacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Kupiłem, ale nie pomogło. Musi być samolot, modele wszelkich innych ustrojstw tylko dla dodatkowej rozrywki, nie ma lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Sierpnia 2019 Share Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) Pierwsze zdjęcia z budowy i już "wióry lecą" . Na podstawie jakich planów lub publikacji będzie ten Herkules ? Barwy samolotu oczywiście oczywiste , czy tak ? Pozdrawiam Hello Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) Robił będę głównie na podstawie zdjęć z Internetów. Przez parę lat zgromadziłem całkiem sporą dokumentację - powinno wystarczyć. Planów nie mam żadnych i właściwie nie planuję mieć. Tym razem przyjąłem założenie, że bryła ma być "prosto z pudła", poprawki - tak jak pokazane wyżej przesunięcie otworu drzwi, robię też na podstawie zdjęć. Malowanie raczej nasze, ze względu na dokumentację, chociaż kusi mnie też trochę Belg. Mam jeszcze chwilę na zastanowienie Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez Nacktgeboren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 17 Sierpnia 2019 Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Mój debiut na forum trochę się slizgnał w czasie . Wiadomo - życie, i dlatego z nadzieją chciałbym popatrzeć na budowę naszego Herculesa . Nie mam wiedzy i także umiejętności by samemu zrobić w miarę przyzwoicie , np. wnętrza kabiny . Mam nadzieję , że twój warsztat może być takim przewodnikiem dla mnie do budowy naszego Heśka . Póki jeszcze latają . A więc wybierz naszego i obiecuje , że za bilet na warsztat zapłacę gotówką . Pozdrawiam i kibicuje , Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 30 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2019 Postaram się zatem, żeby wyszedł z tego nasz Blachy i nity miały być na koniec, a nie na początek, ale trudno, tak wyszło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 4 godziny temu, Nacktgeboren napisał: Postaram się zatem, żeby wyszedł z tego nasz Tak trzymać , "" Polacy nie gęsi , swoje samoloty mają ". Widze , że idziesz na całość . Prosto z pudła to skorupa tylko zostanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 Moze nie zapomni skrzydel i silników dodac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 31 Sierpnia 2019 Share Napisano 31 Sierpnia 2019 11 godzin temu, Adamo722 napisał: Moze nie zapomni skrzydel i silników dodac Na pewno nie zapomni ale zrobić nowych , bo klapy wysuwane i wsuwane , silniki pootwierane , a może nawet śmigielka wszystkie się będą kręcić . Pozdrawiam Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 7 Września 2019 Share Napisano 7 Września 2019 Będę zaglądał, zapowiada się super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 8 Września 2019 Share Napisano 8 Września 2019 Te foty ufoludków to coś za co uwielbiam tematy Nacktgeboren 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 Cieszę się, że dłubanina Wam się podoba. Póki co buduję piwnicę Łysy się trochę narobił 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 7 godzin temu, Nacktgeboren napisał: Póki co buduję piwnicę Ale jak to tak , z której strony tam będzie można zaglądnąć . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Tak z czystej ciekawości to z jakiego zestawu łysy pochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 Właściwie raczej ciężko będzie tam zajrzeć, ale nie psuje mi to zabawy z dłubaniem w tych wszystkich drobiazgach. W piwnicy będzie ciasno i ciemno - wątpliwe by było coś potem widać. Łysy to był samodzielny, jednoosobowy zestaw - nie wiem czy teraz jeszcze jest coś takiego dostępne, ale Lego puściło w pewnym momencie pojedyncze figurki zapakowane w nieprzezroczyste torebki. Do wyboru, a raczej do wylosowania było kilkanaście postaci, a o tym która się trafiła można się było przekonać dopiero po otwarcia torebki z delikwentem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Trzymam kciuki , wszystko zanotowane i zaksięgowane Pozdrawiam Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 W dniu 17.08.2019 o 16:52, Nacktgeboren napisał: Przyszło mi do głowy, że najlepsze, co mogę zrobić, to rozgrzebać kolejny model. Pomysł, który u mnie zawsze działa. Niczym zakupy dla kobiet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 18 Października 2019 Autor Share Napisano 18 Października 2019 Trafiło się trochę nieplanowanego, wolnego czasu, więc trochę wydłubałem: Na stałe umocowane są póki co tylko te płotki/regały na słoiki. Podłoga i to srebrne ustrojstwo to tylko przymiarki. Na zdjęciach widzę, że drzwiczki do szafki zamontowanej do podłogi wymagają odrobiny sprostowania, bo wyszły stanowczo zbyt zmęczone 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 18 Października 2019 Share Napisano 18 Października 2019 A w kibelku będzie rolka z papierem toaletowym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Października 2019 Share Napisano 18 Października 2019 tylko zpach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 18 Października 2019 Share Napisano 18 Października 2019 O ile pamiętam to w tym co chwile u nas słuzył , w kiblu ze przodu był taki wielki termos na szczyny i ..stałe rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 21 Października 2019 Autor Share Napisano 21 Października 2019 A ja się zastanawiałem co to za szafka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 Pięknie , jak zawsze to co robisz powala . Lubię oglądać jak się tworzy od zera te wszystkie drobiazgi , tym bardziej że w 72 to sztuka .Pozdrawiam . Ps. Mam nadzieję , jak pewnie wielu że powrócisz do 747. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 26 Października 2019 Share Napisano 26 Października 2019 W dniu 12.10.2019 o 17:59, Nacktgeboren napisał: Łysy to był samodzielny, jednoosobowy zestaw - nie wiem czy teraz jeszcze jest coś takiego dostępne, ale Lego puściło w pewnym momencie pojedyncze figurki zapakowane w nieprzezroczyste torebki. Do wyboru, a raczej do wylosowania było kilkanaście postaci, a o tym która się trafiła można się było przekonać dopiero po otwarcia torebki z delikwentem. Aa, rzeczywiście było coś takiego, "lego minifigures" chyba tak się nazywało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi