gorlock Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Witam! Model Dragona (chyba najgorszy jaki składałem). Blaszki Part/Voyager, lufa Aber, gąsienice żywiczne Mastercluba, własna tworczość i poprawki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lachim1902 Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Perfekcyjnie złożony. Jak dla mnie stz-ty mają wiecej urody niz inne t -34. Jeżeli mogę zaproponować malowanie to zrób gołe nie malowane płyty pancerne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lachim1902 Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Coś w tym typie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Czołg fajny bardzo realistyczny, i winietka fajna, przydaliby się jacyś biegnący "bojcy" tylko opis wadliwy, jak dla mnie powinien brzmieć T34-76 prod. zakł. STZ. Skrót STZ w WP znaczył Samochód Transportowo-Załadowczy czyli np. Ural 375D 2T6 dla zestawu 2K11 Krug czy ZiŁ131 2T7M dla zestawu 2K12 Kub. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) 5 godzin temu, lachim1902 napisał: Jeżeli mogę zaproponować malowanie to zrób gołe nie malowane płyty pancerne. Pozdrawiam. Ciekawa propozycja, pomyślę. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez gorlock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2019 52 minuty temu, Adams M1A1 napisał: Czołg fajny bardzo realistyczny, i winietka fajna, przydaliby się jacyś biegnący "bojcy" To raczej do twórcy tego modelu na winetce powinno być skierowane Co do "wadliwego" opisu to z lenistwa napisałem skrótowo. Każdy fan T-34 wie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lachim1902 Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 Maluj waść czekania oszczędź!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 Faktycznie jest to chyba najbardziej urodziwa wersja czołgu T-34, w dodatku pięknie poskładana. Osobiście mam do niej sentyment, bo był to jeden z moich pierwszych tanków, niestety budowany na bazie Zvezdy i jarzma z żywicy ale dało radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 Spawy super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Września 2019 Share Napisano 3 Września 2019 Apropos malowania, polecam artykuł ze strony https://forum.odkrywca.pl/topic/665620-zachowane-w-polsce-t-34-troch%C4%99-historii/#comments na temat Polskich T-34, tych z pomników itd... ps. mistrzowska robota, aż szkoda malować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 6 Września 2019 Share Napisano 6 Września 2019 (edytowane) Jak zawsze najwyższy poziom . Podziwiam detal, precyzję ( szczególnie spawy ), sterylność i jakość zdjęć. Planuję zrobić STZ-a z Dragona 6449 (T-34-747(r) ) i ten warsztat zapisuję jako wzór, konspekt. P.S. Prośba o kolejne zdjęcia z poszczególnych etapów budowy . Edytowane 6 Września 2019 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Września 2019 Autor Share Napisano 7 Września 2019 To jest właśnie model z zestawu 6449. Jego złożenie to niezłe wyzwanie, mało co pasuje. Jak zacznę malowanie, wrzucę fotki rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 7 Września 2019 Share Napisano 7 Września 2019 (edytowane) Uuu, no to super, myślałem, że Dragon oszczędzi walki z materią . Zawartość pudła jest bardzo bogata ( szczególnie dotyczy ilości wersji wież i płyt przednich) i nie sądziłem, że mogą z tym zestawem być jakieś większe problemy . Z drugiej strony, ceny tego zestawu są bardzo dziwne, raz ok. 115zł, a innym razem ok.165zł w "promocji"... Na szczęście mnie udało się zakupić właśnie za ok. 115zł, więc dobre i to . Edytowane 7 Września 2019 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Września 2019 Autor Share Napisano 9 Września 2019 Niestety procz slabej Zvezdy alternatywy nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Jak zwykle świetny model się szykuje. Czekam na malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Natrafiłem jeszcze na model MSD (Maquette) 3504, ale czy to w ogóle jest sklejalne, to niestety nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 10 minut temu, Rack napisał: Natrafiłem jeszcze na model MSD (Maquette) 3504, ale czy to w ogóle jest sklejalne, to niestety nie wiem ... Wiesz co , kupiłem "se" 2 wczesne wieże T34 (do pływającego czołgu proj. 1124) oraz ramę startową BM31 (też do konwersji) z MSD i ogólne jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bo zdecydowanie poprawili jakość, nie wiem jak z modelami ale akcesoria są ogólnie na bardzo duży plus. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 Wszystko już zostało powiedziane, pozostaje tylko czekać na to co zrobisz przy malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 Dzięki Adams za info, może się skuszę na T-34/57 od MSD, też rzadki model. Wracając do tematu, oczywiście czekamy na dalszy ciąg relacji z budowy STZ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi