martinello Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 Była już dyskusja o zaroście, to teraz może moja propozycja na scenkę inspirowaną aktualnymi wydarzeniami - umieść ich na przejściu granicznym jak opuszczają Syrię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Października 2019 Autor Share Napisano 10 Października 2019 9 minut temu, martinello napisał: Była już dyskusja o zaroście, to teraz może moja propozycja na scenkę inspirowaną aktualnymi wydarzeniami - umieść ich na przejściu granicznym jak opuszczają Syrię... Zanim skończę scenkę, to się sytuacja może jeszcze zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Października 2019 Autor Share Napisano 15 Października 2019 (edytowane) Toyota wstępnie zrobiona (moja interpretacja dość dowolna)- bez kurzu i suchego pędzla. Teraz zabawa z granatnikiem i ładunkiem. Część załogantów Edytowane 15 Października 2019 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 Samochód przyjemnie pomalowany i styrany... Z kołami (felgi i opony) jeszcze nic nie robiłeś, prawda..? Załoganci całkiem ładnie pomalowani. Wchodzą Ci ostatnio te figurki..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Października 2019 Autor Share Napisano 15 Października 2019 Opony i nadkola jeszcze nie ruszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Października 2019 Autor Share Napisano 19 Października 2019 Toyota gotowa- dokładne kurzenie kół i pojazdu po postawieniu na gruncie podstawki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Października 2019 Share Napisano 19 Października 2019 (edytowane) Wiesz, że sceptycznie byłem nastawiony do wykorzystania bez przeróbek tego właśnie zestawu Menga do budowy tej konkretnej wersji. I mimo, że całkiem porządnie to wyszło (barierki, kosz z tyłu - super, granatnik i załoga też dodają "mocy"), to jednak wciąż widać, że to starsza wersja Hi-luxa, no i te cywilne kółka... DEF robi wriant, który tu trochę lepiej by pasował (DW35052), choć tu doskonale Cię rozumiem - i tak sporo władowałeś kasy w tę syryjską epopeję. No i nie udało Ci się oddać istoty błotnego kamuflażu... To jest jeszcze do poprawienia - pomyśl nad tym, bo to nie kurzu tu brakuje. Tak bardziej to czepiłbym się gościa siedzącego na dachu - bardzo nienaturalnie wygląda dłoń i cała ręka z butelką. Może też lepiej wyglądałoby ułożenie nóg, gdyby siedział jeszcze bardziej "wsunięty" na dach. Do pomalowania plecaków wziąłeś losowo wybrane farby? Za to duży plus za malowanie figurek, coraz lepiej Ci to wychodzi. Przynajmniej na tyle, na ile można to stwierdzić na takich fotkach z daleka. Może kiedyś doczekam się zdjęcia jakiegoś wojaka z bliska Ciekawy temat, działaj dalej Edytowane 19 Października 2019 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Października 2019 Autor Share Napisano 19 Października 2019 Kuba- jestem w pełni świadomy rozjazdu pomiędzy wersją rzeczywistą, a modelem jeśli chodzi o wersję. Trudno. O kołach DEFnawet nie wiedziałem- szkoda. Chętnie dokupię, ale odklejanie obecnych na tym etapie może skończyć się fatalnie. Tam jest dość kruche zawieszenie. Kwestia błotnego kamuflażu- tak konkretna Toyota rzeczywiście była tak upaćkana (nawet mi pomysł, jak to zrobić nie przeszedł przez głowę), ale inne wersje chyba już były malowane w maziaje- może się mylę. Ludek na dachu może i wyglada nierealnie, ale dobranie odpowiednich figurek tematycznie i żeby jeszcze chciały się zachowywać tak, jak ja chcę, to ciężka sprawa. Chciałem się dobrze bawić przy tej scence i na ten moment tak jest. Zobaczymy co będzie dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 19 Października 2019 Share Napisano 19 Października 2019 3 godziny temu, kubisz napisał: to jednak wciąż widać, że to starsza wersja Hi-luxa, Kuba, to nie Hilux Piotr, malowałeś sprejami? Nie zrobiło Ci się czasem ziarno jak papier ścierny? Tak to wygląda na tych zdjęciach, a niestety: 3 godziny temu, kubisz napisał: Może kiedyś doczekam się zdjęcia jakiegoś wojaka z bliska może kiedyś będą jakieś zbliżenia Całość fajna, malowanie mundurów - szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Października 2019 Autor Share Napisano 19 Października 2019 Zderzak- nadal robię chu...e zdjęcia . Ziarna brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Października 2019 Share Napisano 19 Października 2019 2 godziny temu, Zderzak napisał: Kuba, to nie Hilux Ależ oczywiście, że Land Cruiser. Moja pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 W dniu 19.10.2019 o 11:07, kubisz napisał: Za to duży plus za malowanie figurek, coraz lepiej Ci to wychodzi. Przynajmniej na tyle, na ile można to stwierdzić na takich fotkach z daleka. Może kiedyś doczekam się zdjęcia jakiegoś wojaka z bliska Ciekawy temat, działaj dalej Też proszę o trochę zbliżeń. Temat fajny, figurasy Live Resin to sama przyjemność sklejania, malowania i ogłądania. Jednego tylko nie wiem, kiedy Ty to wszystko robisz, ja jednego ludzia robiłem tak długo, a tutaj pół Syrii na dioramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Dla mnie bomba. Figurki świetne, z zastrzeżeniem do siedzącego na dachu, ale to już było. Nie przekonywało mnie początkowo malowanie pickupa, ale po doczytaniu o błotnym kamuflaży nabrało sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Obserwuję od jakiegoś czasu. Scenka z toyotą bardzo ładna, jedyna nieśmiała uwaga to brudzenie opon, wyglądają troszkę jakby auto jechało po mokrym piachu, opony po jeździe przez pustynie są z reguły bardziej równomiernie przykurzone, piach nie wchodzi aż tak między bieżnik a wręcz czyści oponę ze wszelkiego rodzaju pozostałości błota itp, no chyba że taki był zamysł i czegoś nie doczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Października 2019 Autor Share Napisano 22 Października 2019 Zekar- kurzenie opon na Toyocie, motocyklu i obu quadach będzie po postawieniu całości na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Apropos Toyoty Podoba mi się. Sam ją też sklejałem, miałem dylemat właściwie nie rozwiązany do teraz. Boczna szyba, czy zamyka się cała, czy tylko prostokątna cześć, pozostawiając trójkąt w okolicach lusterka wstecznego z fragmentem ramy prowadnicy ?! Tak chyba jest na odlewie. Widzę, że szyby otwarte. Nie wiem czy powinien zostać ten trójkątny fragment, czy Go po prostu demontowali ?! szukałem zdjęć ale jednoznacznego nie znalazłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryptomarek Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 wyszlo super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Października 2020 Share Napisano 1 Października 2020 W dniu 26.09.2019 o 09:39, Stojkovic napisał: Czemu oni wszyscy tam zarośnięci jak małpiszony? Zawsze mnie to zastanawiało. W Wietnamie za taki wygląd byłaby kocówa, a tu wszyscy jak jeden tak rozbisurmanieni? Pozwolę sobie wrócić do tego zapytania. Broda w srodowisku SF, wzieła się z tego ze w afganistanie jest ona atrybutem władzy oraz pozycji. Mezczyzna bez brody w krajach bliskiego wschodu nie jest brany na powaznie. po drugie siły specjalne współpracując z siłami sojuszu płnocnego, musiały się wtopić w tłum, aby się nie wyróżniać. Od tego czasu w siłach specjalnych, jak i całym środowisku ogólno strzelecko wojskowym nastała moda na taktyczne brody. Makinen robota świetna, Multicam na fatałaszkach świetnie wymalowany. Rządzisz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Października 2020 Autor Share Napisano 1 Października 2020 (edytowane) @Moses- usłyszeć od Ciebie takie słowa, to zaszczyt. Dziękuję, tu masz komplet Edytowane 1 Października 2020 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi