mandrivecs Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 9 minut temu, wisa napisał: A nie powinny być takie jak na pokazanym przeze mnie zdjęciu? Myślę, że te z Twojego zdjęcia to już głęboki tunnig grubo po 2000 roku. Wszystko zależy od tego z w jakim okresie umieścisz budowany model. Cytuj
wisa Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 Z mojego zdjęcia to rok 2012 a Kolega buduje 2011, dlatego zastanawiam się czy nie powinny być miękkie fotele Cytuj
ManiekB Napisano 5 Października 2019 Autor Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Godzinę temu, wisa napisał: Z mojego zdjęcia to rok 2012 a Kolega buduje 2011, dlatego zastanawiam się czy nie powinny być miękkie fotele Witam W modelu są tylko boczne miękkie fotele (takie ulepszone krzesełka) takie jak w wersji transportowej (pierwsze zdjęcie wnętrza które wkleiłem bez zagłówków). Innych nie ma. W wersji z 2011 były takie jak w modelu (zdjęcie). Edytowane 5 Października 2019 przez ManiekB 1 Cytuj
wisa Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 ManiekB - model mam i wiem jakie są w nim fotele Ale skoro robisz wersję z 2011 roku (co pokazałeś na zdjęciach z czerwoną przednią golenią) to czy nie powinieneś tam wstawić foteli jak na moim zdjęciu? Tak sobie gdybam... Cytuj
ManiekB Napisano 5 Października 2019 Autor Napisano 5 Października 2019 1 minutę temu, wisa napisał: ManiekB - model mam i wiem jakie są w nim fotele Ale skoro robisz wersję z 2011 roku (co pokazałeś na zdjęciach z czerwoną przednią golenią) to czy nie powinieneś tam wstawić foteli jak na moim zdjęciu? Tak sobie gdybam... Zobacz zdjęcie które ja wkleiłem. Cytuj
ManiekB Napisano 5 Października 2019 Autor Napisano 5 Października 2019 Mam jeszcze pytanko czy posiada ktoś zdjęcia tego śmigłowca przed rokiem 2000, z początku służby? Cytuj
wisa Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 W publikacji "30 lat Sokoła w wojsku" są zdjęcia 0304 w pomarańczowo-niebieskim malowaniu z 1992 roku. Fotki autorstwa Miłosza Rusieckiego. Cytuj
Grzes Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 48 minut temu, ManiekB napisał: czy posiada ktoś zdjęcia tego śmigłowca przed rokiem 2000, z początku służby? Z początku służby, czy przed rokiem 2000, bo to jednak różnica 11 lat... Cytuj
ManiekB Napisano 5 Października 2019 Autor Napisano 5 Października 2019 1 minutę temu, Grzes napisał: Z początku służby, czy przed rokiem 2000, bo to jednak różnica 11 lat... Witam wiem że miał przerwę w lataniu ale jak długą to nie wiem. Pytam bo prawdopodobnie mój wuj miał z nim styczność jako pilot oficer MW własnie przed rokiem 2000. Pozdrawiam Cytuj
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Napisano 6 Października 2019 witam Relacja nie umarła (las wzywał). Wszystkie duże elementy obrobione i częściowo posklejane. Wczoraj wieczorem zająłem się głowicą wirnika, zmieniłem plastikową oś na metalową i uzupełniłem kilka detali. Dziś kończę wnętrze i skleję kadłub. Zostanie najlepsze - oszklenie i maskowanie w środku i na zewnątrz. 2 Cytuj
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Napisano 6 Października 2019 1 godzinę temu, mandrivecs napisał: Dobrze idzie. Witam kabina skończona. 1 Cytuj
Xmen Napisano 6 Października 2019 Napisano 6 Października 2019 Przepraszam że się wcinam ale znalazłem takie zdjęcia Sokoła .Zrobione na pokazach w Babich Dołach.Może się przydadzą? Cytuj
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Napisano 6 Października 2019 Teraz, Xmen napisał: Przepraszam że się wcinam ale znalazłem takie zdjęcia Sokoła .Zrobione na pokazach w Babich Dołach.Może się przydadzą? witam Dzięki. Cytuj
carlito Napisano 6 Października 2019 Napisano 6 Października 2019 Bardzo mi się podoba jak tą czerwień zgasiłeś. I fotele też ekstra, na nie to numerki farb poproszę. Cytuj
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Napisano 6 Października 2019 32 minuty temu, carlito napisał: Bardzo mi się podoba jak tą czerwień zgasiłeś. I fotele też ekstra, na nie to numerki farb poproszę. Fotele baza vallejo Pastel blue 901, plamki Dark sea blue 898 i delikatny czarny wash. Pozdrawiam Cytuj
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Napisano 6 Października 2019 Witam. Na dziś taki stan. Fotele w kabinie transportowej pomalowane i czekają na pasy. pozdrawiam 3 Cytuj
Solo Napisano 6 Października 2019 Napisano 6 Października 2019 No ale jak to się składa? Jak ze spasowaniem? Cytuj
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Napisano 6 Października 2019 Teraz, Solo napisał: No ale jak to się składa? Jak ze spasowaniem? Różnie, część elementów pasuje idealnie (spodnia część kadłuba)przednie szkła, we wnętrzu trzeba podszlifować wpusty i pasuje dobrze, podobnie szkła w kabinie transportowej trtzeba dopasować. Najgorzej spasowana jest charakterystyczna osłona silników (ze względu na podział). Instrukcja też nie ułatwia, brakuje kilku kroków (po 9-10 brakuje pokazanego wklejania zagłówków), a także (między 20 a 21 brakuje wklejania 2 części I26 i I27 - wewnętrzna cześć wlotu środkowego do której wklejamy w kroku 21 imitację turbinki) - przydała by się errata do instrukcji. Podpórki pod siedzenia pasażerów są za wiotkie z blaszki (zmieniłem na pręciki plastikowe). Wymieniłem ośkę wirnika na metalowe rurki. Pozdrawiam 1 Cytuj
Hello Napisano 7 Października 2019 Napisano 7 Października 2019 6 godzin temu, ManiekB napisał: Różnie, część elementów pasuje idealnie (spodnia część kadłuba)przednie szkła, To dobrze , charakterystyczna i ważna dla modeli smigłowców - "szklarnia". Hello Cytuj
mandrivecs Napisano 7 Października 2019 Napisano 7 Października 2019 Tempo powala. Fajnie, że napisałeś o błędach w instrukcji, będę wiedział na co zwrócić uwagę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi