mandrivecs Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 9 minut temu, wisa napisał: A nie powinny być takie jak na pokazanym przeze mnie zdjęciu? Myślę, że te z Twojego zdjęcia to już głęboki tunnig grubo po 2000 roku. Wszystko zależy od tego z w jakim okresie umieścisz budowany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Z mojego zdjęcia to rok 2012 a Kolega buduje 2011, dlatego zastanawiam się czy nie powinny być miękkie fotele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Października 2019 Autor Share Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Godzinę temu, wisa napisał: Z mojego zdjęcia to rok 2012 a Kolega buduje 2011, dlatego zastanawiam się czy nie powinny być miękkie fotele Witam W modelu są tylko boczne miękkie fotele (takie ulepszone krzesełka) takie jak w wersji transportowej (pierwsze zdjęcie wnętrza które wkleiłem bez zagłówków). Innych nie ma. W wersji z 2011 były takie jak w modelu (zdjęcie). Edytowane 5 Października 2019 przez ManiekB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 ManiekB - model mam i wiem jakie są w nim fotele Ale skoro robisz wersję z 2011 roku (co pokazałeś na zdjęciach z czerwoną przednią golenią) to czy nie powinieneś tam wstawić foteli jak na moim zdjęciu? Tak sobie gdybam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Października 2019 Autor Share Napisano 5 Października 2019 1 minutę temu, wisa napisał: ManiekB - model mam i wiem jakie są w nim fotele Ale skoro robisz wersję z 2011 roku (co pokazałeś na zdjęciach z czerwoną przednią golenią) to czy nie powinieneś tam wstawić foteli jak na moim zdjęciu? Tak sobie gdybam... Zobacz zdjęcie które ja wkleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 To wiele wyjaśnia Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Października 2019 Autor Share Napisano 5 Października 2019 Mam jeszcze pytanko czy posiada ktoś zdjęcia tego śmigłowca przed rokiem 2000, z początku służby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 W publikacji "30 lat Sokoła w wojsku" są zdjęcia 0304 w pomarańczowo-niebieskim malowaniu z 1992 roku. Fotki autorstwa Miłosza Rusieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Października 2019 Autor Share Napisano 5 Października 2019 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 48 minut temu, ManiekB napisał: czy posiada ktoś zdjęcia tego śmigłowca przed rokiem 2000, z początku służby? Z początku służby, czy przed rokiem 2000, bo to jednak różnica 11 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 5 Października 2019 Autor Share Napisano 5 Października 2019 1 minutę temu, Grzes napisał: Z początku służby, czy przed rokiem 2000, bo to jednak różnica 11 lat... Witam wiem że miał przerwę w lataniu ale jak długą to nie wiem. Pytam bo prawdopodobnie mój wuj miał z nim styczność jako pilot oficer MW własnie przed rokiem 2000. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 witam Relacja nie umarła (las wzywał). Wszystkie duże elementy obrobione i częściowo posklejane. Wczoraj wieczorem zająłem się głowicą wirnika, zmieniłem plastikową oś na metalową i uzupełniłem kilka detali. Dziś kończę wnętrze i skleję kadłub. Zostanie najlepsze - oszklenie i maskowanie w środku i na zewnątrz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 ManiekB fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 Dobrze idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 1 godzinę temu, mandrivecs napisał: Dobrze idzie. Witam kabina skończona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 Przepraszam że się wcinam ale znalazłem takie zdjęcia Sokoła .Zrobione na pokazach w Babich Dołach.Może się przydadzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 Teraz, Xmen napisał: Przepraszam że się wcinam ale znalazłem takie zdjęcia Sokoła .Zrobione na pokazach w Babich Dołach.Może się przydadzą? witam Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 Bardzo mi się podoba jak tą czerwień zgasiłeś. I fotele też ekstra, na nie to numerki farb poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 32 minuty temu, carlito napisał: Bardzo mi się podoba jak tą czerwień zgasiłeś. I fotele też ekstra, na nie to numerki farb poproszę. Fotele baza vallejo Pastel blue 901, plamki Dark sea blue 898 i delikatny czarny wash. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 Witam. Na dziś taki stan. Fotele w kabinie transportowej pomalowane i czekają na pasy. pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 No ale jak to się składa? Jak ze spasowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 Teraz, Solo napisał: No ale jak to się składa? Jak ze spasowaniem? Różnie, część elementów pasuje idealnie (spodnia część kadłuba)przednie szkła, we wnętrzu trzeba podszlifować wpusty i pasuje dobrze, podobnie szkła w kabinie transportowej trtzeba dopasować. Najgorzej spasowana jest charakterystyczna osłona silników (ze względu na podział). Instrukcja też nie ułatwia, brakuje kilku kroków (po 9-10 brakuje pokazanego wklejania zagłówków), a także (między 20 a 21 brakuje wklejania 2 części I26 i I27 - wewnętrzna cześć wlotu środkowego do której wklejamy w kroku 21 imitację turbinki) - przydała by się errata do instrukcji. Podpórki pod siedzenia pasażerów są za wiotkie z blaszki (zmieniłem na pręciki plastikowe). Wymieniłem ośkę wirnika na metalowe rurki. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 6 godzin temu, ManiekB napisał: Różnie, część elementów pasuje idealnie (spodnia część kadłuba)przednie szkła, To dobrze , charakterystyczna i ważna dla modeli smigłowców - "szklarnia". Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 Masz niezłe tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 Tempo powala. Fajnie, że napisałeś o błędach w instrukcji, będę wiedział na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi