Skocz do zawartości

J2M Raiden i Jankesi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Buduje sobie taka dioramę. Na luzie. miałem jej nie pokazywać, bo ostatnio trochę się z moim modelarstwem wycofałem . ale wszedłem na forum i pomyślałem, że jednak się z wami podzielę tym moim nowym klamotem . Wrzucam kilka fotek . Jestem na etapie brudzenia i dorabiania detali. Przede mną zlepienie Jeepa i jankesów, którzy będą się fotografowali przy tym niszczejącym na lotnisku po wojnie Raidenie . Raiden 11CBtyś.jpg

Raiden 12CBtyś.jpg

Raiden 13CB tyś.jpg

Raiden 21.jpg

Raiden 22.jpg

Raiden 014.jpg

Raiden 015.jpg

Edytowane przez spiton
  • Like 6
Napisano (edytowane)

Super projekt i wykonanie. Napisy na stateczniku pionowym zostały a farba zielona w około zlazła, spod hinomaru na ogonie też, ale to szczegół. Musiałem sie do czegos przyczepić ? Czekam na resztę! 

Edytowane przez panDespota
Napisano (edytowane)
13 godzin temu, panDespota napisał:

Super projekt i wykonanie. Napisy na stateczniku pionowym zostały a farba zielona w około zlazła, spod hinomaru na ogonie też, ale to szczegół. Musiałem sie do czegos przyczepić ? Czekam na resztę! 

poprawie na ogonie. To na razie warsztat . Na kadłubie, taką sytuacje mam na zdjęciu. Myśle, że goście podmalowywali, hinomaru, mimo, że obok nie było juz farby

IJNAFColor3.jpg

Edytowane przez spiton
Napisano
9 godzin temu, Xmen napisał:

Nie powinien być  ze zdemontowanym śmigłem ?

ispiruje się jednym zdjęciem. I na nim smigło jest 

do modelu.jpg

Napisano (edytowane)
14 godzin temu, eldiabllo napisał:

Spiton,  bierem  łoscypka, zasiadom i łoglondom ??.

Fnet cosi wrucem, bo zek włośnie trosecke ujon tyk biołyk ziajoków na silniku i zek dorysowoł, troskę śwarniejse kredkom, co zek jom babie zadupcył, kie warzyła stawe. I jako mi radził pan Despota zdrapołek troche tyk cyfer na łogonie . Mioł chłop racje. I ci jesce powiem kumie, zek sie chycił za klijenie Dzipa. Robota piekno! Ciesy ! Ino zek zacon od klijenia a nie tak jako trza od intrukcji. A ze kjilem CA to wis jako było...

Edytowane przez spiton
  • Haha 1
Napisano

Projekt chyba na zacnym poziomie skoro czytając wstęp i widząc pierwszą fotkę, pomyślałem, że jeśli model będzie inspirowany tą fotografią to może być ciekawie, ha ha ha nabrałem się ?

Napisano

Coś tam poprawiałem. detale malunku. Między innymi napis na ogonie.

Raiden 30.jpg

Raiden 31.jpg

Raiden 32.jpg

• Like 2
  • 2 weeks later...
Napisano

Super pomysł i super wykonanie. Jedyne co mi przeszkadza - ale to dopiero po dłużej chwili - intensywność aotake iro. Mam wrażenie, ze przy tak zerodowanym kamuflażu również i ją przydałoby się ciut przygasić - vide podwozie na zdjęciu z hamerykaninem w kabinie