Tomek Mroczkowski Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Mam pytanie odnośnie Mi-24V od Revella, mam owy model i zastanawiam się co warto do niego dokupić? Mam zamiar robić Polaka z Pruszcza Gdańskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 1:48? Blachy Parta do kokpitu i na zewnątrz. I przydało by się usunąć wypukłe linie podziału i wytrasować je na nowo, bo wypukłe psują model. Kalkomanii masz kilka zestawów. I trzeba upilnować anten, antenek, uzbrojenia itp żeby mixu wersji nie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Czyli przepak Zvezdy. Zvezda tańsza o kilkanaście zł. Z pudła już będzie git, można dokupić blaszki Eduarda do kokpitu, bo ładne, jeśli chcesz robić egzemplarz ze szmaragdowymi pulpitami. Jest też ładny zestaw blaszek na zewnątrz, ale w cenie zbliżonej do samego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Ja polecam blaszki ACE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 A tak z ciekawości: którego dokładnie będziesz lepił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Wlaśnie które blaszki są lepsze do Zvezdowskiego Mi-24. Eduard czy ACE. Czy może jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Witam, czy ktoś posiada zdjęcia anten na Mi-24 po doposażeniu? Dokładnie mi chodzi o egzemplarz nr 956. I jaki kolor kabiny pilotów posiada ten śmigłowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Witam, czy ktoś posiada zdjęcia anten na Mi-24 po doposażeniu? Dokładnie mi chodzi o egzemplarz nr 956. I jaki kolor kabiny pilotów posiada ten śmigłowiec?Mam trochę fotek z czerwca 2016. Wtedy w kabinie wyglądało tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Witam, czy ktoś posiada zdjęcia anten na Mi-24 po doposażeniu? Dokładnie mi chodzi o egzemplarz nr 956. I jaki kolor kabiny pilotów posiada ten śmigłowiec?Mam trochę fotek z czerwca 2016. Wtedy w kabinie wyglądało tak: [/quote Ja byś mógł mi je wysłać na maila to byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Mam pytanie dotyczące Mi-24W czy istnieje gdzieś jakiś spis numerów bocznych które stacjonują w PL lub może ktoś z forumowiczów ma wiedzę w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 N pewno tu będzie parę maszyn, czy wszystkie? Nie wiem http://lotnictwo.net.pl/gallery_foto_search_results.php?in_producer=Mil&in_model=Mi-24&in_version=V%20Hind%20E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Mam pytanie dotyczące Mi-24W czy istnieje gdzieś jakiś spis numerów bocznych które stacjonują w PL lub może ktoś z forumowiczów ma wiedzę w tej materii. https://gdziewojsko.wordpress.com/listy/mi-24/ Od jakiegoś czasu chyba nieaktualizowana, ale najważniejsze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 22 Lutego 2018 Share Napisano 22 Lutego 2018 Mistrzowie. Jest jakaś różnica między kokpitem Mi-24P, a wersją W? Mam na myśli głównie, czy mogę wrzucić do P blaszki od W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 Kupiłeś nowy model Zvezdy? Jeśli go masz to zwróć uwagę, że są zupełnie inne części przedniego kokpitu. Tu zdjęcie Mi-24P. A tu instrukcja blaszek ACE do zmodyfikowania wersji modelu Zvezdy W na wersję P. (Jak wychodziły te blaszki to nie był dostępny model Zvezdy Mi-24P). . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Tak mam go. Też durny ze mnie, bo zapomniałem że te blaszki mi zostały po 956. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 http://www.defence24.pl/drugie-zycie-mi-24-nowy-ppk-zwiekszy-sile-ognia (...)W odpowiedzi na pytania Defence24.pl Oddział Mediów MON potwierdził, że planowana jest integracja śmigłowców Mi-24 z przeciwpancernymi pociskami kierowanymi, jednak typ pocisku na obecnym etapie prac „nie został jednoznacznie określony”. Deja vu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 Zobaczymy jak długo potrwają dialogi i analizy. Bo skoro 10 lat już Hindy nie mają zębów i jak widać można z tym żyć, to co tam kolejne 10 w tą czy w tą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 Zobaczymy. Za to Zintegrowany System Awioniczny z ITWLu, nie tylko dla Mi-24, kurzy się już ładnych parę lat https://www.czasopismologistyka.pl/artykuly-naukowe/send/318-artykuly-na-plycie-cd-3/6893-artykul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 Kurzy? Nigdzie nie został wdrożony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 No na Głuszczach lata. Mi-8/17, Mi-24 i SW-4 się nie doczekały. Iskra też nie Ale może teraz jest dla ZSI czas, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 A PZL-130? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 A racja. Się modernizują. ps. Tak się zastaniawiam - modernizacja PZL-130 może, ale wcale nie musi korzystać z rozwiązań ITWL. Równie dobrze może to być całkowicie własne rozwiązanie EADS. Więc nie wiem, czy ta modernizacja wykorzystuje rozwiązania ITWL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 Wasza dyskusja to ewidentna prowokacja i szukanie zaczepek. Co tam rakiety do Hindów, cieszmy się, ze będą patriotyczne ławeczki z melodyjką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Jedziemy dalej z koksem Cytat Inspektorat Uzbrojenia ogłosił rozpoczęcie dialogu technicznego dotyczącego modernizacji posowieckich śmigłowców bojowych Mi-24. Inspektorat chce ocenić możliwości pozyskania dla tych maszyn systemów: uzbrojenia, łączności, ochrony, identyfikacji, walki elektronicznej i nawigacyjnych Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi