Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1:48? Blachy Parta do kokpitu i na zewnątrz. I przydało by się usunąć wypukłe linie podziału i wytrasować je na nowo, bo wypukłe psują model. Kalkomanii masz kilka zestawów. I trzeba upilnować anten, antenek, uzbrojenia itp żeby mixu wersji nie zrobić.

Napisano

Czyli przepak Zvezdy. Zvezda tańsza o kilkanaście zł. Z pudła już będzie git, można dokupić blaszki Eduarda do kokpitu, bo ładne, jeśli chcesz robić egzemplarz ze szmaragdowymi pulpitami. Jest też ładny zestaw blaszek na zewnątrz, ale w cenie zbliżonej do samego modelu.

Napisano

A tak z ciekawości: którego dokładnie będziesz lepił?

• 5 months later...
Napisano

Witam, czy ktoś posiada zdjęcia anten na Mi-24 po doposażeniu? Dokładnie mi chodzi o egzemplarz nr 956. I jaki kolor kabiny pilotów posiada ten śmigłowiec?

Napisano
Witam, czy ktoś posiada zdjęcia anten na Mi-24 po doposażeniu? Dokładnie mi chodzi o egzemplarz nr 956. I jaki kolor kabiny pilotów posiada ten śmigłowiec?
Mam trochę fotek z czerwca 2016. Wtedy w kabinie wyglądało tak:

mi-24-01.jpg

Napisano
Mam trochę fotek z czerwca 2016. Wtedy w kabinie wyglądało tak:

mi-24-01.jpg[/quote

Ja byś mógł mi je wysłać na maila to byłbym wdzięczny.

• 5 months later...
Napisano

Mam pytanie dotyczące Mi-24W czy istnieje gdzieś jakiś spis numerów bocznych które stacjonują w PL lub może ktoś z forumowiczów ma wiedzę w tej materii.

Napisano
Mam pytanie dotyczące Mi-24W czy istnieje gdzieś jakiś spis numerów bocznych które stacjonują w PL lub może ktoś z forumowiczów ma wiedzę w tej materii.

https://gdziewojsko.wordpress.com/listy/mi-24/

Od jakiegoś czasu chyba nieaktualizowana, ale najważniejsze jest.

• 1 month later...
Napisano

Kupiłeś nowy model Zvezdy? Jeśli go masz to zwróć uwagę, że są zupełnie inne części przedniego kokpitu.

Tu zdjęcie Mi-24P.

mi-24p_gunner.jpg

A tu instrukcja blaszek ACE do zmodyfikowania wersji modelu Zvezdy W na wersję P. (Jak wychodziły te blaszki to nie był dostępny model Zvezdy Mi-24P). .

7257_D.jpg

• 3 months later...
Napisano

Zobaczymy jak długo potrwają dialogi i analizy. Bo skoro 10 lat już Hindy nie mają zębów i jak widać można z tym żyć, to co tam kolejne 10 w tą czy w tą.

Napisano

A racja. Się modernizują.

ps. Tak się zastaniawiam - modernizacja PZL-130 może, ale wcale nie musi korzystać z rozwiązań ITWL. Równie dobrze może to być całkowicie własne rozwiązanie EADS. Więc nie wiem, czy ta modernizacja wykorzystuje rozwiązania ITWL.

Napisano

Wasza dyskusja to ewidentna prowokacja i szukanie zaczepek.

Co tam rakiety do Hindów, cieszmy się, ze będą patriotyczne ławeczki z melodyjką

• 7 months later...