Mitrandir Napisano 26 Listopada 2019 Autor Napisano 26 Listopada 2019 50 minut temu, Grzes napisał: Dzięki za info. Miałem nadzieję, że użyłeś herbatek i już wymyśliłeś jak je ładnie przyklejać na model To juz dawno zrobiłem... to z blaszkami nie bardzo mam doświadczenie. Cytuj
Mitrandir Napisano 27 Listopada 2019 Autor Napisano 27 Listopada 2019 22 minuty temu, Grzes napisał: Pokażesz jak to wyszło? Ka'50... Wessex Hu.5... Has.31A Masz tam w warsztatach 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 2 Grudnia 2019 Autor Napisano 2 Grudnia 2019 Coś tu cicho i za spokojnie... jakaś stagnacja? ... a więc tak wczorajszą nockę pochłonęło nitowanie ...ehhh. Ot kilka dziurek w jakimś tan układzie i proszę trochę inaczej to wygląda. Następnie przyszedł czas na budowanie koloru... dało mi w kość nie powiem Jak już mam podkład zacząłem rozjaśniać całość i położyłem drugi kolor... ... a i w tak zwanym międzyczasie doszedł wydech do 3-go silnika... oczywiście trzeba było go przerobić Tak więc zleciał pracowicie weekend, a Sea Dragon przestał być czarny Pozdrawiam, i do następnego łapdejtu 5 Cytuj
abtb Napisano 2 Grudnia 2019 Napisano 2 Grudnia 2019 Ładnie wychodzi, ładnie. Kolorki sympatyczne - nie za ostre, nie za mdłe. Brawo Ty 3 godziny temu, Mitrandir napisał: Coś tu cicho i za spokojnie... jakaś stagnacja? Coś tam na ten temat pisałem. Ale spokojnie Grzegorzu, kawaleria czeka w odwodzie i grzeje "motóry" . Po Tarnobrzegu "wchodzem " do gry Ja zgodnie z planem i obietnicą zamieściłem łykendową galerię (pewnie nawet nie zajrzałeś ). Jeszcze "Ziobra" i dwie "Jędze" i będę wiatraczyć Cytuj
Mitrandir Napisano 2 Grudnia 2019 Autor Napisano 2 Grudnia 2019 Godzinę temu, abtb napisał: Ładnie wychodzi, ładnie. Kolorki sympatyczne - nie za ostre, nie za mdłe. Brawo Ty Coś tam na ten temat pisałem. Ale spokojnie Grzegorzu, kawaleria czeka w odwodzie i grzeje "motóry" . Po Tarnobrzegu "wchodzem " do gry Ja zgodnie z planem i obietnicą zamieściłem łykendową galerię (pewnie nawet nie zajrzałeś ). Jeszcze "Ziobra" i dwie "Jędze" i będę wiatraczyć Widziałem twoja Avię 1 Cytuj
Jery Napisano 2 Grudnia 2019 Napisano 2 Grudnia 2019 Super robota . Nitujesz na podstawie zdjęć, czy masz jakieś plany? Pytam bo chcę ponitować CH-46 i nie wiem czy oprócz zdjęć coś konkretniejszego mógł bym znaleźć w tym temacie. Cytuj
rudy0007 Napisano 2 Grudnia 2019 Napisano 2 Grudnia 2019 17 godzin temu, Mitrandir napisał: Coś tu cicho i za spokojnie... jakaś stagnacja? Cisza i spokój bo wszyscy zabrali się chyba za swoje, a nie gadają tylko o innych O to samo chciałem zapytać co Jery. Cytuj
Mitrandir Napisano 2 Grudnia 2019 Autor Napisano 2 Grudnia 2019 Już spieszę z odpowiedzią... mam plany do CH-53E/MH-53E, ale w paru miejscach zauważyłem niezgodność w wielu śmigłowcach. Więc o ile nie są to plany fabryczne, wole wzorować się na zdjęciach. Tym bardziej, że poszczególne maszyny potrafią się różnić między sobą. Ja dlatego zawsze staram się wspierać zdjęciami, i tej konkretnej maszyny którą w danym momencie buduje zdjęć wyszukuje. Tyle, że przeważnie jak siadam do modelu, to już od dawna mam przygotowane wszystko co trzeba... jak niema to dorabiamy. Cytuj
Sławekb Napisano 2 Grudnia 2019 Napisano 2 Grudnia 2019 Super malowanie....jestem panie pod wrażeniem......))). Cytuj
Mikolaj75 Napisano 2 Grudnia 2019 Napisano 2 Grudnia 2019 Ładnie wygląda już na tym etapie. Grzegorz - pytanie techniczne - nitujesz po podkładzie? No i podziwiam umiejętność zaangażowania czasowego. Ja jak popracuję nad modelem ze 3 godziny, to mnie oczy bolą i muszę odpocząć. No i mam opór przed malowaniem w sztucznym świetle, nie czuję kontroli nad kolorem.. Cytuj
Mitrandir Napisano 2 Grudnia 2019 Autor Napisano 2 Grudnia 2019 28 minut temu, Sławekb napisał: Super malowanie....jestem panie pod wrażeniem......))). Ale.. to dopiero baza nie mniej cieszę się, że Ci się podoba 19 minut temu, Mikolaj75 napisał: Ładnie wygląda już na tym etapie. Grzegorz - pytanie techniczne - nitujesz po podkładzie? No i podziwiam umiejętność zaangażowania czasowego. Ja jak popracuję nad modelem ze 3 godziny, to mnie oczy bolą i muszę odpocząć. No i mam opór przed malowaniem w sztucznym świetle, nie czuję kontroli nad kolorem.. Mikołaju, lata praktyki w dłubaniu nocnym, Ja ogólnie mało sypiam Bardzo dziękuje... Ja nituje pomiędzy warstwami podkładu, tu był najpierw czarny, (nitowanie pokazuje mi podział poszycia) a potem białym rozjaśnianie paneli. Technika bardziej czasochłonna ale i subtelniejsza Hameryki nie odkryłem, pewnie ktoś już tak robił Cytuj
bazylms Napisano 3 Grudnia 2019 Napisano 3 Grudnia 2019 Nity robisz od ręki czy od jakiegoś szablonu? Szacun. Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Grudnia 2019 Autor Napisano 3 Grudnia 2019 1 godzinę temu, bazylms napisał: Nity robisz od ręki czy od jakiegoś szablonu? Szacun. Z reki ale po taśmie. Dzięki. Cytuj
bazylms Napisano 3 Grudnia 2019 Napisano 3 Grudnia 2019 Czyli rozumiem że taśma i po jej boku jedziesz nitowadłem? Jakaś specjalna czy zwykła Tamiya? Cytuj
Adamsky Napisano 3 Grudnia 2019 Napisano 3 Grudnia 2019 1 minutę temu, bazylms napisał: Czyli rozumiem że taśma i po jej boku jedziesz nitowadłem? Jakaś specjalna czy zwykła Tamiya? ja kupiłem taśmę dla lakierników w samochodowym 3M - wąska i jest git a i cena super 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Grudnia 2019 Autor Napisano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, Adamsky napisał: ja kupiłem taśmę dla lakierników w samochodowym 3M - wąska i jest git a i cena super Dokladnie, ale zwykła foliowa jest jeszcze do krxywizn... a ja jeszcze mam taka sztywniejszą do twz wytłaczarek ... metkownic Trwa walka z silnikami i filtrami Edytowane 3 Grudnia 2019 przez Mitrandir 2 Cytuj
leon Napisano 4 Grudnia 2019 Napisano 4 Grudnia 2019 Trzymasz poziom i zabijasz tempem. Lakierowanie bardzo mi się podoba Cytuj
Mitrandir Napisano 4 Grudnia 2019 Autor Napisano 4 Grudnia 2019 Leonie... 8 raz robie te piep... filtry Więc, nie bardzo można powiedzieć o tempie... Cytuj
Mitrandir Napisano 4 Grudnia 2019 Autor Napisano 4 Grudnia 2019 No to wystarczy tej zabawy z filtrami... ...lepiej nie będzie. 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 4 Grudnia 2019 Autor Napisano 4 Grudnia 2019 I zaczyna smoczysko w łuski obrastać Cytuj
eLCe Napisano 4 Grudnia 2019 Napisano 4 Grudnia 2019 Wygląda super. Nie mogę się doczekać aż zobaczę efekt końcowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi