Mitrandir Napisano 26 Listopada 2019 Autor Share Napisano 26 Listopada 2019 50 minut temu, Grzes napisał: Dzięki za info. Miałem nadzieję, że użyłeś herbatek i już wymyśliłeś jak je ładnie przyklejać na model To juz dawno zrobiłem... to z blaszkami nie bardzo mam doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Listopada 2019 Share Napisano 26 Listopada 2019 Pokażesz jak to wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Listopada 2019 Autor Share Napisano 27 Listopada 2019 22 minuty temu, Grzes napisał: Pokażesz jak to wyszło? Ka'50... Wessex Hu.5... Has.31A Masz tam w warsztatach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Listopada 2019 Share Napisano 27 Listopada 2019 Popatrzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2019 Coś tu cicho i za spokojnie... jakaś stagnacja? ... a więc tak wczorajszą nockę pochłonęło nitowanie ...ehhh. Ot kilka dziurek w jakimś tan układzie i proszę trochę inaczej to wygląda. Następnie przyszedł czas na budowanie koloru... dało mi w kość nie powiem Jak już mam podkład zacząłem rozjaśniać całość i położyłem drugi kolor... ... a i w tak zwanym międzyczasie doszedł wydech do 3-go silnika... oczywiście trzeba było go przerobić Tak więc zleciał pracowicie weekend, a Sea Dragon przestał być czarny Pozdrawiam, i do następnego łapdejtu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 Ładnie wychodzi, ładnie. Kolorki sympatyczne - nie za ostre, nie za mdłe. Brawo Ty 3 godziny temu, Mitrandir napisał: Coś tu cicho i za spokojnie... jakaś stagnacja? Coś tam na ten temat pisałem. Ale spokojnie Grzegorzu, kawaleria czeka w odwodzie i grzeje "motóry" . Po Tarnobrzegu "wchodzem " do gry Ja zgodnie z planem i obietnicą zamieściłem łykendową galerię (pewnie nawet nie zajrzałeś ). Jeszcze "Ziobra" i dwie "Jędze" i będę wiatraczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2019 Godzinę temu, abtb napisał: Ładnie wychodzi, ładnie. Kolorki sympatyczne - nie za ostre, nie za mdłe. Brawo Ty Coś tam na ten temat pisałem. Ale spokojnie Grzegorzu, kawaleria czeka w odwodzie i grzeje "motóry" . Po Tarnobrzegu "wchodzem " do gry Ja zgodnie z planem i obietnicą zamieściłem łykendową galerię (pewnie nawet nie zajrzałeś ). Jeszcze "Ziobra" i dwie "Jędze" i będę wiatraczyć Widziałem twoja Avię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 Super robota . Nitujesz na podstawie zdjęć, czy masz jakieś plany? Pytam bo chcę ponitować CH-46 i nie wiem czy oprócz zdjęć coś konkretniejszego mógł bym znaleźć w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 17 godzin temu, Mitrandir napisał: Coś tu cicho i za spokojnie... jakaś stagnacja? Cisza i spokój bo wszyscy zabrali się chyba za swoje, a nie gadają tylko o innych O to samo chciałem zapytać co Jery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2019 Już spieszę z odpowiedzią... mam plany do CH-53E/MH-53E, ale w paru miejscach zauważyłem niezgodność w wielu śmigłowcach. Więc o ile nie są to plany fabryczne, wole wzorować się na zdjęciach. Tym bardziej, że poszczególne maszyny potrafią się różnić między sobą. Ja dlatego zawsze staram się wspierać zdjęciami, i tej konkretnej maszyny którą w danym momencie buduje zdjęć wyszukuje. Tyle, że przeważnie jak siadam do modelu, to już od dawna mam przygotowane wszystko co trzeba... jak niema to dorabiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 Super malowanie....jestem panie pod wrażeniem......))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 Ładnie wygląda już na tym etapie. Grzegorz - pytanie techniczne - nitujesz po podkładzie? No i podziwiam umiejętność zaangażowania czasowego. Ja jak popracuję nad modelem ze 3 godziny, to mnie oczy bolą i muszę odpocząć. No i mam opór przed malowaniem w sztucznym świetle, nie czuję kontroli nad kolorem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2019 28 minut temu, Sławekb napisał: Super malowanie....jestem panie pod wrażeniem......))). Ale.. to dopiero baza nie mniej cieszę się, że Ci się podoba 19 minut temu, Mikolaj75 napisał: Ładnie wygląda już na tym etapie. Grzegorz - pytanie techniczne - nitujesz po podkładzie? No i podziwiam umiejętność zaangażowania czasowego. Ja jak popracuję nad modelem ze 3 godziny, to mnie oczy bolą i muszę odpocząć. No i mam opór przed malowaniem w sztucznym świetle, nie czuję kontroli nad kolorem.. Mikołaju, lata praktyki w dłubaniu nocnym, Ja ogólnie mało sypiam Bardzo dziękuje... Ja nituje pomiędzy warstwami podkładu, tu był najpierw czarny, (nitowanie pokazuje mi podział poszycia) a potem białym rozjaśnianie paneli. Technika bardziej czasochłonna ale i subtelniejsza Hameryki nie odkryłem, pewnie ktoś już tak robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2019 Share Napisano 3 Grudnia 2019 Nity robisz od ręki czy od jakiegoś szablonu? Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2019 1 godzinę temu, bazylms napisał: Nity robisz od ręki czy od jakiegoś szablonu? Szacun. Z reki ale po taśmie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2019 Share Napisano 3 Grudnia 2019 Czyli rozumiem że taśma i po jej boku jedziesz nitowadłem? Jakaś specjalna czy zwykła Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 3 Grudnia 2019 Share Napisano 3 Grudnia 2019 1 minutę temu, bazylms napisał: Czyli rozumiem że taśma i po jej boku jedziesz nitowadłem? Jakaś specjalna czy zwykła Tamiya? ja kupiłem taśmę dla lakierników w samochodowym 3M - wąska i jest git a i cena super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2019 Share Napisano 3 Grudnia 2019 Trzeba będzie spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, Adamsky napisał: ja kupiłem taśmę dla lakierników w samochodowym 3M - wąska i jest git a i cena super Dokladnie, ale zwykła foliowa jest jeszcze do krxywizn... a ja jeszcze mam taka sztywniejszą do twz wytłaczarek ... metkownic Trwa walka z silnikami i filtrami Edytowane 3 Grudnia 2019 przez Mitrandir 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 4 Grudnia 2019 Share Napisano 4 Grudnia 2019 Trzymasz poziom i zabijasz tempem. Lakierowanie bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2019 Leonie... 8 raz robie te piep... filtry Więc, nie bardzo można powiedzieć o tempie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 4 Grudnia 2019 Share Napisano 4 Grudnia 2019 Fajnie idzie . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2019 No to wystarczy tej zabawy z filtrami... ...lepiej nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2019 I zaczyna smoczysko w łuski obrastać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 4 Grudnia 2019 Share Napisano 4 Grudnia 2019 Wygląda super. Nie mogę się doczekać aż zobaczę efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi