Tainan41 Napisano 3 Grudnia Share Napisano 3 Grudnia 2 minuty temu, przemek261 napisał: https://info.eduard.com/cz/12-2025/strana-1 Są tu dwie ciekawe sprawy, na stronie 86 są zdjęcia wydechów i wyglądają bardzo ładnie. Na stronie 147 pokazano P-51B/C w skali 1/72, ciekawy czyj to przepak. Ta informacja, że ma być w 1/72 to chyba pomyłka. W styczniu ma wyjść Mustang B w 1/48. Co do wydechów, to mam dwa pudełka i w obydwu są wciągi. Jak już wspomniałem wcześniej, podobnie było w 1/48... choć tam (szczególnie w pierwszym pudełku że Spitami I) były to praktycznie otwory na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 4 Grudnia Share Napisano 4 Grudnia (edytowane) W dniu 2.12.2025 o 14:33, Skawinski napisał: Dla mnie są one na tyle widoczne, że widzę, że w przypadku literki M w ramce kolega przykleił element A69 zamiast A70. Niech no tylko policja stencilowa to zobaczy... Policja stencilowa skontrolowała i uznała, że to jednak jest A70. A69 jest faktycznie ździebko inny. Nie zmienia to faktu, że zaangażowanie zespołu IBG w maksymalnie rzeczywiste odwzorowanie oryginału ociera się wręcz o nerwicę natręctw. Mi osobiście to bardzo imponuje, podoba się i proszę o więcej. A jako że nie bawię się tylko w teorię, bo ja już jednego takiego cwaniaka zbudowałem, to stwierdzam, że model z mojej perspektywy jest fajny, bo się bardzo dobrze przy nim bawiłem i stosunek ilości zachwytów (własnych) nad efektem do liczby słów na „k” rzuconych w trakcie budowy był satysfakcjonujący. Pozdrawiam, Marcin Edytowane 4 Grudnia przez kelly9mm 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 4 Grudnia Share Napisano 4 Grudnia (edytowane) 1/48 a nie 1/72 juz poprawili Edytowane 4 Grudnia przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia Jak ktoś jeszcze ma Supermodela lub jego przepak od Italeri zalecane jest pozbycie się w trybie natychmiastowym Coraz bliżej fajnego modelu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia Zapowiedź nowości od ICM na marzec 1/72 CH-54A 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia (edytowane) .. Edytowane 5 Grudnia przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia 10 godzin temu, mirage3 napisał: Jak ktoś jeszcze ma Supermodela lub jego przepak od Italeri zalecane jest pozbycie się w trybie natychmiastowym Coraz bliżej fajnego modelu... Ja bym się nie spieszył z pozbywaniem się nie tak strasznie złego Supermodel/Italeri. Owszem pewnie nowy 339 będzie opracowany po nowoczesnemu, ale patrząc po Orao - cena może być znów zaporowa, zwłaszcza jak na taki nieduży model, myślę że jest to adresowane gł do mocnych entuzjastów danego typu maszyny. Może być że za jednego Litaki można mieć eskadrę Italków Każdy wybierze wg uznania. Mi wystarcza Supermodel, ale oczywiście ciekaw jestem jak będzie wyglądał nowy zestaw. Pozdr ww 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia 7 godzin temu, zenek_65 napisał: Zapowiedź nowości od ICM na marzec 1/72 CH-54A Ależ to jest śliczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia 7 godzin temu, zenek_65 napisał: Zapowiedź nowości od ICM na marzec Którego roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 6 Grudnia Share Napisano 6 Grudnia 4 godziny temu, Wojtek59 napisał: Którego roku ? Marzec - ten najbliższy, 2026 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 6 Grudnia Share Napisano 6 Grudnia 12 godzin temu, Wojtek59 napisał: Którego roku ? miało być w 2025... cóż te kilka miesięcy nie zbawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 6 Grudnia Share Napisano 6 Grudnia 7 godzin temu, zenek_65 napisał: Marzec - ten najbliższy, 2026 Uwierzę, gdy będę miał go w ręce. "Obiecać można wszystko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Grudnia Share Napisano 6 Grudnia no to jednak wkleje zdjecie nie taki sam ( S- 64 ) ale podobny i w innej skalikali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 6 Grudnia Share Napisano 6 Grudnia W dniu 5.12.2025 o 14:22, zenek_65 napisał: Zapowiedź nowości od ICM na marzec 1/72 CH-54A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano Poniedziałek o 20:33 Share Napisano Poniedziałek o 20:33 A ktoś wie co się dzieje z Albakorą ze Special Hobby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano Wtorek o 05:47 Share Napisano Wtorek o 05:47 1/72 NJ-22M1 - Multirole Orao - Litaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Środa o 10:16 Share Napisano Środa o 10:16 (edytowane) KEPmodels wypuściła w druku 3D kilka modeli różnych rakiet używanych przez ruskie lotnictwo , modele drukowane w skalach 1/72 , 1/ 48 i 1/32 Edytowane Środa o 10:16 przez Cypis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Środa o 18:14 Share Napisano Środa o 18:14 7 godzin temu, Cypis napisał: używanych przez ruskie lotnictwo Coś tam z tego miały i nasze Su-22, a to ruskie lotnictwo raczej nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Czwartek o 07:02 Share Napisano Czwartek o 07:02 @Rzeznik co Ci wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi