Psar77 Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia W dniu 13.04.2026 o 05:37, mirage3 napisał: Tłusto F-4G dwa pudełka, F-15C z Pustynnej Burzy, kolejny F-4F oraz dwa pudła F-104G... Absolutny sztos ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia Szkoda, że ostatnimi czasy tylko odrzutowce robią w 1/72...Znaczy się jako całkowicie nowe modele. "Śmiglaki" to raczej same odgrzewane kotlety, choć cieszę się, że w końcu zaczęły pojawiać się ich Zerówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia 53 minuty temu, Tainan41 napisał: Szkoda, że ostatnimi czasy tylko odrzutowce robią w 1/72. Hmm, polemizowałbym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia 4 godziny temu, giberes napisał: Hmm, polemizowałbym W 1/72 wydają, jako całkowicie nowe, tylko modele samolotów odrzutowych. Zerówki czy inne modele samolotów z napędem śmigłowym to są modele wydane ładnych parę lat temu. Ostatni nowy to był model Ki-43 I, który wydany został razem z magazynem Model Graphix i częściowo nowy prototyp A6M. A było to jeszcze przed 2020. Ergo, w ciągu ostatnich 6 lat w skali 1/72 wydali jedynie samolotów odrzutowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia Chyba nieprecyzyjnie się wyraziłem: polemika miała dotyczyć słowa 'szkoda' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia To nie polemika, to rechot. Ciekawe czy to była próba żartu? Płytkiego ale jednak żartu? Czy poprawa własnego samopoczucia kosztem kogoś mniej zadowolonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia A ja wezmę w obronę giberesa i powiem, że biorąc pod uwagę JAKIE odrzutowce Fine Molds wydało (kupiłem łącznie ok. 50 pudeł Phantomów, F-2, F-104, F-14 i F-15!), to użycie słowa "szkoda" to bluźnierstwo W średniowieczu nie za takie rzeczy palono na stosie MS 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia 2 godziny temu, kwiatektatek napisał: To nie polemika, to rechot. Ciekawe czy to była próba żartu? Płytkiego ale jednak żartu? Czy poprawa własnego samopoczucia kosztem kogoś mniej zadowolonego? Proponuję odwrócić ten wpis w swoją stronę, zastanowić się chwilę i spróbować określić uczucia i emocje jakie się pojawiły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia 4 godziny temu, Skawinski napisał: F-104 I jak się prezentuje? Gdzie kupowałeś, ściągałeś ze wschodu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia 5 godzin temu, RogerM napisał: ... Nie występuje taka potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia (edytowane) 3 godziny temu, rudy0007 napisał: I jak się prezentuje? Gdzie kupowałeś, ściągałeś ze wschodu? Jest w drodze z .. Dam znać jak dotrze, ale z tego co piszą w necie to jest na takim poziomie co cała reszta. Widzę, że z jakichś względów usuwa skrót od nazwy Hobby Link Japan. Dziwne. Michał Edytowane 15 Kwietnia przez Skawinski Nazwa sklepu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia 16 godzin temu, Skawinski napisał: A ja wezmę w obronę giberesa i powiem, że biorąc pod uwagę JAKIE odrzutowce Fine Molds wydało (kupiłem łącznie ok. 50 pudeł Phantomów, F-2, F-104, F-14 i F-15!), to użycie słowa "szkoda" to bluźnierstwo W średniowieczu nie za takie rzeczy palono na stosie MS De gustibus Michale. Wiem, że te modele są świetne. Mam kumpla, który tylko "suszarki" buduje i pokazuje te modele. Są zaiste świetne. Ale mogliby też zrobić coś nowego że śmigłami. Patrząc na to, że skupiają się na samolotach używanych też przez Japonię, to lista jest zaiste długa... Choćby Raiden, Shiden/Shiden-Kai, Ki-27, Ki-44, Judy, Tenzan czy nawet Ki-15, którego zrobili w 1/48. Nawet Vala nie ma dobrego w 1/72. Gdyby nie Arma Hobby z Ki-84 i Ki-43, czy Clear Prop , Claude, Sonią czy zbliżającym się Valem 2 nie byłoby nowych modeli samolotów japońskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia 34 minuty temu, Tainan41 napisał: Gdyby nie Arma Hobby z Ki-84 i Ki-43, czy Clear Prop , Claude, Sonią czy zbliżającym się Valem 2 nie byłoby nowych modeli samolotów japońskich. No tak, nie byłoby nowych modeli samolotów japońskich, gdyby nie... 5 nowych modeli samolotów japońskich. Chciałbym żeby taka "bieda" była np. w modelach polskich konstrukcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia 5 godzin temu, Tainan41 napisał: Ale mogliby też zrobić coś nowego że śmigłami. Patrząc na to, że skupiają się na samolotach używanych też przez Japonię, to lista jest zaiste długa... Choćby Raiden, Shiden/Shiden-Kai, Ki-27, Ki-44, Judy, Tenzan czy nawet Ki-15, którego zrobili w 1/48. Nawet Vala nie ma dobrego w 1/72. Popieram! Robiłem ichniejsze F-14 oraz F-4 w 1/72 i są to super produkcje (może oprócz kalkomanii). No ale stanowczo domagam się czegoś z WW2! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia 17 godzin temu, kwiatektatek napisał: Nie występuje taka potrzeba. Tak jak myślałem, zero refleksji i zrozumienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia Masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia 7 godzin temu, kelly9mm napisał: Popieram! Robiłem ichniejsze F-14 oraz F-4 w 1/72 i są to super produkcje (może oprócz kalkomanii). No ale stanowczo domagam się czegoś z WW2! A ja naszego F-16 🫡. Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia (edytowane) Nie macie racji! To bez nowego Twin Ottera w 1/72 modelarstwo plastikowe schodzi na psy a cała nowa produkcja psu na budę. I proszę się ze mną nie kłócić, ponieważ moja racja jest mojsza. Edytowane 16 Kwietnia przez socjo1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia Ze str RODEN http://www.roden.eu/HTML/065.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia (edytowane) W dniu 4.09.2025 o 00:13, Cypis napisał: Chińska firma Uma Model wyda model myśliwca Shenyang J-35A Pokazali wypraski i gotowy model , jak widać będa dwie wersje J-35 i J-35A Edytowane 17 Kwietnia przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia (edytowane) ACADEMY 12595 F/A-18E Super Hornet "VFA-31 Tomcatters" Edytowane 19 Kwietnia przez mirage3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia czy Edek ze swoim MiG-21R juz był ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 3 minuty temu, Cypis napisał: czy Edek ze swoim MiG-21R juz był ? 26 lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 26 minut temu, Grzes napisał: 26 lutego to dlaczego nie można tego znaleźć przez wyszukiwarkę , przecież nie będe przeglądał 20 ston w tył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia (edytowane) 10 minut temu, Cypis napisał: to dlaczego nie można tego znaleźć przez wyszukiwarkę , przecież nie będe przeglądał 20 ston w tył . i sam sobie odpowiem wpis z 26 lutego "Nowe MiGi z Edka za pasem." . Jak ktoś ciekawy ramek to niech da znać to wrzucę . Edytowane 18 Kwietnia przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi