BRAVO112 Napisano 31 Maja Napisano 31 Maja w sumie jednego mozna by zbudowac ( jako 8- ego powiedzmy) ale najpierw musimy pierwsza Wilge miec..... Cytuj
kopernik Napisano 31 Maja Napisano 31 Maja https://rarebirdmodels.com/?fbclid=IwY2xjawSJLkBleHRuA2FlbQIxMABicmlkETAweU5GNlkxd1cyMENuTXB2c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHjNux4ePG4XLzBhoHnXpQj2aJoL5NTqwTl7EgtOfLSWaLPGzCiV-0vcgKe34_aem_h_PdGw_Fns6BFYlEDk6kMQ https://www.facebook.com/rarebirdmodels Cytuj
BRAVO112 Napisano 31 Maja Napisano 31 Maja robi wrazenie, ale......jak widac na zalaczonym obrazku Cytuj
HKK Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca 19 godzin temu, BRAVO112 napisał: robi wrazenie, ale......jak widac na zalaczonym obrazku No niestety, ale wkłady z vacu jako płaskie szyby nie mają szans zadziałać. Nie w tej skali. Ich krawędzie będą obłe. Może gdyby każdą szybkę precyzyjnie trymować do otworu, wyszłoby lepiej. Tyle, że tostraszna dłubanina. W tym wypadku, na pewno lepsze byłyby wydruki z przeźroczystej żywicy. A jeszcze lepiej odlewy. 1 Cytuj
barszczo Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca Dora Wings nadlatuje z amerykańskim Chińczykiem: I jeszcze Special Hobby proponuje Texana od Academy w nowych mundurkach: 2 Cytuj
zatras Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca 2 godziny temu, barszczo napisał: Dora Wings nadlatuje z amerykańskim Chińczykiem Gdzie jest Curtiss CW -21 Demon w 72 ja się pytam Dory Wings -no pytam się ! 1 Cytuj
BRAVO112 Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca 2 godziny temu, barszczo napisał: Texana od Academy to byly wypraski Academy??? chcialem kupic ten model, bo bylo kilka wariantów oszklenia..... Cytuj
Wymysl Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: to byly wypraski Academy??? chcialem kupic ten model, bo bylo kilka wariantów oszklenia..... Baza była Academy. Do tego nowe części od SH 1 Cytuj
BRAVO112 Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, Moses napisał: Eduard i IBG juz liczą straty to zalezy od tego, co nowe KP uwaza za Hi-tech...... Edytowane 5 Czerwca przez BRAVO112 Cytuj
Maxy Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca E, to który zestaw Eduarda lub IBG zawiera Spitfire Mk IX powstalego z przeróbki Spita Mk V? Cytuj
Moses Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: to zalezy od tego, co nowe KP uwaza za Hi-tech...... 1 godzinę temu, Maxy napisał: E, to który zestaw Eduarda lub IBG zawiera Spitfire Mk IX powstalego z przeróbki Spita Mk V? 2 Cytuj
Maxy Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca żeby jeszcze pomarudzic z całkiem innej beczki. EU planuje wydać rozporządzenie o opakowaniach. Mają być jak najmniejsze , z materiałow do recyklingu i nie zawierać "powietrza". Pewien polski producent o skrótowych literach AH chyba popełni harakiri. Taki Jak-1 będzie musiał być w trzykrotnie mniejszym pudełku. Ale za to modelarze będą zadowoleni, w szafie zmiesci sie 3 razy wiecej pudełek. 1 Cytuj
letalin Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca 30 minut temu, Maxy napisał: żeby jeszcze pomarudzic z całkiem innej beczki. EU planuje wydać rozporządzenie o opakowaniach. Mają być jak najmniejsze , z materiałow do recyklingu i nie zawierać "powietrza". Pewien polski producent o skrótowych literach AH chyba popełni harakiri. Taki Jak-1 będzie musiał być w trzykrotnie mniejszym pudełku. Ale za to modelarze będą zadowoleni, w szafie zmiesci sie 3 razy wiecej pudełek. Będą po dwa zestawy Jaka w pudełku 1 Cytuj
caughtinthemiddle Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca (edytowane) 58 minut temu, Maxy napisał: żeby jeszcze pomarudzic z całkiem innej beczki. EU planuje wydać rozporządzenie o opakowaniach. Mają być jak najmniejsze , z materiałow do recyklingu i nie zawierać "powietrza". Pewien polski producent o skrótowych literach AH chyba popełni harakiri. Taki Jak-1 będzie musiał być w trzykrotnie mniejszym pudełku. Ale za to modelarze będą zadowoleni, w szafie zmiesci sie 3 razy wiecej pudełek. No, akurat armowe pudełka to sprawiają wrażenie, jakby z materiałów do recyklingu były zrobione - a przynajmniej tyczy się to tych, które mam. Sam pomysł w kontekście modeli jest do kitu, jako osoba uprawiająca głównie modelarstwo koncepcyjne cenię sobie możliwość trzymania dodatków w pudełkach z modelami, którym są dedykowane, a i ograniczona ilość rozmiarów pudełek ulubionych wytwórców ułatwia składowanie - jak pudełka będą każde inne i do tego zrobione z guanolitu, po kilku latach będzie to wszystko wyglądało jak ze śmietnika. A konieczność wytwarzania pierdyliona różnych pudełek dopasowanych do konkretnych wyprasek odbije się na cenie modeli, wykrojników za darmo nie rozdają, mniejsze nakłady to wyższa cena, którą ostatecznie zapłaci klient końcowy. Edytowane 5 Czerwca przez caughtinthemiddle 2 Cytuj
mirage3 Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca 2 minuty temu, caughtinthemiddle napisał: ... jako osoba uprawiająca głównie modelarstwo koncepcyjne ... Piękne napisane tak na miarę obecnych czasów BTW. Pamiętam jak na inwestycję przyszedł pewien pan i na stwierdzenie: - O jest i pan Architekt ! padła odpowiedź z wyczuwalnym oburzeniem: - Jestem Designerem... Na co odpowiedziałem sam sobie: Taa... Kurw@ a ja jestem w takim razie performerem... I poszedłem sobie z nie krytym rozbawieniem na piętro. 1 3 Cytuj
Grzes Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca 1 godzinę temu, Maxy napisał: EU planuje wydać rozporządzenie Ja czekam kiedy wreszcie się wezmą za to by w modelach zastąpić plastik innym tworzywem... jakimś może mielonym papierem, albo pulpą z prosa... 1 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca (edytowane) Weź im nie podpowiadaj! Edytowane 5 Czerwca przez Baas ArK 1 Cytuj
Wingman Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca W dniu 2.06.2026 o 05:27, mirage3 napisał: Nasz ulubieniec zapowiada haj tek lymited... A tak przy okazji. W malowaniu 3. powinien być PRU Blue, czy jakiś inny jaśniejszy? Cytuj
ArtuRze Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca 48 minut temu, Grzes napisał: Ja czekam kiedy wreszcie się wezmą za to by w modelach zastąpić plastik innym tworzywem... jakimś może mielonym papierem, albo pulpą z prosa... Przecież czasem w pudełku zamiast wyprasek można znaleźć mydło ]:> 1 Cytuj
Szkodnik Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca 48 minut temu, Grzes napisał: Ja czekam kiedy wreszcie się wezmą za to by w modelach zastąpić plastik innym tworzywem... jakimś może mielonym papierem, albo pulpą z prosa... Nie będzie. LEGO wydało w ostatnich latach grube miliony euro żeby opracować ekologiczne klocki i skończyło się na wymianie worków foliowych na papierowe. 1 Cytuj
macotra21 Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca Panowie, ale z drugiej strony jest taki Revell. Mam Bf-110 Dragona, wydanego przez Revella i przez Hobby 2000. Pudełko Revell jest tak ze 2 razy większe, ale papieru jest chyba tyle samo. Jeśli narzekamy na Arme to pudełko Revella gnie się jak tylko się na nie patrzy... Podobnie jest z Gladiatorem ICM. Pudełko jest dwa razy większe, a jakościowo duzo slabsze. Cytuj
Grzes Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca Szanowni, starszym przypomnę, młodszym pokażę, że pudełka na wymiar to już przerabialiśmy 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi