Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, JJ62 napisał:

Szkoda tylko, że moje umiejętności malowania nie dorównują Twoim...

Moim ? Ja to jestem cienki w malowaniu 🙂 Ale żeby się nauczyć trzeba próbować - samo się nie zrobi 🙂

2 minuty temu, JJ62 napisał:

Walczę ze sobą: kupić czy nie (niedługo uzbiera się cały dywizjon 😁

...

No i.... pewnie kupię

321948501_1146843282679867_3974121448164840374_n.thumb.jpg.d8474517b9eef646f53eaee7954dcb9b.jpg

Oj tam oj tam ... ja dopiero się rozkręcam 🙂

• Like 3

Próbuję już ponad 40 lat.... może talentu mniej, ale zapał jest..

U mnie: 2X Hasegawa, 3xGWH (A, B, D), po jednym Fujimi, Fine Molds, Academy i Hobby Boss. Zrobiłem już w życiu Airfixa i Fujimi (całkiem niezły był) i ostatnio tego starego Academydla wnuka "na szybko", u Ciebie na dole . To model już nie na dzisiejsze czasy

• Like 1

2 minuty temu, JJ62 napisał:

To model już nie na dzisiejsze czasy

To fakt - tez go juz dawno temu popelnilem jeszcze w przepaku z Designa 🙂  Tego trzymam przez sentyment, ale na pewno nie skleje 🙂 Ale jeszcze przynajmniej 4y zamierzam 😄

2 minuty temu, Matys napisał:

Za to to już wygląda na nowość, chyba, że to rebox italki.

Te panele na ilustracji strasznie mocno podkreślone, jakby miały przygotować kupującego na to co jest w środku :)

• Haha 1

3 godziny temu, Psar77 napisał:

Ale to nie nowość 🙂 Tyle, ze u nas nie ma 🙂 Scalemates podaje, ze to model z 2014 roku.

Owszem jest w MH i to od prawie 2 lat.

BTW

Co Wy macie z tym Scalemates, przecież tam byle cieć może coś wrzucić i bywają bzdury?

29 minut temu, Fixer napisał:

Te panele na ilustracji strasznie mocno podkreślone, jakby miały przygotować kupującego na to co jest w środku :)

Ciekawe. Italerka ma teraz w zapowiedziach F-35A Beast mode a wcześniejsza Tamka to był właśnie przepak...

1 godzinę temu, mirage3 napisał:

Ciekawe. Italerka ma teraz w zapowiedziach F-35A Beast mode a wcześniejsza Tamka to był właśnie przepak...

Właśnie tego się obawiam, dodatkowo informacja o licencji od Lockheed'a - Japończycy raczej takich rzeczy nie piszą, a Italeri owszem.

EDIT: W sumie w Tamiyowym F-35 w 48 jest wzmianka o licencji, ale chyba tylko w instrukcji.

Edytowane przez Fixer

2 godziny temu, mirage3 napisał:

Tutaj pewnie jak przy wersji B dodadzą od siebie figurkę pilota i wio w świat 🙂

31 minut temu, Pasqual napisał:

image.png.1a5fc9463939535081ae163eba0fddde.png

Modelsvit wreszcie, już myślałem, że będzie jak z Su-7BKŁ

Z jednej strony cieszy niezmiernie, z drugiej ja osobiście znacznie bardziej chciałbym M2 - mam nadzieję, że i na niego przyjdzie czas i wszyscy będziemy szczęśliwi.

3 godziny temu, Matys napisał:

Z jednej strony cieszy niezmiernie, z drugiej ja osobiście znacznie bardziej chciałbym M2 - mam nadzieję, że i na niego przyjdzie czas i wszyscy będziemy szczęśliwi.

Wersja na skróty

image.png.bde72ceef2034b90f07e770b86a10fa5.png

7 godzin temu, Pasqual napisał:

image.png.1a5fc9463939535081ae163eba0fddde.png

Modelsvit wreszcie, już myślałem, że będzie jak z Su-7BKŁ

A to będzie dokładnie taki jak nasze?

Nasze chyba miały bardziej "beczkowaty"kadłub w tylnej części z uwagi na inny silnik (piszę z pamięci).

Pozdrawiam, Przemek

Edytowane przez PrzemekW